התקדמות משמעותית מול המגיפה (צילום: רויטרס)
האם לנהלי הבטיחות יש אחיזה במציאות? | צילום: רויטרס

שבועיים לאחר אבחון המקרה הראשון של אבולה בארצות הברית, בכיר במערכת הבריאות האמריקנית הביע חרטה על ההתנהלות והודה: "היינו יכולים לעשות יותר".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"היינו יכולים לשלוח צוות חזק יותר של בקרת זיהום לבית החולים בו אובחן הנגיף, ולהיות מעורבים יותר כבר מהיום הראשון בנוגע להתנהלות בנושא", אמר מנהל המרכז האמריקני לבקרת מחלות, ד"ר תום פרידן . "התמודדות נכונה הייתה חשובה במיוחד במקרה הזה מפני שהסיכונים כל כך גבוהים".

בעקבות הביקורת הרבה שהשמיע הציבור האמריקני, לאחר שהתברר כי אחת מעובדות הצוות הרפואי נדבקה גם היא בנגיף האבולה - כינס הלילה (רביעי) מנהל המרכז לבקרת מחלות מסיבת עיתונאים מיוחדת, בה הביע צער על ההתנהלות הלקויה בה נקט המרכז בראשו הוא עומד.

"אם היינו שולחים צוות מקצועי מוקדם יותר היינו יכולים אולי למנוע את ההידבקות הזאת", הודה ד"ר פרידן. "אנחנו מתמודדים עם מחלה שאינה מוכרת בארצות הברית, וההתמודדות קשה וצריכה להיעשות בזהירות".

תומס אריק דנקן, חולה האבולה הראשון שמת ב (צילום: AP)
תומס אריק דנקן, חולה האבולה הראשון שמת ב | צילום: AP

בעקבות ההידבקות: "לבדוק אם לנהלים יש אחזיה במציאות"

בשבוע שעבר מת בבית החולים בדאלאס תומס אריק דנקן, אזרח ליבריה שביקר לאחרונה באזור במערב אפריקה, ואובחן כחולה בנגיף הקטלני. יומיים לאחר מכן הוכנסה לבידוד נינה פאם בת ה-26, אחת האחיות שטיפלו בו, לאחר שסבלה מחום גבוה. בהמשך התברר כי מדובר במקרה הראשון של הידבקות בנגיף בתוך ארצות הברית.

הידבקות האחות המטפלת מטרידה רבים בארצות הברית, ובראשם את צמרת מערכת הבריאות, לאחר שתחקיר שנערך גילה כי החולה החדשה בנגיף נקטה בכל אמצעי הזהירות הנדרשים כשבאה במגע עם החולה באבולה. "אנחנו צריכים לבדוק שלנהלים שלנו יש אחיזה במציאות", הודה מנהל המרכז לבקרת מחלות.

מעכשיו, הבטיח ד"ר פרידן, כי המרכז בראשו הוא עומד יישלח באופן בהול צוות מיוחד לבית החולים בדאלאס, ובו יהיו מומחים בעלי שם עולמי להתמודדות עם האבולה. הבכיר במערכת הבריאות הביע צער על כך שהמהלך לא בוצע מוקדם יותר, ובמקומו נעשו ניסיונות למזער את החשש שהתגלה בציבור האמריקני.