מדענים קוראים לבצע מחקר דחוף ובהול שיבדוק אם מי פה רגילים שזמינים בחנויות - עשויים להיות יעילים בהפחתת העברת נגיף הקורונה בשלבים הראשונים של ההדבקה. החוקרים חושדים ששימוש במי הפה - שמכילים גם ריכוז נמוך של אתנול, פובידון איודין או סטילפירידיניום כלוריד - פוגע משמעותית ביכולת של הקורונה להתפשט.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מחקרים קודמים הראו כי מי פה יכולים להפריע לקרומים שומניים סביב נגיפים אחרים, והמחקר האחרון שנעשה בנושא הצביע על כך שנגיף הקורונה עלול להיות מושפע באופן דומה. הממצאים הראשוניים מלהיבים את החוקרים, שקוראים להמשיך בניסויים נוספים. השלבים הבאים יכללו בחינת פורמולות קיימות וחדשות של מי פה, ולאחר מכן יתבצעו גם ניסויים קליניים.

המחקר נערך באוניברסיטת קראדיף בשיתוף מוסדות אקדמיים מספרד, ארה"ב ועוד. פרופסור ולרי אודונל מאוניברסיטת קראדיף סיפרה לרשת סקיי ניוז שחלק מהמוצרים שנבדקו – כלומר שגם זמינים בסופרים - "כוללים כמות מספיקה" של חומרים כימיים שיכולים לפגוע בנגיף וביכולתו להתפשט.  עם זאת, היא הבהירה שעדיין מוקדם מדי להסיק מסקנות, ובכל מקרה ממליצה לשמור על הנחיות הריחוק החברתי והשמירה על ההיגיינה.

בוס צועק על עובדים (אילוסטרציה: Wavebreakmedia Ltd, Thinkstock)
"לפחות אלף חלקיקים עם נגיף באוויר על כל דקה של דיבור" | אילוסטרציה: Wavebreakmedia Ltd, Thinkstock

במקביל, מחקר אחר שבוצע ארה"ב מצא שנגיף הקורונה יכול להישאר באוויר בין 8 ל-14 דקות לאחר דיבור בקול רם. כדי לבחון עד כמה זמן הנגיף יכול להישאר באוויר, החוקרים הנחו את הנבדקים לחזור על ביטויים שונים וצילמו אותם באמצעים מיוחדים. לאחר בחינה מדוקדקת, הם העריכו שמופצים לאוויר כאלף חלקיקי רוק שמכילים את הנגיף - בכל דקת דיבור. החוקרים ציינו כי ישנם בני אדם שיכולים לשחרר בדקת דיבור אפילו מאה אלף חלקיקים.

"תצפיות אלה מאשרות שקיימת סבירות משמעותית שדיבור רגיל גורם להעברת נגיפים באוויר בסביבות מוגבלות", נכתב במחקר. ההשפעה הגדולה ביותר האפשרית של המחקר הזה היא לא בהכרח במשך הזמן שיש להיזהר לאחר שאדם כלשהו מדבר בקול רם, אלא בעיקר מהווה הוכחה נוספת לצורך בעטיית מסכות מחוץ לבית.