ירי על אופנוע עם משתיק קול מטווח אפס, הרעלות מדענים למוות וחיסול באמצעות רחפני נפץ. הידיעות על מותם של אנשי המשטר האיראני – מי בנסיבות מסתוריות ומי בחיסול לאור יום – הופכות שכיחות יותר ויותר בשבועות האחרונים. על אף שבאיראן ייחסו חלק מהפעולות למוסד, השאלה אם סוכנים ישראלים נמצאים בשטח המדינה ומבצעים את הפעולות הנועזות בעצמם נותרה בגדר חידה.

על פי התשובה שמנסה לספק טלוויזיה האיראנית, לפחות את חלק מהפעולות מבצעים עבריינים מקומיים בשליחות ארגון הביון הישראלי – יש שיאמרו מיקור חוץ כחול לבן. "הבחור הזה היה אחד העבריינים הידועים באיראן", מציגה למשל אחת המגישות דמות שפניה מטושטשים. "הוא נחשב גורם מתאים בשביל המוסד".

המוסד מגייס אזרחים איראנים (צילום: N12)
התמונות מהטלוויזיה האיראנית | צילום: N12

"בחור בשם סירוס התקשר אליי", מודה לכאורה העבריין מול המצלמות, והמגישה ממשיכה: "סירוס זה שם בדוי של קצין בשירות הריגול של המשטר הציוני שיצר קשר עם הבחור הזה דרך האינטרנט". באיראן מפרסמים גם תמונה של אותו "סירוס", וטוענים שהוא אף ביקש מהעבריין לארגן צוות של פושעים מקומיים.

"הוא מצייד אותם בכסף ובהנחיות זהירות", מסבירה המגישה. "בהמשך הם החלו לשרוף בתים ומכוניות של יעדים ש'המשטר הציוני' סימן. הם צילמו את כל הפעולות האלה, שלחו את התמונות למוסד וקיבלו כסף". באיראן לא מסתפקים רק באמירה, אלא גם מציגים את הסרטונים שהקליטו לכאורה אותם השליחים כדי להוכיח לאנשי המוסד שהשלימו את המשימות שהוטלו עליהם.

"שמנו אותו באוטו, קשרנו והבאנו לחדר"

"הוא נתן לי 25 שטרות של 100 דולר", מספר אדם נוסף שגם לגביו נטען שהוא עבריין שלקח חלק בחטיפת אנשי משמרות המהפכה וחקירתם בשליחות המוסד. "שמנו אותו באוטו, כופפנו אותו והתחלנו לנסוע לכיוון החדרון ששם היינו אמורים להחזיק בו. הורדנו את הבחור, קשרנו את עיניו ואת ידיו ואז הבאנו אותו לתוך החדר".

"מה שקורה בחודש וחצי האחרון באיראן נראה כמו איזו עונת ציד", אומר באבק יצחק, כתב Iran International בישראל. "אני נכנס הרבה לרשתות החברתיות בשפה הפרסית ושם אני מרגיש זלזול גדול במערכת ובארגונים המודיעיניים של איראן".

המוסד מגייס אזרחים איראנים (צילום: N12)
משחזרים את הפעולות בשליחות המוסד, עבריין שגוייס לכאורה | צילום: N12

האם התמונות האלה מבוימות או לא? אין לדעת. אבל המסר שהשלטונות האיראניים מבקשים לשלוח באמצעותן לתושבי הרפובליקה האסלאמית לא משתמע לשתי פנים. על פי סעיף 6 של החוק נגד "שיתוף פעולה עם המשטר הציוני", כל שיתוף פעולה מודיעיני או מעשה ריגול לטובת ישראל נחשב לפעולה נגד האל. ולכל אזרח איראני הדברים ברורים – פעולה נגד האל משמעה גזר דין מוות.

המסרים שהעבירו מאנקרה לטהראן ולירושלים

בעוד שבאיראן נראה שהמאבק בין המוסד לבין משמרות המהפכה עולה מדרגה, גם החזית הטורקית מול המדינה הופכת לרגישה יותר – שכן הטורקים מאסו בפוזיציה החדשה שבה מצאו את עצמם כזירת התגוששויות. זאת, אחרי שביום שני האגף ללוחמה בטרור במטה לביטחון לאומי העלה את רמת אזהרת המסע לאיסטנבול לרמה 4, הרמה הגבוהה ביותר, בעקבות "עליית מדרגה בכוונות האיראניות לפגוע בישראלים בטורקיה"‎.

באנקרה העבירו לטהראן מסרים בוטים ונחרצים שלפיהם טורקיה לא מוכנה לאפשר לאיראן להשתמש באדמתה לארגון פעולות טרור נגד פעולות אחרות. בד בבד, גם לישראל הועבר מסרים שלפיה טורקיה מצפה מישראל להחזיר את התיירות לסדרה.

שר החוץ יאיר לפיד נפגש אתמול עם עמיתו הטורקי מבלוט צ'אבושולו והודה לו על שיתוף הפעולה בין המדינות ועל "המאמצים לשמור על חיי הישראלים אל מול איומי הטרור של איראן". אך לצד שיתוף הפעולה, גם לפיד מבין שטורקיה משלמת מחיר כבד מאוד בגלל דעיכת התיירות הישראלית במדינה.

"מרגישים שיש פיחות של ישראלים", סיפר ערן שואף, מדריך טיולים שנמצא באיסטנבול. "לא מרגישים שונה מפעמים קודמות, תמיד מלא פה בבני אדם ואין תחושה של חוסר ביטחון בשלב הזה", שיתף איזי רגב, ישראלי שמטייל באיסטנבול. מיכה עזאם, ישראלי נוסף שנמצא בעיר, ציין שכיבה את מכשיר הטלפון שלו כחלק מנקיטת אמצעי הביטחון.

הישראלים שממשיכים לטייל באיסטנבול (צילום: N12)
"אם יחטפו אותנו יקבלו קילה", מטיילות ישראליות בטורקיה | צילום: N12

"אני מסתובבת ברחוב ולא מפחדת", הדגישה הילדה כרמי, מטיילת ישראלית שהגיעה עם חברותיה לטייל במדינה עם כיסאות הגלגלים שבהם הן נעזרו. "אנחנו נכים, אני לא חושבת שהם יעשו משהו. ואם רוצים לעשות משהו – הם יחטפו קילה", היא חתמה בחיוך.