תסמינים חדשים לנגיף הקטלני: גבר כבן 70 ממחוז חוביי בסין, מקור התפרצות המחלה, נדבק בנגיף אך לא הראה תסמינים במשך כמעט כחודש. ברשויות בסין הסבירו היום (שבת) כי משמעות הדבר – שתקופת הדגירה של ווירוס הקורונה יכולה להיות ארוכה יותר מאשר 14 הימים המשוערים כפי שחשבו עד כה. במהלך הלילה נשרם באיטליה מקרה מוות ראשון מהווירוס ו-21 מקרי הידבקות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בסך הכול אובחנו במחוז ונטו שבצפון המדינה. מוקדם יותר במהלך הלילה פורסם כי בלבנון נמצאה חולה שנדבקה בנגיף יחד עם שניים נוספים שחשודים בהידבקות בנגיף במדינה. בנוסף, באירן הודיעו כי ראש מחוז טהרן אובחן כחולה בקורונה.

בדיקת חום לנוסעים בסין (צילום: Novikova_Irina, ShutterStock)
בדיקת חום לאזרחים סינים | צילום: Novikova_Irina, ShutterStock

הקורבן הראשון של הנגיף באיטליה הוא גבר מבוגר מהעיר פדואה שבצפון המדינה, כך הודיע שר הבריאות האיטלקי. עוד נודע כי אף אחד מהנדבקים במדינה לא ביקר בסין בחודשים האחרונים. שר הבריאות הצהיר עוד כי כל הפעילויות הציבוריות כולל בתי ספר, משרדי עבודה ואירועי ספורט יידחו באיזורים בהם התפרץ הנגיף.

החולה הראשונה בלבנון בנגיף היא אישה כבת 45, שהגיעה ללבנון מאירן, והיא הוכנסה לבידוד בבית חולים בביירות לאחר שאובחנה כסובלת מהנגיף. האבחנה מגיעה לאחר שמוקדם היום נודע כי ישראלית ראשונה אובחנה כסובלת מהנגיף, ובשבוע שעבר זוהה מקרה ראשון במצרים. באירן אובחן כחולה ראש מחוז 13 בטהרן, ואושפז בבית החולים כשהוא סובל מתסמינים. עד כה, מתו 4 בני אדם כתוצאה מהנגיף במדינה.

חשש מקורונה באירן (צילום: רויטרס, רויטרס_)
חשש מקורונה באירן | צילום: רויטרס, רויטרס_

שורת הידבקויות זו מצטרפת ל-87 מקרים חדשים של הנגיף בדרום קוריאה, רובם של אנשים שנכחו בתפילה בכנסיה עם אישה בשנות ה-60 בחייה שאובחנה כחולה בנגיף. הגילוי מעלה את מספר הנדבקים הכולל במדינה ל-433. רוב החולים אותרו בדיגו, העיר הרביעית בגודלה בדרום קוריאה.

קורונה בצרפת  (צילום: reuters)
הקורונה מתחילה להתפשט באירופה | צילום: reuters

לדברי הרשויות בדרום קוריאה, ככל הנראה מקור ההתפרצות היא אישה בת 61, שהשתתפה בתפילות בכנסיה בעיר. מקרים אחרים נקשרו להלוויה בבית חולים בה השתתפו חלק מהחולים. ההתכנסויות ההמוניות הללו כנראה שיחקו תפקיד משמעותי בהפצת הנגיף הלאה. ראש העיר של דיגו, שבה חיים כ-2.5 מיליון בני אדם, כינה את ההתפרצות "משבר חסר תקדים". צוותים רפואיים תוגברו בה ומתקני בידוד נוספים הוקמו.