אל תהיו מופתעים: עם כ-95.1% מקולות הבוחרים, נודע אמש (חמישי) כי הנשיא הסורי בשאר אל-אסד ניצח בבחירות לנשיאות וימשיך לכהן בתפקידו. אסד, שהחל את כהונתו בשנת 2000 עם מות אביו חאפז אל-אסד, צפוי לשלוט לפחות עוד 7 שנים במדינה לפי החוק הסורי. ב-2026 ימלאו 60 שנה לשלטון משפחת אסד בסוריה, מאז החל אביו של אסד לשלוט ב-1966.

חגיגות בסוריה: הנשיא אסד ניצח בבחירות (צילום: AP)
חגיגות בסוריה: הנשיא אסד ניצח בבחירות | צילום: AP

לפי יו"ר הפרלמנט הסורי חמודא סבאג, אחוז ההצבעה במדינה שגובלת בישראל מצפון-מזרח עמד על כ-78%. עם ההכרזה על הניצחון הלא-מפתיע, הודיעה הממשלה הסורית כי הבחירות מראות שסוריה "מתפקדת כרגיל" למרות הסכסוך בן העשור במדינה. "הסכסוך", הוביל למותם של מאות אלפי בני אדם ולבריחתם של כ-11 מיליון מבתיהם – כמחצית האוכלוסייה, לאחר שאסד החל לטבוח בבני עמו.

חגיגות בסוריה: הנשיא אסד ניצח בבחירות (צילום: AP)
אלפים חוגגים בסוריה: הנשיא אסד ניצח בבחירות | צילום: AP
אלפים יצאו לרחובות סוריה לחגוג את ניצחון אסד (צילום: SANA)
אלפים יצאו לרחובות סוריה לחגוג את ניצחון אסד | צילום: SANA

עוד לפני הניצחון, אלפים בסוריה יצאו לרחובות עם דגלים ותמונות של אסד והחלו בחגיגות. הנשיא הנבחר ביקש להודות בעמוד הפייסבוק של הקמפיין שלו, לציבור הסורי שבחר בו: "תודה לכל הסורים על תחושת הלאומיות הגבוהה שלהם ועל השתתפותם הבולטת בבחירות. נתחיל ממחר את מסע העבודה שלנו לבניית התקווה ולבניית סוריה".

מתנגדיו הסורים של אסד  יחד עם המערב, גינו את הליך הבחירה וטענו כי "הבחירות הן הונאה". שרי החוץ של צרפת, גרמניה, איטליה, בריטניה וארצות הברית מתחו ביקורת על אסד עוד לפני הבחירות וטענו כי ההצבעה "לא תהיה חופשית או הוגנת". טורקיה, שמתנגדת גם היא לשליטת אסד בסוריה, אמרה שהבחירות אינן לגיטימיות. לפי רויטרס, האו"ם כעס על המשך הליך הבחירות מכיוון שעמד בראש "תהליך שלום" לפני הבחירות שאחת ממטרותיו היא סלילת דרך לחוקה חדשה ולהסדר מדיני.