העלייה בתחלואה בקורונה ברחבי העולם על רקע התפשטות "זן הדלתא" מדאיגה מנהיגי מדינות רבים ומובילה אותם לנקוט צעדים מחמירים. ראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון הורה היום (שני) להאריך את הסגר בחלקים מסוימים במדינה ולהציב חיילים ושוטרים שיאכפו את הסגר בערים סידני ובריסביין.

אוסטרליה

מספר הנדבקים באוסטרליה אומנם נמוך, אבל מגמת העלייה בשתי הערים הגדולות באוסטרליה מציפה סימני שאלה רבים לגבי היכולת של הממשלה הנוכחית עם המגפה. ממשלת אוסטרליה, בראשותו של סקוט מוריסון, ממשיכה להנהיג סגרים קיצוניים כדי להימנע ככל האפשר מהתפרצות הנגיף.

סקוט מוריסון, ראש ממשלת אוסטרליה (צילום: רויטרס, חדשות)
ראש ממשלת אוסטרליה, סקוט מוריסון | צילום: רויטרס, חדשות

הגבלות אלה צפויות להימשך עד שהמדינה תגיע לכמות גדולה של מחוסנים. מוריסון הבטיח להסיר את הסגרים ברגע שהמדינה תחסן 70% מאוכלוסייתה בני 16 ומעלה - זאת כאשר היום מחוסנים באוסטרליה 19% מהאוכלוסייה הבוגרת בלבד.

אסיה

גם באיים הפיליפינים דואגים ממצב המחוסנים במדינה. נשיא הפיליפינים, רודריגו דוטרטה, נשא הצהרה והצהיר כי מי שמסרב להתחסן, יאלץ להישאר בבית. "אם הם לא רוצים להתחסן, אסור לתת להם לצאת מבתיהם", אמר דוטרטה. "הם אומרים שאין חוק כזה, אבל האם עלינו לחכות לחוק בידיעה שרבים ימותו"?

וייטנאם קורונה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
הקורונה בווייטנאם, ארכיון | צילום: רויטרס, רויטרס_

בווייטנאם החליטו להרחיב גם כן את הגבלות הסגר ולהטיל הגבלות תנועה בעיר המסחר המרכזית שלה - הו צ'י מין סיטי. החלטה זו צפויה להיכנס לתוקפה ב-18 ערים ומחוזות נוספים בווייטנאם במהלך השבועיים הקרובים.

אירופה

עשרות ממשלות, תאגידים, מפעילים ואוניברסיטאות ברחבי העולם החליטו להתעקש על הצגת תעודות חיסון כתנאי הכרחי עבור כניסה לפעילויות חברתיות. ההצעות ליישום מדיניות תו ירוק ברחבי העולם גרמו לאלפים לצאת לרחובות, להתעמת עם המשטרה ולהביע את מורת רוחם. כך בפריז, למשל, הגיעו אלפי מפגינים לכיכר טרוקדרו שליד מגדל האייפל ומחו על כך שצרפת הרחיבה את השימוש בתעודות המתחסנים שלה למקומות ציבוריים.

גם באיטליה נקטו צעדים דומים ודרשו מהציבור להציג תעודות מתחסן על רקע העלייה החדה בתחלואה ברומא, מילאנו ונאפולי בשבועיים האחרונים. אמש (ראשון) האקרים אלמוניים, ככל הנראה מתנגדים לשיטה, השביתו את מערכת ניהול תורי החיסונים בלאציו - משטרת איטליה עדיין חוקרת את המקרה.

הפגנות בפריז נגד התו הירוק (צילום: רויטרס)
הפגנות בפריז נגד התו הירוק | צילום: רויטרס

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל וראש ממשלת בבריטניה בוריס ג'ונסון החליטו להתמודד אחרת עם הקורונה ומביעים לפי שעה את התנגדותם לשימוש בדרכון ירוק. בריטניה צפויה להציע חיסונים עבור 32 מיליון תושבים נוספים כבר בחודש הבא. כל זאת כאשר שר האוצר הבריטי לוחץ על הקלה בVגבלות הנסיעות ועידוד החזרת התיירות.

באירלנד, שמזכירה את ישראל בהרבה מדדים, הציעו לחסן ילדים בני 15-12 אחרי שחיסנו נערים בני 16 ו-17 ביום שלישי שעבר. תוכנית החיסונים באירלנד פועלת במהירות והביאה לתוצאה של כמעט 70% מחוסנים בקרב האוכלוסייה הבוגרת. לטענת ההנהגה של מייקל מרטין, מבצע החיסונים מתקדם לאט מאוד בצל שיעורי המחלות הקשות ומקרי המוות הרבים מהקורונה. "אנחנו רוצים לעודד שיעורי התחסנות גבוהים כעת בקרב קבוצות הגיל שנותרו", אמר מרטין.

ג'ו ביידן, ארצות הברית, ארה"ב (צילום: AP)
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן | צילום: AP

ארצות הברית

בניגוד לרוב מנהיגי העולם, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן חשב לבחור דווקא בכיוון של "תמריצים חיוביים למתחסנים", והציע לתת מענק כספי של 100 דולר לכל תושב שיתחסן. כמו כן, גם ממשלת צ'כיה מבקשת להעניק הטבות למתחסנים, ומציעה 2 ימי חופשה נוספים לכל עובד שיתחסן. "המטרה היא לקבל חיסון מקסימלי ולהגן על עצמנו מפני ההידבקות בחו"ל", אמר ראש ממשלת צ'כיה, אנדריי באביס. "זו המשימה העיקרית שלנו: לחסן, לחסן ושוב - לחסן".