מי מממן את הארמונות? (צילום: רויטרס)
מי מממן את הארמונות? | צילום: רויטרס

שערוריית ענק ברוסיה: תחקיר מקיף של סוכנות הידיעות רויטרס חושף כי מקורביו של פוטין מעלו בכספי מדינה והעבירו אותם לחשבונות בבנקים בשוויץ, לצורך מימון בניית ה"ארמון של פוטין" לחופי הים השחור.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מהתחקיר עולה כי בשנת 2005 פוטין עצמו הורה לממשלתו לרכוש ציוד רפואי מתקדם, כדי לשפר את התשתית הרעועה בבתי החולים ברחבי המדינה. הציוד הרפואי היקר, שנרכש על ידי יזמים פרטיים שזכו במכרזים, נמכר לבתי החולים במחירים מופקעים, לעיתים פי שניים או שלושה מהמחיר המקורי. דמיטרי מדבדב, לימים יורשו של פוטין, גינה אז את המעילה וכינה אותה "מעשה שפל".

בעקבות המקרה, 104 אנשי עסקים שהיו מעורבים בפרשה נעצרו ונשפטו לעונשי מאסר, אולם שניים מהמעורבים, אנשי עסקים המקורבים לנשיא אפילו לא נחקרו.

התחקיר המקיף של סוכנות הידיעות רויטרס חושף עתה כי השניים הרוויחו 195 מיליון דולרים בעסקאות מכירה, והעבירו 84 מיליון לחשבונות בנק בשוויץ, ומשם לחברה שנשכרה כדי לבנות בית קיט מפואר לחופי הים השחור, נכס שכונה "הארמון של פוטין".

פוטין יצא בקמפיין למיגור השחיתות

נשיא רוסיה עצמו הכחיש כי הנכס נבנה עבורו, או שייך לו, אבל על פי כמה מאנשי עסקים, הקשורים למיזם, הנשיא פוטין הוא אכן בעליה של האחוזה המפוארת. "מבנה המערכת הנוכחית ברוסיה אינו מבוסס על שחיתות בצורתה הקלאסית", אמר ולדיסלב אינוזנצב מהמכון ללימודים פוסט תעשייתיים במוסקבה.

לדבריו, מדובר במיזוג מוחלט של הסקטור הציבורי עם אנשי עסקים פרטיים - מה שמקשה מאוד על התנהלות תקינה של מיזמים ממשלתיים ברמה הארצית והמקומית.

כשהוא ניצב בפתחה של שערורייה בקנה מידה עצום, פוטין הגיב בכך שבחודש נובמבר האחרון הוא הכריז על קמפיין למיגור השחיתות במגזר הציבורי. לגופו של עניין, מקורבי פוטין מאשימים את יריביו הפוליטיים בניסיון כושל להעליל עלילות שווא.