נשיא מצרים חוסני מובארק פיטר אמש את ממשלתו וסירב להיכנע לדרישות המפגינים - ולהתפטר. הוא הורה לגדודי הצבא ולטנקים להיכנס לערים ולמנוע את המהומות הקשות ביותר שידעה המדינה ב-30 שנות שלטונו.

מה יקרה הלאה במצרים? הנה כמה תשובות.

האם מובארק עשה די כדי שהמפגינים ישובו לבתיהם?

מאות אלפי המפגינים מילאו את הרחובות גם אחרי הודעת הנשיא מובארק על פירוק הממשלה. "זה לא קשור לממשלה, אלוהים. זה אתה (מובארק) שחייב ללכת! מה שאתה עשית לעם זה מספיק!", אמר אחד המפגינים.

מובארק שידר מסר קשוח והראה את נכונותו להישאר בתפקידו. המסר כלל מקל גדול - וגזר צנוע למדי. המקל הגיע בצורת טנקים שנכנסו לתוך הערים. הגזר היה הכרה, בנאום הטלוויזיוני שלו, בתסכול הכלכלי שמצרים רבים חווים, הבטחתו לסייע לעניים והצהרות מעורפלות על רפורמה פוליטית.

מצרים רבים מאמינים שהם שמעו מספיק מההבטחות הללו. אך מפגינים שייצאו היום לרחובות צפויים למצוא עצמם מול תותחי טנקים ולא מול ניידות לפיזור הפגנות. ההפגנות אמנם החלו ממחאה אינטרנטית של מעמד הביניים המצרי והמשכיל יותר, אך משכו מגוון רחב בהרבה של האוכלוסייה המצרית, ככל שהמומנטום של ההפגנות עלה.

לצפייה במפת המהומות במצרים לחצו - כאן

רוצים לקבל עדכונים שוטפים על ההפיכה במצרים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מה תוניסיה מספרת לנו?

כשנשיא תוניסיה זין אל-עבידין בן עלי פיטר את ממשלתו והבטיח בחירות מוקדמות, הכניעה סימנה את סוף משטרו: הוא ענה לדרישה בבוקר ונמלט עם ערב. אך הוא לא הצליח להשיג את תמיכת הצבא בשליטה במפגינים, וגם המשטרה נכשלה במשימה זו.

מובארק, מפקד חיל האוויר המצרי לשעבר, הראה עד כה שהוא עדיין שולט בצבאו ביד רמה. רק מפגינים נחושים ביותר יכולים להתמודד עם הכוח החזק ביותר במצרים. "באופן מסוים, זה מזכיר את מה שבן עלי עשה במצרים לפני שהוא נמלט. גם הוא פיטר את הממשלה, אבל אז הוא נאלץ לפרוש כי היה ברור שהצבא לא לצידו. אנו עדיין לא יודעים איפה עומד הצבא המצרי", אמר אנת'וני סקינר, פרשן פוליטי מטעם סוכנות הידיעות "רויטרס".

מה המשמעות עבור השווקים והכלכלה המצרית?

השווקים המצרים היו בלתי-יציבים בזמן המהומות בתוניסיה, אפילו לפני שהרוחות התלהטו גם במצרים. כשהחלו המהומות במדינה ביום שלישי, המניות נפלו והיום הוכרז כ"גרוע ביותר" בהיסטוריית הבורסה המצרית.

השווקים הכלכליים במדינה היו סגורים ביום שישי - סוף השבוע. עם פתיחתם מחר, יום ראשון, צפויה תמונה קשה. משקיעים זרים שפכו מיליונים למצרים מאז כינון הממשלה הנוכחית ב-2004, שהעלתה באופן קיצוני את המיסים. הדבר עזר לייצר צמיחה יציבה בשנים האחרונות.

"עתידה של מצרים גדול יותר ורציני יותר מלהשאירו לכלכלנים בלבד", אמר אמש הנשיא מובארק בנאומו.

מהומות במצרים - סיקור מיוחד:

המדריך המלא להפיכה במצרים

אובמה למובארק: "עמוד מאחורי ההבטחות"

מובארק: "אני נשאר, הממשלה מפוטרת"

"מה שקורה במצרים מסוכן לישראל"

צפו: מפת המהומות ברחבי מצרים

מצרים: דיווח מיוחד מלב המהומות

פרשנות: ארה"ב מפקירה את מובארק

קלינטון: "יש לאפשר את ההפגנות"