שינויים בסביבה מכחידים את החרקים (צילום: SKY NEWS, חדשות)
שינויים בסביבה מכחידים את החרקים | צילום: SKY NEWS, חדשות

"אירוע ההכחדה הגדולה ביותר על פני כדור הארץ": מחקר בריטי חדש שהתפרסם היום (שני) בעיתון הגרידאן מראה כי ישנה ירידה משמעותית במספר זני החרקים. ב-40% ממיני החרקים שנבדקו, נרשמה ירידה במספר הפרטים וכשליש מהזנים - עומד על סף הכחדה. עוד מזהירים החוקרים מפני "קריסה קטסטרופאלית של המערכת האקולוגית".

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

החוקרים מפחדים כי בעקבות החרקים עוד זנים ימשיכו להיכחד בקצב גדול עוד יותר, זאת מפני שהחרקים מהווים בסיס או חלק משמעותי מאוד במערכות האקולוגיות ושרשרת המזון. על פי המחקר, התעשיות החקלאיות הן האשמות המרכזיות בהיעלמות זני החרקים.

הכחדת החרקים תוביל להכחדה של זנים ומינים (צילום: SKY NEWS, חדשות)
הכחדת החרקים תוביל להכחדה של זנים ומינים | צילום: SKY NEWS, חדשות

מהמחקר עולה כי החקלאות הורסת את בתי הגידול הטבעיים של החרקים וכי השימוש בחומרי הדברה קטלניים - מחסל זנים ותתי זנים של החרקים. על פי המחקר גם שינויי האקלים, ההתחממות הגלובלית ומחלות שונות תורמות להכחדה ההמונית.

הדוח שפורסם היום טוען כי החרקים, מהווים יותר ממחצית מיני בעלי החיים, נעלמים בקצב מהיר בהרבה מהציפורים, הזוחלים, הדגים או היונקים. ממחקר נוסף שנערך בנושא עולה כי מבין החרקים הפרפרים, הדבורים וסוגי חיפושיות הזבל - נעלמים בקצב הגבוהה ביותר.

הסביבה הופכת בלתי אפשרית לחי החרקים (צילום: SY NEWS, חדשות)
הסביבה הופכת בלתי אפשרית לחי החרקים | צילום: SY NEWS, חדשות

השיח על גל הכחדה המוני החל לצבור תאוצה בשנים האחרונות, וביולוגים וחוקרי טבע אחרים מדברים על המושג "גל ההכחדה ההמוני השישי" שמכה בחיים על פני כדור הארץ. מנתוני האקדמיה הבריטית הלאומית למדעים עולה כי במהלך העשורים האחרונים מיליוני זנים נעלמו בקצב שכמותו לא נראה בעבר.

בעקבות המחקרים השונים המראים על "גל ההכחדה" קוראים החוקרים לפעולה מהירה כדי לבלום את קטל החרקים העולמי - לצמצם הדברה, להגן על סביבת הגידול של החרקים וליזום שדות של פרחים לגידול החרקים, או לשתול פרחים בשולי השדות החקלאים.

הדבורים - מהקורבנות הראשונים לג ההכחדה ה (צילום: SKY NEWS, חדשות)
הדבורים - מהקורבנות הראשונים לג ההכחדה ה | צילום: SKY NEWS, חדשות

"המסקנה ברורה - אם לא נשנה את דרכנו לייצור מזון, חרקים בכללותם ימשיכו בדרך ההכחדה וייעלמו בעוד כמה עשורים", אמרו בפסימיות עורכי המחקר, פרנסיסקו סאנצ'ס וד"ר קריס וויקהויס. "ההשלכות שיהיו לכך על המערכות האקולוגיות של כדור הארץ הן קטסטרופליות, שכן חרקים נמצאים בבסיס המבני והפונקציונלי של רבות מהמערכות האקולוגיות בעולם כבר כמעט 400 מיליון שנים".