למעלה מ-582 אלף בני רוהינגייה, חברי קהילה מוסלמית ממינמאר ברחו למדינה השכנה בנגלדש מאז הדיווחים על רדיפתם על ידי המשטר במינמאר, מאז ה-25 באוגוסט, כך על פי סוכנות הפליטים של האו"ם. כ-15 אלף בני אדם נוספים מצטופפים בתנאים בלתי אפשריים סביב מעברי הגבול לבנגלדש, סוכנות הידיעות רויטרס צילמה באמצעות רחפן את השיירה האינסופית. "אין שום תמונה, סרטון וידאו או מילים שיכולים לתאר את מה שקורה שם", אמר העיתונאי שווקאט שאפי שמלווה את שיירות הפליטים.

עומס במעבר לבנגלדש (צילום: רויטרס)
עומס במעבר לבנגלדש | צילום: רויטרס

הפליטים שהצליחו לעבור לבנגלדש סיפרו על מעשי אלימות מזוויעים: אונס קבוצתי וביזה הם רק חלק ממה שלטענתם מבצעים חיילי צבא מינמאר, שהרגו יותר מ-400 גברים, נשים וילדים מבני הקהילה. לדברם, הצבא מסלק את מאות האלפים מביתם והורסים את הכפרים שבהם התגוררה הקהילה.

במחנות המאולתרים והלא רשמיים שנבנו עבורם בבנגלדש ממתינים להם סיכונים נוספים: מחצית מ-582 שהגיעו למדינה חיים במחנות בהם יש מחסור חמור במזון ומי שתייה, בשל הצפיפות והתנאים הסניטרים הירודים, מחלות זיהומיות הפכו לנפוצות שם ולא כולם שורדים. 

מאות אלפים בדרכים
מאות אלפים בדרכים | צילום:

ממשלת בנגלדש טוענת שהיא עושה מה שניתן למען הפליטים, בהודעה שפורסמה בעקבות פניית האו"ם נכתב שהפליטים מקבלים סיוע ושמלאכת הרישום והפיקוח ההכרחית בגבולות - גורמת לעומס במעברים.