המתקפה על שגרירות ארה"ב בבגדד: שעות לאחר הפריצה למתחם השגרירות האמריקנית בעיראק, הודיע הלילה (בין שלישי לרביעי) משרד ההגנה בוושינגטון כי ישלח 750 חיילים למזרח התיכון באופן מיידי כתגבורת לכוחות המוצבים באזור. במקביל, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר בשיחה עם כתבים כי הוא אינו צופה מלחמה עם אירן בזמן הקרוב, על אף מעורבותה בהפגנות האלימות בבגדד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

"אני רוצה להודות לממשל העירקי על תגובתו לאירועים", אמר טראמפ, וציין כי לדעתו כוחות המארינס שנכחו במתחם השגרירות תפקדו בצורה טובה. באשר לאירנים, אותם האשים טראמפ בהובלת המחאה האלימה במקום, טראמפ אמר כי הוא אינו מעוניין לצאת נגדם למלחמה, ואינו צופה שאחת כזו תפרוץ: "אני רוצה שלום, אוהב שלום. גם אירן אמורה לרצות שלום, יותר מכל אחד אחר".

על פי הדיווחים, 750 החיילים שנשלחו לאזור יוצבו תחילה בכוויית. יתכן וכמה אלפים נוספים יישלחו בימים הקרובים. "זה משנה זהירות מתבקש בתגובה לאיום המתגבר נגד כוחות ומתקנים אמריקנים, כפי שראינו בבגדד".

רוחאני וטראמפ (צילום: רויטרס, חדשות)
טראמפ ורוחאני. "מקווה שלא תפרוץ מלחמה" | צילום: רויטרס, חדשות

אמש שוחח טראמפ עם ראש הממשלה העירקי ודרש ממנו הגנה על אנשי השגרירות המותקפים. בעקבות השיחה, השלטון בעירק גינה את פעילות הפורעים וטען כי מדובר ב"הפרה של הסכמים בינלאומיים". במקביל, בקונגרס האמריקני חוששים דווקא מפני הנשיא ומהאפשרות שינצל את ההזדמנות ליציאה למלחמה.

"הניסיון לפרוץ לתוך השגרירות האמריקנית בבגדד מהווה הפרה של הסכמים בינלאומיים אשר מחייבים את הממשלה העירקית", נמסר מהשלטון במדינה. מספר שעות מאוחר יותר פרסם הנשיא טראמפ ציוץ בחשבון הטוויטר שלו, ובו האשים ישירות את אירן במהומות: "אנו מטילים את האחריות המלאה לכל נזק ברכוש או בנפש על אירן. הם ישלמו מחיר גבוה מאוד! זו לא אזהרה, זה איום. שנה טובה!"

עוד הוסיף הנשיא טראמפ כי השגרירות האמריקנית בבגדד מאובטחת מזה מספר שעות. במקביל אדם שיף, בכיר המפלגה הדמוקרטית בקונגרס האמריקני, וזה שמוביל את חקירות רוסיה-גייט נגד הנשיא מטעם תפקידו בוועדת המודיעין, טען כי האירועים האחרונים מעוררים חשש גדול בקרב חברי הקונגרס.

מפגינים פורצים לשגרירות ארה"ב בבגדד (צילום: רויטרס_)
צילום: רויטרס_
הסתערות על שגריר ארה"ב בבגדד
ההסתערות על השגרירות האמריקנית

"על הנשיא לוודא שהאמצעים ההגנתיים שמופעלים כדי לשמור על הנציגים האמריקניים בבגדד, לא יובילו להסלמה של סיטואציה רגישה ממילא", מסר שיף. "הזכות להגנה עצמית אינה אמורה לתת לנשיא טראמפ יד חופשית לגרור את ארה"ב למלחמה לא חוקית עם אירן".

ג'ון בולטון, שכיהן כיועץ לביטחון לאומי בממשל הנשיא דונלד טראמפ עד שפוטר, צייץ מוקדם יותר בחשבון הטוויטר שלו: "המתקפה על השגרירות האמריקנית בבגדד מגיעה הישר מ"הפלייבוק" האירני של 1979. מדובר בסימן לשליטה אירנית על מיליציות שיעיות, לא סימן לאידיאולוגיה אנטי-אמריקנית בעירק. עלינו להגן על האזרחים שלנו מפני הלוחמה האירנית".

מוקדם יותר הגיב נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאירועים האחרונים, וכתב בחשבון הטוויטר שלו: לכל מיליוני האנשים בעירק - מי שרוצה חירות ולא רוצה להישלט על ידי אירן, זה הזמן שלכם!". בכיר בממשל האמריקני אף מסר שארה"ב צפויה לשלוח לוחמי מארינס נוספים לשגרירות בבגדד על מנת להגן על האנשים ועל הציוד שנמצא שם. שר החוץ, ישראל כ"ץ, הגיב לפריצת המפגינים לשגרירות ארה"ב: "מציע לאירנים לא להעמיד במבחן את סבלנותנו"