אחרי הקניון הראשון ובתי הקפה המלאים, ביום חמישי האחרון נחנך בג'נין גם בית הקולנוע הראשון - "סינמה ג'נין " - בתקווה שמדובר בעוד צעד חשוב בדרך לחופש ולעצמאות.

הקולנוע בג'נין נבנה לראשונה ב-1957, אולם מאז פרוץ האינתיפאדה הראשונה, לפני 23 שנה, הוא היה סגור – עד השבוע. הוא מכיל 335 מקומות ישיבה בתוך האולם, ועוד 700 מקומות מחוץ לאולם, אל מול מסך ענק באוויר הפתוח.

פתיחת הקולנוע בג'נין אירחה בסוף השבוע את "פסטיבל הקולנוע של ג'נין", אירוע אותו יזמו הבמאי הגרמני מרקוס וטר יחד עם יוצר הסרטים הפלסטיני איסמעיל ח'טיב, מי שתרם את איבריו של בנו בן ה-11 - שנורה במהלך האינתיפאדה השנייה - להצלת חיים גם של יהודים.

"זה לא תל אביב, אבל זה מקום מקסים, ממש ממש יפה", אמר אסף, צעיר יהודי מתל אביב שהגיע גם הוא לבקר בפסטיבל הסרטים הפלסטיני. "אנחנו מאד מתרשמים. אמנם התקלקל לנו האוטו פעמיים בדרך, אבל הצלחנו להגיע בסוף".

אורחי הכבוד: רה"מ הפלסטיני וזכריה זביידי

את האירוע כיבד בנוכחותו ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד. "אנו שואפים מדי יום ובאופן תמידי להגיע לסופו של המפעל הלאומי שלנו", אמר פיאד. "העניין הזה מתבטא ברצוננו לחיות בחופש ובכבוד כיתר העמים הערביים, במדינה עצמאית בכל השטחים שנכבשו בשנת 1967 - רצועת עזה והגדה המערבית.  וכלולה באלה, ובליבם של כולנו, גם ירושלים - בירתנו מאז ומעולם".
 
עוד אורח יוצא דופן בפסטיבל הסרטים היה מיודענו זכריה זביידי, ממפקדי התנזים באינתיפאדה השנייה ומי שהיה מעורב ברומן המתוקשר עם פעילת השמאל הקיצוני טלי פחימה. זביידי התעקש שפתיחת הקולנוע בג'נין והחזרה לחיים נורמליים יותר לא מהווה אישור לכך שהסכסוך עם ישראל הסתיים.

"אין לי שום בעיה עם העם היהודי", אמר זביידי, "הייתי נותן את הלב שלי כדי להציל יהודי. אבל אם הוא ימשיך לכבוש אותנו, אני אקרע את הלב שלו מתוך גופו".