דובר משרד החוץ של ארצות הברית, נד פרייס, התייחס אמש (שלישי) להחלטת בן & ג'ריס להפסיק למכור גלידות "בשטחים הפלסטיניים הכבושים". פרייס ציין כי בן & ג'ריס היא חברה פרטית, אך אמר באופן כללי כי הממשל מתנגד לכל ניסיון לדה-לגיטימציה של ישראל.

"אין לי תגובה להציע לגבי פעולותיה של חברה פרטית, אך אנו דוחים בתוקף את תנועת ה-BDS, שמפלה את ישראל באופן לא הוגן", הדגיש הדובר נד פרייס והוסיף: "ארצות הברית תהיה שותפה חזקה במאבק במאמצים ברחבי העולם לעשות דה-לגיטימציה לישראל, ותפעל ללא לאות לתמיכה בהמשך ההשתלבות של ישראל בקהילה הבינלאומית".

גלידת בן אנד ג'ריס (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
גלידת בן אנד ג'ריס | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הודעת בן & ג'ריס אתמול הובילה לתגובות סוערות רבות. שר החוץ יאיר לפיד כינה אותה "אנטישמית" וראש הממשלה בנט אמר שמדובר ב"אובדן דרך מוחלט". בינתיים, בתקופה הקרובה הזכיין הישראלי ימשיך למכור את הגלידה בכל רחבי הארץ, עד שהחברה תעבור לזכיין אחר.

החרם הנגדי על בן אנד ג'ריס

אבי קנר, בעלים של רשת מרכולים בניו יורק הודיע שהוא מצמצם את מכירת בן & ג'ריס. קנר הוא בן לישראלים, דובר עברית בעצמו ואחד הבעלים של רשת "מורטון וויליאמס", שיש לה 16 סניפים בעיר ניו יורק.

מיד אחרי ההודעה, קנר כינס את ועד הדירקטוריון והם הודיעו שיצמצמו ב-70% לפחות את המכירות של בן & ג'ריס. המשמעות היא שהם לא יחדשו את המלאי באותו קצב שהם מחדשים כיום. כבר עכשיו מורידים בחברת "מורטון וויליאמס" את הסחורה למקום נמוך יותר.

קנר אמר שהוא קיבל אלפי תגובות תומכות. הוא טוען שחברות נוספות ילכו בצעד הזה, גם כדי לתמוך בישראל, אבל גם כדי לעשות הפרדה בין הפוליטיקה לבין מה שקורה בחנויות המזון ובעולם העסקים.

פגשנו אותו היום ושוחחנו איתו על המהלך הזה. הוא ביקש להעביר מסר לאזרחי ישראל: "כולנו, יהודים ולא יהודים, החלטנו שלא יכולים להמשיך ככה. מקווה שהם ישנו את מה שהם עשו, אבל אם לא - חברות אחרות יראו את זה ולא יעשו אותו דבר".