ראשי חמאס, סינוואר והנייה. ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
בהנהגת חמאס דחו את הצעת ארה"ב | צילום: רויטרס, חדשות

בעזה דוחים את הצעת ארה"ב: בארגון חמאס הגיבו היום (שישי) לטור שפורסם הבוקר בעיתון ה"וושינגטון פוסט" ועליו חתומים ג'ארד קושנר, ג'ייסון גרינבלט ודיוויד פרידמן, לפיו בארצות הברית מציעים לארגון חמאס סיוע כלכלי בינאלומי לשיקום רצועת עזה בתמורה להפסקת הטרור והשבת הנעדרים הישראלים. בחמאס דחו את ההצעה ותקפו: "הממשל האמריקני יהיר, הם אימצו את העמדה הישראלית והפכו לדוברי הכיבוש".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בהודעה רשמית שפרסמה דוברות הארגון האשימו בחמאס את גרינבלט וקושנר, שליחיו של הנשיא האמריקני טראמפ למזרח התיכון, וטענו כי אימצו לגמרי את העמדה הישראלית. "המתקפה המתמשכת שלהם נגד ארגון חמאס משקפת את היקף היהירות של הממשל האמריקני, שהופכת את הבכירים בממשל לדוברים של הכיבוש הישראלי", נמסר.

בטור שפורסם הבוקר בעיתון ה"וושינגטון פוסט" ושעליו חתומים ג'ארד קושנר, ג'ייסון גרינבלט ודיוויד פרידמן, העבירו השלושה מסר פומבי לארגון חמאס ולפיו סיוע כלכלי לרצועה הוא המפתח להשבת היציבות לאזור. לדבריהם, המציאות בעזה כואבת וחסרת עתיד: "הסיוט המתמשך של הנהגת חמאס ברצועה מאריך ומגביר את סבלם של הפלסטינים החיים שם - ללא תוחלת". במאמר הם מציבים לחמאס תנאים שיובילו להגברת הסיוע: הפסקת הטרור והשבת גופות חיילי צה"ל לישראל.

קושנר, גרינבלט ונתניהו (צילום: חיים צח / לע"מ, חדשות)
הבכירים האמריקנים בפגישה עם רה"מ נתניהו | צילום: חיים צח / לע"מ, חדשות



שלושת החתומים על הפרסום - יועצו הבכיר של נשיא ארה"ב, השליח המיוחד למזרח התיכון ושגריר ארה"ב בישראל, ערכו ביקור בן שישה ימים לאזור ותיארו כי למרות ההשקעה התקציבית בת מיליארדי הדולרים שהועברה לטובת הפלסטינים בעזה ב-70 השנים האחרונות, כ-53% מהתושבים חיים מתחת לקו העוני ושיעור אבטלה רק הולך וגואה. "הפלסטינים בעזה תקועים בתוך מעגל אימה שבו מנהיגות מושחתת ומלאת שטנה חותרת לסכסוכים", כתבו במאמר. "זו, מקטינה את הסיכוי להזדמנות לשינוי ומגבירה את העוני, את הייאוש ואת חוסר התקווה".

עוד הוסיפו השלושה כי גורמים בינלאומיים התורמים כספים רבים לרצועה נמצאים בדילמה תמידית - האם לעזור לעם הפלסטיני באופן ישיר תוך סיכון מסוים במימון טרור, או לחילופין למנוע את העברת הכספים לחמאס ולהמשיך לראות את האנשים שעליהם הוא אמור לשלוט ממשיכים לסבול.

תהלוכה של חמאס בצפון הרצועה (צילום: חדשות)
יפסיקו הטרור? פעילי חמאס | צילום: חדשות



"בעבר הופנו השקעות לתשתיות למימון רכישת נשק ולשימושים זדוניים אחרים, ואפילו פרויקטים שכבר נבנו נהרסו בסופו של דבר כתוצאה מתוקפנותו של החמאס", הבהירו. "עד שלא יחול שינוי בשלטון ברצועה או עד שהחמאס יכיר במדינת ישראל ויעמוד בהסכמים דיפלומטיים קודמים וימנע אלימות - לא תהיה אפשרות לפתור את הבעיה".

עוד הוסיפו כי החיים ברצועה יכולים להשתפר באופן משמעותי - רק אם חמאס יאפשר זאת. "אם חמאס יוכיח כוונות ברורות - לא רק במילים אלא גם במעשים - לשינוי, אזי ייפתח שער להזדמנויות חדשות", חזרו הכותבים והדגישו. "אין כל סיבה לכך שהפלסטינים בגדה לא יהנו מפירות הכלכלה האזורית המשגשגת, אם רק יתנו לנו לעזור. כפי שאמר הנשיא טראמפ פעמים רבות: הביטחון הכלכלי הוא הביטחון הלאומי. על ידי עידוד המרכיבים הכלכליים נוכל להביא לשיפור רב וכך - ליציבות".