קולומביה מתמודדת בחודשים האחרונים עם משבר חסר תקדים: 2.3 מיליון מהגרים יצאו מוונצואלה בחיפוש אחר עתיד טוב יותר. הם ממשיכים לעבור את הגבולות מכל דרך גישה אפשרית, בכל שעות ביממה, בניסיון לחלץ עצמם מהעוני המחפיר והמצב הכלכלי הקשה במדינה. משפחות עם ילדים, נשים וקשישים הולכים מאות קילומטרים ברגל, ישנים בחוץ ורבות מהפעמים כלל לא יודעים מהיכן תגיע הארוחה הבאה שלהם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

זהו גל הפליטים הגדול ביותר שידעה אמריקה הלטינית. כל המדינות סביב ונצואלה הקורסת סובלות מהמצב, כשעוד ועוד מהגרים מגיעים לערי הגבול. כבר עכשיו, האזורים בסמוך לגבול מלאים באזרחי ונצואלה מחוסרי עבודה, שמחפשים עבודה ומזון - ותלויים בסיוע. מדינות רבות באמריקה הלטינית כמו קולומביה, פרו ואקוודור נותרו חסרי אונים, ואף פנו לקהילה הבינלאומית בבקשה לסיוע.

מאות קילומטרים ברגל (צילום: רויטרס, חדשות)
מאות קילומטרים ברגל | צילום: רויטרס, חדשות

דריה סילבה נמלטה מהעוני המחפיר בוונצואלה יחד עם בעלה ושני הילדים, בניסיון למצוא עתיד טוב יותר במדינות השכנות: "בקראקס נורא, אנחנו מתים מרעב, אין תרופות או אוכל ובכל יום המצב מחמיר".

אב מוונצואלה חוצה את קולומביה (צילום: רויטרס, חדשות)
אב מוונצואלה חוצה את קולומביה | צילום: רויטרס, חדשות

הקולומביאנים וממשלתם עושים כל שביכולתם כדי להתמודד עם האתגר. הממשל האמריקני הפעיל השבוע סנקציות נגד גורמים בממשל בקראקס, אבל רבים בוונצואלה איבדו תקווה לגבי מולדתם והחליטו לעזוב. תושבי קולומביה חוששים מפגיעה בצמיחה הכלכלית ממנה קולומביה נהנית מאז חתימת הסכמי השלום במדינה. משפחות רבות מארחות מהגרים, במיוחד ילידים אמריקנים המקדמים בברכה את המהגרים ומספקים להם סיוע.

כל דרך לחצות את הגבול (צילום: רויטרס, חדשות)
כל דרך לחצות את הגבול | צילום: רויטרס, חדשות

גם ארגון המזון העולמי מספק סיוע במזון לאורך מסלולי ההגירה המרכזיים בקולומביה ואקוודור, בעיקר לנשים וילדים שצועדים קדימה לעבר בית חדש - ולרובם לא ברור בכלל לאן.