היממה האחרונה הייתה משמעותית בכל הנוגע ל"תכנית השלום" של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, אבל רק היום (שלישי) בשעות הערב יינתן האות והתכנית תוצג באופן פומבי על השולחן. כעת, לאחר הפגישה של גנץ ושל נתניהו בבית הלבן עם טראמפ, ומשהצהיר גם גנץ באופן פומבי כי יפעל לקידום התכנית אחרי הבחירות, נראה כי ההבנה היא שפרטי התכנית אכן קרובים למצע של כחול לבן.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הפלסטינים מבחינתם זועמים על פרסום התכנית ולא מוכנים לשתף פעולה בשלב זה, אבל כלל לא בטוח שהזעם יתורגם למחאות אלימות ברחובות ולחיכוך דרמטי עם צה"ל. יו"ר הרשות אבו מאזן אמנם נפגש עם חברי הנהגת תנועתו, הפת"ח, והתבטא בחריפות נגד טראמפ: כינה אותו "כלב בן כלב", "ערס" ו-"זיפת", אבל הוא מאבחן גם כן נתק של הציבור הכללי מההנהגה של הרשות, ולא מאמין שהמצב יכול להסלים.

בני גנץ ודונלד טראמפ (צילום: אלעד מלכה)
פגישת טראמפ וגנץ בבית הלבן | צילום: אלעד מלכה

עם זאת, אבו מאזן קבע כבר עכשיו כינוס של כל מוסדות ההנהגה הפלסטינית להיום בשעה 19:00, במקביל לפרסום פרטי התכנית ורגע לפני הפגישה הנוספת של טראמפ ושל נתניהו. המשמעות היא שהפלסטינים יפרסמו תגובה מידית לתכנית ולא יתנו לפרטים "להתבשל באוויר" ורק אז יתקפו. מדינות ערב לעומת זאת שותקות בינתיים, אבל שגריריהן יגיעו לבית הלבן לאירוע פרסום התכנית. 

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ (צילום: רויטרס_)
בנימין נתניהו ודונלד טראמפ | צילום: רויטרס_

מוקדם יותר אתמול נפגשו כאמור טראמפ ונתניהו בבית הלבן. "זו הזדמנות, נראה מה יקרה", אמר הנשיא כשלצדו רה"מ. "על התוכנית עבדו הרבה הרבה אנשים, אם זה יעבוד זה יהיה נהדר". נתניהו השיב: "אני מאוד מקווה שיהיו שיחות פוריות. אני באתי עם חזון לשלום, ואני רוצה רק להודות לנשיא ארה"ב. כל מה שעשית עבורנו - ההכרה בירושלים ובגולן, העברת השגרירות לירושלים, הכרה בזכויותינו ביהודה ושומרון. השורה התחתונה היא שהברית בינינו לבין ארה"ב היא חזקה מאי פעם. אני מחכה שבשנים הקרובות היא תהפוך לחזקה יותר". 

ההשתלחות של אבו מאזן בטראמפ
ההשתלחות של אבו מאזן בטראמפ

מיד לאחר הפגישה של נתניהו נכנס לבית הלבן גם גנץ שנועד עם הנשיא טראמפ בפגישה שהתארכה מעט מעבר לצפוי. כשעה וחצי לאחר תום הפגישה נשא גנץ הצהרה קצרה לתקשורת ובה אמר: "סיימתי פגישה חשובה ויוצאת דופן עם נשיא אמריקאי אמיץ וידיד אמת של ישראל, השיחה עסקה בנושאים החשובים ביותר לעתידה של מדינת ישראל, רוב אלו ישארו חסויים לעת הזו". 

 

 

"הודיתי לנשיא על התמיכה באזרחי ישראל בדגש על הסיוע מול אירן ושלוחותיה שנפרסו בשנים האחרונות סביב גבולותיה של המדינה, וכן ההכרה שלו ברמת הגולן והעברת השגיררות לירושלים. העליתי גם את סוגיית חיזבאללה והגזרה המתחממת בסוריה ואפשר שבלבנון". 

בני גנץ (צילום: החדשות 12, החדשות12)
בני גנץ | צילום: החדשות 12, החדשות12

גנץ הדגיש: "תוכנית השלום של הנשיא היא אבן דרך משמעותית והיסטורית. מיד לאחר הבחירות, אפעל ליישומה, בממשלת קבע ותוך תיאום עם המדינות באזור. בשיחה דיברנו גם על חשיבות השיח מול הפלסטינים מדינות האזור ומלך ירדן". 

"חוזר לדיוני החסינות, מחשבותיו של נתניהו נתונות לאינטרסים שלו" 

"העליתי בפני הנשיא גם את סוגיית השבויים והנעדרים הישראלים שנמצאים בשבי חמאס והדגשתי שבכל הסדר חייבים לכלול את השבתם הביתה", הוסיף. 

בסיום דבריו, התייחס גנץ לדיוני החסינות נגד נתניהו שצפויים להתחיל השבוע: "מכאן, אני ממריא מיד לישראל בשאיפה להגיע ישירות לדיוני החסינות בכנסת, דיונים החשובים לעתידנו הדמוקרטי. אין לאף אדם זכות להוביל מדינה שלמה, בתזמון מדיני וביטחוני מורכב כל כך שכל עיסוקיו ומחשבותיו נתונים לאינטרסים שלו. כך אמר נתניהו ביחס לאולמרט, וכך אומר אני ביחס לנתניהו. זו אמירה ערכית ומהותית, והיא קריטית ליכולת התפקוד של ראש ממשלה".