ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, יקיים מסיבת עיתונאים בשיתוף עם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, במקביל לדיון על תוכנית השלום של טראמפ במועצת הביטחון של האו"ם במטה הארגון  - כך טוענים היום (חמישי) מקורות בכירים ברשות הפלסטינית. אולמרט צפוי להביע את התנגדותו לתוכנית, ולטעון שוב כי הוא היה על סף הסכם עם הפלסטינים, לקראת סוף כהונתו כראש ממשלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לדברי המקורות הפלסטיניים, הדברים שמתכנן אולמרט לומר צפויים לסייע לאבו מאזן לגייס תמיכה בין-לאומית רחבה לדחיית תוכניתו של טראמפ. שכן תהיה זו עדות של ראש ממשלה ישראלי לשעבר כי הפלסטינים אינם פוסלים על הסף הגעה להסדר עם ישראל במסגרת משא ומתן בין הצדדים

טראמפ מציג את תוכנית השלום (צילום: רויטרס_)
טראמפ ונתניהו בהצגת תוכנית השלום, לפני שבוע | צילום: רויטרס_


מאז שפרסם טראמפ את תוכנית השלום שלו בשבוע שעבר, פועל יו"ר הרשות הפלסטינית לגיוס התנגדות רחבה בזירה הבין-לאומית. בשבת האחרונה רשם אבו מאזן הצלחה לאחר ש-22 חברי הליגה הערבית דחו את התוכנית פה אחד, והצהירו כי לא ישתפו עימה פעולה. בתום מפגש חירום שכונס בקהיר הודיעה הליגה הערבית כי היוזמה "אינה עומדת ברמת המינימום של שאיפותיהם וזכויותיהם של העם הפלסטיני".

בנובמבר 2007, יזמה ארצות הברית את ועידת אנאפוליס שבמסגרתה חתמו כל הצדדים על הצהרה משותפת הקוראת להקים "שתי מדינות לשני עמים" על בסיס קווי 1967, לא יאוחר מסוף שנת 2008. על רקע הוועידה, קיימו ראש הממשלה אולמרט ויו"ר הרשות אבו מאזן עשרות שיחות בניסיון להגיע להסדר מדיני במקביל למשא ומתן רשמי בין הצדדים.

פגישת שרי החוץ של הליגה הערבית בקהיר (צילום: רויטרס, רויטרס_)
כינוס הליגה הערבית בקהיר, בשבת האחרונה | צילום: רויטרס, רויטרס_


לפי דיווחים בתקשורת הישראלית, אולמרט הציע לפלסטינים את ההצעה הנדיבה ביותר שקיבלו - והיא כללה את חלוקת ירושלים, ויתור על השליטה הישראלית בבקעת הירדן וקליטת אלפי פליטים פלסטינים. בסופו של דבר הניסיונות להגיע להסכם כלשהו כשלו, והשיחות נפסקו בסוף 2008 על רקע האשמתו של אולמרט בעבירות מרמה והפרת אמונים וקבלת דבר במרמה - שבגינם הורשע בסופו של דבר ואף ריצה מאסר בכלא. כעבור שנים הודה אבו מאזן כי הוא זה שסירב להצעת השלום.