נשיא ארצות הברית דונאלד טראמפ השיג הצלחה דיפלומטית במזרח התיכון לקראת הבחירות ב-3 בנובמבר כשתיווך בין ישראל לאיחוד האמירויות בחתימת הסכם הנורמליזציה ההיסטורי בין המדינות. טראמפ התבטא בנושא בתדרוך עיתונאים בבית הלבן הלילה (בין חמישי לשישי), ובירך את ישראל על "הוויתור הנהדר" על הסיפוח. כשנשאל על הודעת נתניהו שלפיה הסיפוח רק הושהה, היסס טראמפ ופנה לשגריר דייוויד פרידמן שהדגיש כי המהלך לא יקרה בזמן הקרוב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מדינת המפרץ וישראל הסכימו על נורמליזציה של היחסים הדיפלומטיים ביניהן, וישראל התחייבה להשהות כל סיפוח אפשרי שתוכנן על ידה בשטחי הגדה המערבית. מיד לאחר שסיים את שיחתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם יורש העצר מוחמד בן זאייד, תיאר הנשיא האמריקני את ההישג כ"פריצת דרך ענקית" בציוץ בטוויטר.

הנשיא האמריקני הודיע כי אירוע החתימה על ההסכם בין ישראל לאיחוד האמירויות יתקיים בבית הלבן בעוד שלושה שבועות, במעמד מנהיגי המדינות. טראמפ הדגיש שבעקבות ההסכם יהיו עוד מדינות במזרח התיכון שידונו בהסכמי שלום עם ישראל, מה שלדבריו יגרום לפלסטינים לחתור להסכם שלום עם ישראל.

השגריר רון דרמר ונשיא ארה"ב טראמפ (צילום: Reuters)
השגריר רון דרמר עם טראמפ | צילום: Reuters

"לא ננוח עד שנשיג עולם טוב יותר", אמר טראמפ בתקווה שישכון שלום במזרח התיכון. כשהעיתונאים לחצו עליו להתייחס להצהרה של נתניהו כי הסיפוח יתקיים בעתיד, השיב הנשיא: "זה מחוץ לשולחן". לכמה זמן? טראמפ הסיט את ראשו לשגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן שאמר שההגדרה הנכונה היא "שהסיפוח מושהה לעתיד הנראה לעין".

שגריר ישראל בארה"ב רון דרמר התראיין בתוכנית הרדיו של מארק לוין ואמר שיותר ויותר מדינות ערב צפויות להצטרף להסכם השלום, אך בסופו של דבר יהיה עליהן לשתף פעולה עם הפלסטינים. דרמר היה אופטימי שהעסקה הזו תשים קץ לדחיינות ותביא להסכם שלום רחב יותר במזרח התיכון.

ג'ו ביידן (צילום: רויטרס)
בירך את ההסכם. ביידן | צילום: רויטרס

המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארה"ב ג'ו ביידן אמר שהוא "מרוצה" מההודעה על ההסכם. לדבריו, הוא בילה באופן אישי עם מנהיגי ישראל וגם עם מנהיגי איחוד האמירויות כסגן נשיא תחת ברק אובמה בבניית התיק לשיתוף פעולה ומעורבות רחבה יותר.

"זוהי תזכורת מתוזמנת שהאויבים וההבדלים - אפילו אלה הוותיקים - אינם חקוקים באבן", הוסיף ביידן". וזו תזכורת לתפקיד שיכולה למלא הדיפלומטיה האמריקנית".