רחובות ניו יורק ריקים, אך בתי החולים במדינה מתקרבים לקריסה בעקבות התפשטות נגיף הקורונה. זאת הייתה היממה הקשה ביותר בניו יורק: 140 בני אדם חדשים מתו במדינה, מתוכם 13 רק בבית חולים אחד בקווינס, מוקד ההתפרצות, וארה"ב כבר עקפה את סין במספר החולים. בינתיים, מספר הנדבקים העולמי עבר את החצי מיליון.

העולם משתאה: כך דרום קוריאה הצליחה "לשטח" את עקומת הקורונה

משאית קירור הוצבה מחוץ לבית החולים, שכבר אין בו מקום לגופות והרופאים צריכים לבחור במי לטפל ובמי לא. חולים רבים אף מתים כבר בטיפול נמרץ, עוד לפני שהספיקו לקבל מיטה באגף הקורונה.

אנשי הצוות הרפואי בניו יורק נדרשים להמשיך לעבוד עד שיש להם סימפטומים של המחלה, כי אין מספיק כח אדם. גם מערכת הבריאות בניו יורק, שנחשבת טובה מאוד, לא מצליחה לעמוד בעומס.

"אין לנו מספיק ציוד מגן"

"מערכת הבריאות, למרות שהיא מצוינת, פשוט לא יודעת איך להתנהל במצב הזה. אין לנו מספיק ציוד מגן, אין לנו מספיק מכונות הנשמה והמצב מדאיג", מספרת ד"ר דורין בן ארי, רופאה מניו יורק.

מול האמירות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שבעוד שבועיים הכל יחזור לשגרה, נמצא מושל ניו יורק, אנדרו קומו, שמצליח להתבלט בארה"ב כולה – כמי שמוביל את הטיפול במשבר. הוא היה הראשון שהתחיל לבדוק ללא הפסקה והיום בניו יורק מבצעים כמעט 19 אלף בדיקות ביממה.

נראה שחופשת האביב של הסטודנטים ברחבי ארה"ב העלתה משמעותית את שיעור ההדבקה בנגיף. החגיגות ההמוניות, בניגוד להנחיות, הביאו צעירים להתנצל - אך עבור לואיזיאנה, שרק לפי כשבוע הצעירים חגגו ברחובותיה, זה מאוחר מדי ועכשיו תושביה מבקשים עזרה.

נקודה חיובית אחת ממוקד ההתפרצות בארה"ב, היא שבניו יורק רואים האטה בקצב ההדבקה. בארה"ב מקווים שזה יוכל להפחית מעט מן העומס, יחד עם ציוד נוסף שצפוי להגיע, אבל בחדרי המיון לא מבינים איך יצליחו להתמודד עם המצב. הערב הכריז טראמפ כי משחתת שצפויה להגיע לניו יורק ביום שני הקרוב תעגון במדינה למשך כחודש ותספק מיטות אשפוז. "אני חושב שאצא לשם ואנשק אותם לשלום", הוסיף הנשיא.

קורונה בבית חולים באיטליה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
בית חולים באיטליה | צילום: רויטרס, רויטרס_

בגרמניה לעומת זאת המצב מעודד יותר. למרות שבמדינה יש כ-43 אלף תושבים שנדבקו בנגיף, היו "רק" 262 בני אדם שמתו מהמחלה. רק 0.6% מהמקרים הסתיימו במוות במדינה - נתון נמוך ביחס לשאר המדינות שנפגעו מהנגיף וששיעורי ההדבקה בהן גבוהים.

לעומת זאת, בארה"ב, שוויץ, פורטוגל ודרום קוריאה - אחוז התמותה עומד על 1.4%, בעוד שבמדינות מסוימות שיעור התמותה מהמחלה גבוה משמעותית. באיטליה לדוגמא, שיעור התמונה עומד על 10.1%.

קורונה בספרד (צילום: Manu Fernandez, AP)
קורונה בספרד | צילום: Manu Fernandez, AP

אחוז התמותה בכל מדינה טמון במספר הנבדקים. המשמעות היא שאם מדינה בודקת רק חולים קשים - שיעור התמותה בה יהיה גבוה יותר. שיעור התמותה הנמוך בגרמניה נגרם בחלקו, ככל הנראה, בעקבות הכמות הגבוהה של הנבדקים במדינה - שכתוצאה מכך זיהתה מקרים קלים יותר של המחלה.

לשם השוואה, בבריטניה נבדקים רק אנשים הזקוקים לסיוע רפואי וכתוצאה מכך שיעור התמותה בבריטניה גבוה בהרבה ועומד על 4.8%. בינתיים, מניין המתים בספרד ממשיך לעלות והיא נהפכת ל"איטליה החדשה" של משבר הקורונה הבין-לאומי.

באיטליה יש כרגע כ-8,000 מתים וכ-80 אלף חולים ומחר צפויים להיות במדינה יותר חולים מבסין, שם עד כה 81,285 אנשים נדבקו בקורונה, וביממה האחרונה נוספו 67 מקרים בלבד. ספרד לעומתה עלתה היום ב-6,600 חולים מתוך 56,197 הנדבקים. 500 בני אדם מתו במדינה, מה שהעלה את מספר המתים מהנגיף בספרד ל-4,145 בני אדם.

באירן יש קרוב ל-30 אלף חולים ו-2,234 מתים ובצרפת קרוב ל-4,00 בני אדם נדבקו ביממה האחרונה ומעל ל-350 בני אדם מתו. בכך, מספר המתים מהנגיף במדינה עלה ל-1,696 ומספר הנדבקים עלה ל-30 אלף בני אדם. גם בבריטניה המספרים לא מעודדים: 11,000 נדבקו בנגיף במדינה, מתוכם כ-2,000 נשאים התגלו היום. 11 בני אדם מתו ביממה האחרונה מהנגיף, מה שהעלה את מספר המתים ל-578.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות