קוואנו וטראמפ. מתלוננת שלישית (צילום: AP, חדשות)
טראמפ עם המועמד לעליון, ברט קאבאנו | צילום: AP, חדשות

רוצים לקבל את הפרק החדש היישר לנייד, ברגע שהוא יוצא? להרשמה והאזנה במכשירי אפל, לחצו כאן | להרשמה והאזנה במכשירי אנדרואיד ניתן להשתמש בכל אפליקציית פודקאסטים, ולחפש בה את "מיד בהרחבה" - או ללחוץ כאן

ב-27 בספטמבר, הנשיא דונלד טראמפ קיבל מתנה: שופט בית המשפט העליון אנתוני קנדי הודיע שהוא פורש, והעניק לטראמפ את היכולת למנות שופט במקומו - המינוי השני של טראמפ למוסד החשוב תוך פחות משנתיים. "כל התפטרות של שופט עליון היא סיבה ל'חגיגה משפטית', כי מיד צריך למנות לו מחליף - לפי החוקה - ומי שממנה זה אך ורק הנשיא, באישור של הסנאט", מסביר כתב דסק החוץ, אסף יחזקאלי, בפרק החדש של הפודקאסט "מיד בהרחבה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"זו סוג של חותמת שנשיא משאיר לעשרות שנים קדימה - שופטים ממונים לכל ימי חייהם", מדגיש יחזקאלי. "זו גם סוג של פוליסת ביטוח: בית המשפט העליון הערב בנושא הבחירות בשנת 2000, למשל, בספירה החוזרת בין אל גור לבוש הבן. בנוסף, זו דרך של הנשיאים להשרות מהאופי שלהם ומתפיסת העולם שלהם - מעבר לליברליות ושמרנות: אובמה, למשל, מינה שתי נשים, בהם השופטת הלטינית הראשונה".

אז מה הסיכוי שדרך המינוי לבית המשפט העליון האמריקני אי פעם יישתנה? האם לטראמפ תהיה אפשרות למנות נשיאים נוספים לעליון? ולמה חשוב לו למנות עוד ועוד שופטים גם בערכאות נמוכות יותר? השאלות האלה ועוד רבות נוספות הן חלק מהפרק החדש של הפודקאסט "מיד בהרחבה" עם ארנת כהן. אתם מוזמנים להוריד אותו ולהקשיב לו בכל אפליקציות הפודקאסטים.

מוזמנים לעקוב אחרינו גם בטוויטר: MiyadBe@