הטבח בעיר חומס שבסוריה התחדש: כלי התקשורת בעולם הערבי מדווחים על יותר מ-60 הרוגים ועוד עשרות פצועים, המתווספים למאות שנהרגו בעיר בטבח בסוף השבוע. לפי הדיווחים של אתרי האופוזיציה, מסוקי חיל האוויר הסור, טנקים וכלי ארטילריה מפציצים מטרות ברחבי העיר. "מדובר בהפגזה האלימה ביותר בימים האחרונים", אמר אחד הפעילים בעיר לסוכנות הידיעות רויטרס. העיר כולה מנותקת כעת מתקשורת.

בעקבות האירועים האלימים, הודיעה ארצות הברית על סגירת השגרירות בדמשק. בנוסף, כל צוות השגרירות עזב את המדינה מחשש לביטחונם של אנשי הסגל הדיפלומטי.

על פי הדיווחים, 7 בניינים בעיר קרסו הבוקר מירי טנקים בשכונת "באבא-עמר" בחומס. כלי התקשורת הערביים מעבירים בשידור חי תמונות מהנעשה במקום, ומדווחים על עשרות הרוגים ופצועים. אמש נהרגו לפחות 47 בני אדם ברחבי סוריה.

נפגעו, אבל האם מדובר בנשק כימי? (צילום: רויטרס)
ילדה שנפצעה בחומס, היום | צילום: רויטרס

עוד דווח אמש על קבוצת חיילים שערקה משורות צבאו של אסד והשמידה בסיס בצפון מזרח המדינה. העורקים הרגו שלושה קצינים ולקחו 19 חיילים בשבי.

בשעות הצהריים דיווחו כלי תקשורת ערביים כי העיר חומס הוטלה תחת מצור הצבא, שמכתר את העיר מכל הכיוונים. "מטרת הצבא היא להגביר את הלחץ על העיר ותושביה", אמרו עדי ראיה בעיר.

גם במהלך סוף השבוע עברו אזורי העימות בסוריה הפגזות אוויריות בהן נהרגו מאות אזרחים. "ספרנו 300 פיצוצים לפחות", סיפר תושב חומס לעיתון ה"גרדיאן" הבריטי. "לא יכולנו לעשות דבר עבור האנשים שם".

אירן בירכה את רוסיה וסין על הטלת הווטו באו"ם

בינתיים בזירה המדינית, לא מעט ביקורת ספגו בימים האחרונים רוסיה וסין מצד מדינות המערב, על השימוש בזכות הווטו שהביא להכשלת היוזמה לגינוי מרחץ הדמים בסוריה במועצת הביטחון של האו"ם. אמש זכו שתי המדינות דווקא למחמאות - מכיוון טהרן: שר החוץ של אירן, עלי אכבר סאלחי, בירך על תוצאות ההצבעה ואמר כי "סין ורוסיה פעלו כראוי" כשמנעו הצעדים נגד בשאר אסד.

בדברים שאמר סאלחי לעיתונאים, בתום ישיבת הממשלה באירן, הסביר: "מועצת הביטחון של האו"ם התכוונה להכריע מי יעמוד בראש ההנהגה הסורית, על ידי הטלת סנקציות עליה. העובדה שעל המועצה נאסר להתערב בעניינים הפנימיים של מדינות העולם לא הפריע לחברות בה".

סוריה: מא אלף הרוגים, מיליון וחצי פליטים (צילום: רויטרס)
אסד זכה בווטו על חשבון העם | צילום: רויטרס

שר החוץ האירני המשיך להטיח האשמות במדינות המערב, שלראייתו "ביקשו להביא להדחתו של בשאר אסד ולהעברת סמכויותיו לידי סגנו - למרות שהחוק הבינלאומי קובע באופן מפורש שמדובר בהתערבות פסולה".

כצפוי, לא נפקד שמה של ישראל מהסבריו של סאלחי - שהאשים כי "ארצות הברית הטילה וטו על יותר מ-60 הצעות החלטה נגד המשטר הציוני, מה שמסיר כל ספק מעל הטענה שבוושינגטון תומכים באינטרסים של מדינות מסוימות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק