חמש שנים לאחר הדחתו של הנשיא עלי עבדללה סאלח מפרסם האו"ם נתונים מדאיגים על מצב אזרחי תימן. 82% מאוכלוסיית תימן שהם 21 מיליון איש, זקוקים לסיוע, הרבה יותר ממספר האנשים שנמצאים בליבה של תשומת הלב העולמית בסוריה, אך העולם אינו מתערב. מי שמשלם את מחיר המלחמה הם האזרחים שמוצאים את עצמם במרכז ההפצצות של שני הצדדים. ניסמה מנסור, סטודנטית מתימן שנאלצה לעזוב את ביתה, מתארת בכאב את החיים בצל הלחימה. "זו מלחמה אמיתית, עברתי לילות שבהם לא ידעתי אם אתעורר בבוקר", היא מספרת. "חוויתי רעב, חייתי בפחד".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תימן סובלת מחוסר יציבות לאורך ההיסטוריה והיא המדינה הענייה ביותר במזרח התיכון. בחודש מרס האחרון החמיר המצב כשכוחות סעודים החלו לבצע תקיפות מהאוויר במדינה כדי לנסות ולבלום את התקדמות המורדים החות'ים שנתמכים על ידי אירן. בראיון לחדשות 2 Online, מתארת ניסמה שהתגוררה בבירה צנעה ונאלצה לברוח מהקרבות ומאנשי המיליציות החות'ים שכבשו את העיר איך נראים החיים במדינה בה  ל-14.4 מיליון איש אין מספיק אוכל, ו-1.3 מיליון ילדים נמצאים במצב של תת תזונה.

סטודנטית תימניה מספרת על זוועות המלחמה (צילום: רויטרס)
האזרחים משלמים את המחיר האמיתי | צילום: רויטרס

"הייתי בצנעא לפני שלושה ימים, זה נורא שם, אנשים חיים בלי חשמל כבר שישה חודשים", מספרת ניסמה. "יש מתקפות אוויריות כמעט בכל יום והם לא מצליחים לפגוע במורדים - במיליציה החות'ית , הם רק הורגים אזרחים, הורסים בתי חולים ובתי ספר. אנחנו לא רואים סוף, לא הממשל ולא המורדים החות'ים יפסיקו, כולם טוענים שיש להם זכות ולאיש לא אכפת מהאנשים אכפת להם רק מעצמם". החות'ים שולטים היום בבירה צנעה והממשלה ששלטה בעבר נמצאת בגלות בריאד. המתקפה הסעודית הייתה אמורה להיות זריזה, איך היא נמשכת כבר 10 חודשים.

היאוש, הקרבות וחוסר העניין שהסכסוך מעורר בעולם, מדרדר רבים לידי ארגוני הטרור האסלאמים הקיצוניים. "עכשיו כולם חמושים, לכולם יש נשק ורובים, חלק מהאנשים התחילו להיות נאמנים לארגונים כמו דאע"ש או אל-קאעידה" מתארת ניסמה את המציאות המדממת. "בעדן, כמעט בכל יום יש התנקשות בשופט או גנרל או כל מי שיש לו סמכות".

"מכריחים אותנו לבזבז את החיים שלנו"

כשנשאלה אם היא לא מפחדת לשוחח עם התקשורת המערבית, ענתה ניסמה: "אני לא מוכרת כאן , לא כולם מכירים אותי, אבל זה עדיין מסוכן. זה מסוכן אפילו ללבוש חיג'אב צבעוני". מי שמשלם את המחיר הכבד ביותר של הלחימה הם האזרחים. מאז חודש מרץ האחרון נהרגו 2,795 בני אדם מהמתקפות הסעודיות , 8,000 נפצעו. נמלי המדינה הפסיקו לפעול במדינה שמייבאת 90% מהמזון והתרופות שלה.

"תינוקות מתים כי אין חמצן בבית החולים ובנוסף לזה המתקפות מהאוויר שאמורות לפגוע במיליציה החותי'ת, הורסות חלקים גדולים מבתי החולים בתימן", היא מתארת, מודעת לכך שהמלחמה לוקחת לה - צעירה משכילה, דעתנית יוצאת דופן, את השנים הטובות בחייה. "זה הזמן בחיים שלי שבו אתה עובד ועושה, מנצל את הזמן, ימים בהם אתה אדם צעיר, אבל הם מכריחים אותנו לבזבז את החיים שלנו".