"נכבד את החלטת הבריטים". אובמה וקמרון (צילום: רויטרס)
הכי "אחי" - קמרון ואובמה | צילום: רויטרס

היחסים בין ארצות הברית לבריטניה השפיעו לא פעם על מהלך ההיסטוריה - דבר שהפנה את תשומת הלב בעולם גם למערכות היחסים האישיות בין המנהיגים. אם לשפוט על פי דברים שאמר ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, לתקשורת בארצו - נראה שהיחסים בין שני מנהיגים המדינות הנוכחיים הם מהטובים שנראו בעשורים האחרונים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

למעשה, השניים כל כך קרובים עד שנשיא ארצות הברית לא קורא לקמרון אדוני ראש הממשלה, מר קמרון או אפילו דיוויד - אלא פשוט Bro (או בתרגום חופשי לעברית: אחי), כך סיפר ראש הממשלה הבריטי. "הנשיא אמר שהיחסים המיוחדים שלנו חזקים מאי פעם - גם היחסים הפרטיים וגם הציבוריים - ואני מסכים איתו", הוסיף.

התקשורת הבריטית מדגישה את הדמיון בין שני האישים, על אף שאובמה נחשב לליברל וקמרון לשמרן. שניהם חובבי ספורט מושבעים ושניהם ספגו ביקורת על צילום הסלפי שביצעו בהלוויה של נלסון מנדלה עם הלה ת'ורינג שמידט, ראשת הממשלה של דנמרק. ב-2011 תועדו השניים משחקים פינג פונג ותוארו על ידי כלי התקשורת כ"שני חנונים שנבחרו אחרונים".

היסטוריה של מערכות יחסים מורכבות

היחסים הטובים בין השניים בולטים במיוחד על רקע מערכות יחסים עכורות שנרשמו בין מנהיגי המדינות בשנים האחרונות. ראש ממשלת בריטניה הקודם גורדון בראון לא ממש הסתדר עם הנשיא אובמה, וטוני בלייר וג'ורג' בוש החליפו ביניהם האשמות אחרי המלחמה בעירק.

בלייר אף כונה בפי רבים "הפודל של בוש" - תואר שניסה להילחם בו במשך שנים, בייחוד לאחר שהנשיא האמריקני תועד כקורא לו "יו, בלייר" במהלך פסגה בינלאומית. עם זאת, חשוב לציין את היחסים הקרובים במיוחד ששררו בין רייגן לבין תאצ'ר - יחסים שהמשיכו גם אחרי שסיימו את כהונתם - וכמובן את שיתוף הפעולה הפורה בין רוזוולט לצ'רצ'יל.