הרג העצור השחור ג'ורג' פלויד ממשיך לעורר הדים בארצות הברית. סרטון שפורסם ברשת  CNN מזוית צילום אחרת מראה: מעבר לשוטר שנראה לוחץ את ראשו של פלויד על הרצפה – 3 שוטרים נוספים היו מעורבים באירוע האלים, שהוביל למותו של העצור. במקביל, נמשכות כל העת ההפגנות האלימות והמהומות, כשההמונים שוטפים את הרחובות בלמעלה מ-30 נקודות ברחבי ארצות הברית. הנשיא טראמפ צייץ: "אלו קבוצות מאורגנות שאין להן קשר לג'ורג' פלוייד"

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

טענת המשטרה כי פלויד התנגד למעצר - לא נראית בתיעוד

התיעוד החדש מגיע מנקודת צילום אחרת, בה נראה לא רק השוטר דרק צ'אובין, שכבר הואשם ברצח המפגין, אלא גם 3 שוטרים נוספים מפעילים כוח – שבסופו של דבר הביא לתוצאה הטראגית. בסרטון לא ניתן לראות את מה שקרה טרם המעצר ואילו אירועים הובילו לאירוע האלים, וגם טענת המשטרה לפיה פלויד התנגד למעצרו – לא מקבלת ביטוי בתמונות הללו.

ההפגנות במיניאפוליס (צילום: רויטרס_)
ההפגנות האלימות בארה"ב נמשכות | צילום: רויטרס_

בינתיים, המחאות ההמוניות והאלימות ברחבי ארצות הברית נמשכות. במהלך הפגנה באוקלנד נורו שני שוטרים פדרליים, כשאחד מהם מת לבסוף מפצעיו. קבוצת מפגינים נוספת התאספה מול הבית הלבן, והתעמתה עם אנשי השירות החשאי שהיו במקום. הכוחות הגיבו לא אחת באופן פיזי כלפי המפגינים המשולהבים, וריססו גז פלפל לעברם. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כתב בחשבון הטוויטר שלו באשר למחאות: "אלו קבוצות מאורגנות שאין להן כל קשר לג'ורג' פלויד. עצוב!" 

ההפגנות במיניאפוליס (צילום: רויטרס_)
ההפגנות במיניאפוליס | צילום: רויטרס_

כמה ערים הכריזו על מצב חירום בעקבות המחאות האלימות

בעקבות המחאות הקשות, ראש עיריית פורטלנד הרכיז על מצב חירום בעיר לאור התסיסה ההולכת וגוברת. בתוך כך, משטרת פורטלנד הזהירה את המפגינים כי עליהם להתפזר - "או לחטוף", כך בהצהרה בחשבון הטוויטר של משטרת העיר. "התפזרו עכשיו או שתיהיו נתונים למתקפת גז, ואמצעים אחרים שדרושים לפיזור המונים", אמרה המשטרה בשעות המוקדמות של שבת בבוקר. מוקדם יותר משטרת פורטלנד דיווחה על "וונדליזם משמעותי" בעיר ואירועי ירי. כמו כן, הוטל עוצר בן לילה ברחבי העיר.

בחלק ממוקדי הפגנות בעיר החלו המוחים לבזוז ולהצית בתי עסק. במקביל, נער בן 19 נהרג מירי בידי אלמוני שפתח באש לעבר מפגינים בדטרויט שבמישיגן. יותר מ-500 אנשי המשמר הלאומי נשלחו למוקד המחאות באטלנטה שבג'ורג'יה במטרה לסייע בהתמודדות הרשויות עם המהומות והמושל הוציא צו חירום במדינה. 

ההפגנות אחרי מותו של פלויד (צילום: אריק מילר, רויטרס_)
ההפגנות אחרי מותו של פלויד | צילום: אריק מילר, רויטרס_

הפגנות התרחשו בכ-30 מוקדים, ביניהם: לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, וושינגטון, ניו יורק ובוסטון. מושל מינסוטה, שגם בה אירעו הפגנות, ביקש מהציבור להרגיע את הרוחות בציוץ בטוויטר: "אני קורא לשלום". הוא הוסיף כי המדינה ממשיכה בתיאום המאמצים ברמה הפדרלית והמקומית, כדי להתמודד על ההפגנות הרבות והמשמעותיות.