שני המנהיגים יפגשו? (צילום: רויטרס)
קים ג'ונג און וטראמפ | צילום: רויטרס

חזית בינלאומית נוספת מתחממת: ארצות הברית שלחה בימים האחרונים את נושאת המטוסים הענקית "USS Carl Vinson" לאזור קוריאה, בעקבות ניסויי הטילים והמשגרים שערכה קוריאה הצפונית לאחרונה. בפיונגיאנג פירשו את הצעד האמריקני כאקט תוקפני והגיבו בהצהרות לוחמניות: "נגיב לכל צעד תוקפני ופזיז מצד ארצות הברית", נמסר בהודעה מטעם המשטר הרודני לרשת CNN, "וניתן מענה לכל שיטת פעולה אמריקנית".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בהצהרה רשמית מטעם השלטון, שקים ג'ונג און עומד בראשו, קוריאה הצפונית מחתה על "המצב העגום הנוכחי" ואמרה כי הצעדים האמריקנים "מחייבים את יכולות ההגנה העצמית שלנו ומתקפת המנע, כשהכוח הגרעיני ניצב במרכז יכולות אלו". גורם במשרד החוץ הצפון קוריאני אף אמר: "אנו ערוכים להגיב לכל קרב או מצב מלחמה שארצות הברית תחפוץ בו".

עוד הדגישו במשטר הרודני כי קוריאה הצפונית "רואה בארצות הברית אחראית להשלכות הקטסטרופליות שעלולות לצוץ מההתנהגות האגרסיבית וחסרת הפרופורציה". קים ג'ונג און עצמו צפוי להשתתף היום (שלישי) באסיפת העם הגדולה, וייתכן כי הוא יתייחס למתיחות.

נושאת המטוסים האמריקנית שהועברה לאזור, ה-USS Carl Vinson, שוקלת 97 אלף טונות - והיא מלווה בשתי משמידות ובספינת מלחמה שנושאת טילים מונחים. על סיפון נושאת המטוסים נמצאים כ-5,000 מלחים ו-60 כלי טיס שונים.

שיגור טיל בצפון קוריאה, ארכיון (צילום: רויטרס)
שיגור טילים צפון-קוריאני | צילום: רויטרס

בסוף השבוע דיווחה רשת NBC כי הנשיא האמריקני דונלד טראמפ שוקל מספר דרכי פעולה נגד התכנית הגרעינית של פיונגיאנג: לפי הדיווח, המועצה לביטחון לאומי הציגה לטראמפ מספר אפשרויות, ביניהן גם כאלה שעלולות להביא להסלמה ואף מלחמה. בין השאר הציעו היועצים לטראמפ להציב פצצות גרעיניות על אדמת קוריאה הדרומית השכנה, ואף חיסולו של הדיקטטור קים ג'ונג און - כך לפי בכירים בצבא ארה"ב ובמערכת הביטחון, אם כי בבית הלבן לא אישרו את הנטען בדיווח.

ארצות הברית הוציאה את כל הנשק הגרעיני שלה מקוריאה הדרומית לפני כ-25 שנים, והחזרתן תהווה צעד תקדימי מאז תום המלחמה הקרה. התרחישים הוצגו לטראמפ לקראת פגישתו עם נשיא סין שי ג'ינפינג שנערכה בסוף השבוע באחוזתו של טראמפ. לפי הדיווח, בבית הלבן מקווים שהסינים יפעילו לחץ דיפלומטי על קוריאה הצפונית ותעצים את הסנקציות - אך ארצות הברית מוכנה לפעול בעצמה במידת הצורך.

_OBJ

"20 שנים של דיפלומטיה וסנקציות לא עצרו את תכנית הגרעין הזו", אמר בכיר במערך המודיעיני. "אנחנו לא דוגלים במלחמת מנע, אך עלינו להתמודד עם המצב הקיים". בשבוע שעבר התייחס טראמפ לנושא ואמר כי אם סין לא תעזור לפתור את נושא הגרעין הצפון-קוריאני, הוא "מוכן לפעול באופן חד צדדי". עם זאת, הבהיר טראמפ, הוא מעריך כי "סין תרצה להתערב בנושא".

בתוך כך, צפון קוריאה גינתה את מתקפת הטילים האמריקנית נגד בסיס חיל האוויר הסורי וכינתה אותה "תוקפנות בלתי נסלחת". עוד נמסר בהודעת משרד החוץ הצפון קוריאני כי המתקפה מחזקת "מיליוני מונים" את החלטת המשטר להמשיך ולפתח את ארסנל הנשק הגרעיני שלו.