התחלואה ממשיכה לזנק – ומערכת הבריאות האמריקנית על סף קריסה: על פי נתוני המעקב של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, לפחות 123,639 בני אדם אושפזו אתמול (שבת) בבתי החולים ברחבי המדינה - ובכך ציינו במדינה 32 ימים רצופים שבהם מספר המאושפזים מהנגיף עלה על 100 אלף. אחת הסיבות לזינוק בתחלואה - חגיגות חג המולד וחגיגות השנה החדשה שעדיין מתרחשות.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי נתוני ג'ונס הופקינס, נכון לאתמול יש יותר מ-20.4 מיליון בני אדם ברחבי ארצות הברית שכבר נדבקו בקורונה ולפחות 350,186 מתו. על רקע הנתונים הללו, מומחי מערכת הבריאות במדינה מודאגים מאוד מפני תרחיש שבו המגפה תוסיף להתפשט, ותמשיך לשבור שיאים.

"אם יהיה זינוק נוסף - מדובר בקריסה מוחלטת של מערכת הבריאות", אמר ד"ר בראד ספלברג, מנהל המרכז הרפואי בלוס אנג'לס. "אנחנו, בבתי החולים, לא יכולים לעצור את זה. אנחנו יכולים רק להגיב לזה. הכוח להפסיק את התפשטות הנגיף הזה הוא בידי הציבור, על ידי ציות להנחיות".

צוותים רפואיים בניו יורק מובילים חולה קורונה (צילום: רויטרס)
צוותים רפואיים בניו יורק מובילים חולה קורונה | צילום: רויטרס

גורמי בריאות בקליפורניה אמרו כי בתי חולים מטפלים במספר חסר תקדים של חולי קורונה. הממשל האמריקני הציב מומחי תכנון ובנייה מטעם חיל ההנדסה של הצבא באזור לוס אנג'לס כדי "להעריך במידת הצורך לשדרג את מערכות אספקת החמצן בכחצי מבתי החולים". מפקדת מחוז החיל, ג'ולי באלטן, ציינה כי "אחד מבתי החולים הסב משרדים אדמיניסטרטיביים והפך חדרים לאזורי טיפול עבור החולים בנגיף".

גורמים רשמיים במדינה מקווים כי בסופו של דבר המספרים הללו יופחתו בחצי על ידי החיסונים, שבשלב הזה נגישים רק לעובדי שירות הבריאות ולחולים סיעודיים. עד היום התחסנו 4.2 מיליון אמריקנים, כך על פי נתונים של המרכז האמריקני לבקרה ומניעת מחלות.

מנכ"לית איגוד מנהלי החיסונים, קלייר חנן, סבורה שלמרות העיכובים, הקצאת וחלוקת החיסונים עובדות היטב. "אכן יש לנו פיגור במינונים הניתנים, הם מגיעים לאנשים כמה ימים אחרי שהועברו למרכזים. אני לא רואה בזה כשל גדול במערכת", אמרה. "אנחנו פשוט לא רואים את החיסון מגיע לאזרחים באותה מהירות, אבל לדעתי התשתית שהקמנו עובדת".

בתי חולים בקליפורניה מתמודדים עם נגיף הקורונה (צילום: רויטרס)
עובדי בית חולים בקליפורניה | צילום: רויטרס

בזמן שאזרחי ארצות הברית חגגו את הכניסה לשנה החדשה, כ-11 אלף משפחות התאבלו על אובדן אדם קרוב שמת מקורונה. על פי ג'ונס הופקינס, לפחות 10,901 בני אדם מתו מהנגיף רק בשלושת הימים האחרונים של שנת 2020. מדובר בכ-3,633 בני אדם שמתו בכל יום מהנגיף.

"זהו שיא במקרים שדווחו לאחרונה. אנו בהחלט נמצאים בזינוק לאחר התקהלויות וכנסים בחג המולד", כתב מושל ארקנסו אסא האצ'ינסון. "כשאנחנו נכנסים לשנה החדשה הזו, ההחלטה הראשונה שלנו צריכה להיות - לקיים את ההנחיות".

מושל ניו יורק, אנדרו קומו, הצטרף לקריאה לשמור על ההנחיות: "כשאנחנו מתחילים את שנת 2021, אני ממליץ לכל תושבי ניו יורק להמשיך בתרגולים הידועים לנו כדי להפסיק את התפשטות הנגיף הזה - שטפו את הידיים, התרחקו מבחינה חברתית וחבשו מסכה".

ד"ר אנתוני פאוצ'י דחה את טענותיו השנויות במחלוקת של הנשיא דונלד טראמפ לפיהן מספר המתים מנגיף הקורונה הוא "מוגזם". "המספרים אמיתיים", אמר פאוצ'י, המומחה החשוב ביותר בנושא מחלות זיהומיות בארה"ב, במהלך ראיון ל-"פגוש את העיתונות" של NBC.

"יש לנו הרבה יותר מ-300,000 מקרי מוות ואנחנו רואים בין 2,000 ל-3,000 מקרי מוות ביום", אמר פאוצ'י למארח צ'אק טוד. "כל מה שאתה צריך לעשות, צ'אק, הוא להיכנס לתעלות, להיכנס לבתי החולים, להיכנס למחלקות לטיפול נמרץ ולראות מה קורה. אלה מספרים אמיתיים, אנשים אמיתיים ומוות אמיתי".