דב הקוטב הצפוני, ארכיון
דב הקוטב הצפוני, ארכיון | צילום:

ההתחממות נמשכת - והנתונים מדאיגים: הארגון המטאורולוגי העולמי של האו"ם הודיע היום (שישי) כי היקף הקרח בים באנטארקטיקה וגם בים הארקטי בקוטב הצפוני הגיע לנתון שפל של כל הזמנים. במקביל, ריכוזי הפחמן הדו-חמצני באטמוספירה שברו גם הם שיאים בחודש ינואר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"הקרח החסר בשני הקטבים הוא יוצא דופן, זה חסר תקדים - מדובר בנתונים נמוכים מאוד עבור שני קצוות כדור הארץ", אמר דייויד קרלסון, ראש תכנית מחקר האקלים, בתדריך לכתבים בז'נבה. בארגון גם הדגישו כי חודש ינואר 2017 "טיפס" למקום השלישי בדירוג חודשי ינואר החמים בהיסטוריה.

גם במכון המחקר האמריקני לשלג וקרח אספו מידע על ההידרדרות המטרידה, ודיווחו השבוע כי הנתונים נמצאים בשפל שלא נראה כמותו מאז שנת 1997. במשך כארבעה עשורים נמשכת הירידה בקרח בים הארקטי, כחלק מההתחממות הגלובלית.

עם זאת, ב-2012 דווקא נרשמו נתוני שיא של קרח בים באנטארקטיקה, ככל הנראה כתוצאה מ"מדפי קרח, עצומים שנמסו. מאז אותו קרח נמס בהדרגה ונוצרו סדקים באגמי הקרח המוכרים.

תופעות אלו מסמנות שוב את סכנות ההתחממות הגלובלית ומעלות את החשש מעליית פני הים באופן ניכר - מה שעלול לגרום לנזקים רבים ברחבי העולם. המעצמות הסכימו על מהלך להפחתת פליטת גזי החממה, אך הנזקים ממשיכים להצטבר.