מצעד צבאי בצפון קוריאה. ארכיון (צילום: רויטרס)
"כוחנו הגרעיני אדיר", צפון קוריאה | צילום: רויטרס

בזמן שבעולם מנהיגים מגיבים ומתייחסים להצהרת טראמפ בעניין ירושלים, בצפון קוריאה לא שוכחים את העסקים האמתיים שלהם עם נשיא ארצות הברית. בעקבות התרגיל המשותף שהחל השבוע בין צבא ארה"ב לצבא דרום קוריאה, יוצא הלילה (רביעי) סגן שר החוץ הקוריאני בהצהרה תוקפנית במיוחד: "המלחמה היא בלתי נמנעת, ארה"ב תשלם ביוקר".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בהצהרה שנתן דובר סגן שר החוץ הקוריאני לסוכנות הידיעות הרשמית של המדינה, הוא מסביר: "התרגילים הנרחבים שארה"ב מקיימת יחד עם צבא דרום קוריאה, והאיומים האמריקנים לצאת למתקפת מנע כנגד פיונגיאנג, הופכים את המלחמה בחצי האי הקוריאני לבלתי נמנעת". יש בכך, ככל הנראה, התייחסות לתרגיל האווירי הגדול שהחל השבוע.

"השאלה היחידה שנותרה פתוחה היא: מתי תפרוץ המלחמה?", מדגיש הדובר את המסר. "אנחנו לא מייחלים למחלמה, אבל גם לא נרתעים מפניה, ואל לאמריקנים לטעות בסבלנות שלנו ולהדליק את הפתיל שיצית מלחמה גרעינית", איים. "ללא ספק נגרום לארצות הברית לשלם ביוקר בעזרת כוחנו הגרעיני האדיר, שאנו מחזקים ללא הרף".

תרגיל בהשתתפות 230 כלי טיס

בתחילת השבוע קיימו ארצות והברית ודרום קוריאה תרגיל אווירי משותף בהיקף גדול מאוד, כך נמסר בהודעת משרד ההגנה בסיאול. התרגיל נפתח פחות משבוע לאחר ניסוי השיגור האחרון של צפון קוריאה, שטענה כי מדובר בטיל המתקדם ביותר שלה שמסוגל להגיע לכל נקודה על אדמת ארצות הברית.

התרגיל השנתי בין שני הצבאות צפוי להימשך חמישה ימים ומשתתפים בו 230 כלי טיס, בהם כ-20 מטוסי קרב. בפיונגיאנג הזהירו אתמול מפני קיום התרגיל שהיה מתוכנן מראש.

במסיבת עיתונאים הבהיר דובר משרד ההגנה של דרום קוריאה, מון סאנג-גיון, כי התמרון המשותף נועד להגביר את יכולות שיתוף הפעולה המבצעיות של ארה"ב ודרום קוריאה בשעת מלחמה. בשבוע שעבר שיגרה צפון קוריאה את מה שלטענתה הוא הטיל הבליסטי הבין-יבשתי המתקדם ביותר בארסנל שלה, טיל ה-"Hwasong15", זאת על אף גינויים וסנקציות בינלאומיות.

ההישג הצבאי שהביא עמו השיגור המוצלח של הטיל הבליסטי מדגם "הוואסונג-15", שלטענת צפון קוריאה מסוגל לכסות את שטחה של כל ארצות הברית, הביא לחגיגות במדינה. בהודעה רשמית של פיונגיאנג נמסר כי השליט קים ג'ונג-און פיקח "מקרוב" על הניסוי המוצלח, והודגש כי הטיל ששוגר מהווה פריצת דרך חסרת תקדים.