חמישה ימים אחרי רעידת האדמה שזרעה חורבן בנפאל, גרמה לאלפי הרוגים והשפיעה על חייהם של מיליונים, ההלם ששורר במדינה ממימדי האסון מתחיל להתחלף בייאוש ובזעם על הרשויות. בקטמנדו החלו היום (רביעי) מאות בני אדם להפגין ולהתעמת עם שוטרים במחאה על אזלת היד בטיפול באלפי התושבים שזקוקים לסיוע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

גופותיהם של יותר מ-5,000 בני אדם שנהרגו ברעידת האדמה כבר אותרו, אבל אלפים נוספים עדיין נעדרים וחייהם של רבים מהם תלויים במהירות וביעילות של כוחות החילוץ.

כפרים רבים עדיין לא זכו לסיוע ומנותקים מתשתיות חיוניות ומתקשורת מאז יום שבת. גם בבירה קטמנדו מרבית התשתיות שניזוקו קשות עדיין לא תוקנו. התושבים חוששים מהתפרצות מחלות כמו כולירה, שכבר הכתה במדינה בעבר.

אחרי ההלם מהאסון, זעם על תפקוד הרשויות
אחרי ההלם מהאסון, זעם על תפקוד הרשויות | צילום:

רבים מתושבי נפאל מנותקים ממקורות מים ומזון כמה מאות מהם יצאו היום למחות במרכז הבירה קטמנדו. "לא קיבלנו שום סיוע, אנחנו רעבים מאוד, אין לנו מה לשתות ואנחנו לא יכולים לישון", אמר מפגין זועם. "יש לי ילד בן שבע שישן בחוץ. קר, ואנשים מפתחים מחלות אבל הממשלה לא עושה כלום".

גבר שהצליח לברוח מהכפר שלו, שנפגע קשות ברעש האדמה, מבקש לחזור ולסייע למי שנשאר מאחור ומתלונן שאין איך להגיע לשם. "אנחנו מצפים שהממשל יספק תחבורה", אמר. "אנחנו מגיעים לכאן כדי לנסות לתפוס אוטובוס, אבל אין מקום ואין איך לצאת מקטמנדו".

אלפים עדיין נעדרים (צילום: רויטרס)
אלפים עדיין נעדרים | צילום: רויטרס

בינתיים, כוחות משטרה וצבא מצליחים להשתלט על ההפגנות האלה, אבל החשש בנפאל הוא שהמחאה תצא משליטה ותידרדר לאלימות ככל שיידעו יותר על חומרת האסון.