שר החוץ ישראל כ"ץ חשף היום (שלישי) כי ישראל נוטלת חלק בקואליציה האמריקנית לאבטחת נתיבי השיט במפרץ הפרסי נגד פעילות עוינת של אירן. את הדברים אמר במהלך דיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. השר אמר שהנחה את אנשי משרדו לפעול מול כלל הגורמים הרלוונטיים מול הממשל האמריקני כדי שישראל תהיה חלק מהפעילות במפרץ, מהלך שיצא בסופו של דבר לפועל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לדברי כ"ץ, ישראל שותפה לשיח שמתקיים בארה"ב ובאזור ונוטלת חלק בהיבטי המודיעין ובתחומים נוספים. הוא ציין כי מדובר באינטרס ישראלי מובהק במסגרת האסטרטגיה לבלימת אירן וחיזוק הקשר בין ישראל למדינות המפרץ, שאותה הוא מוביל בגיבוי ראש הממשלה נתניהו.



כ"ץ הוסיף כי הודעת בריטניה שתהיה שותפה למהלך האמריקני היא בעלת חשיבות רבה.‎

ביום רביעי האחרון השתלטה אירן על מכלית נפט נוספת אחרי אירועים חוזרים מן הסוג הזה, כך דיווחו כלי תקשורת במדינה. הספינה הזרה נלכדה במפרץ הפרסי בידי כוחות צבא אירן בטענה כי היא הבריחה נפט למדינות ערב. על סיפונה נמצאו 700 אלף ליטרים של דלק ושבעה אנשי צוות ממדינות שונות.

ביקור ראשון במדינה ערבית, השר ישראל כ"ץ (צילום: משרד החוץ‎, חדשות)
פועל לחזק את הקשרים במפרץ. כ"ץ באבו דאבי | צילום: משרד החוץ‎, חדשות

על פי הדיווחים, כוחות של משמרות המהפכה השתלטו על המכלית בעקבות התצפיות שנעשו עליה. שבעת אנשי הצוות שעל הספינה נעצרו.

לטענת כלי התקשורת באירן, המכלית הבריחה את הדלק שהיה על סיפונה בשביל מספר מדינות ערב. במשמרות המהפכה טענו: "ההשתלטות בוצעה בהתאם לחוק ולסדר במדינה".

השתלטות זו באה על רקע מספר תקריות ימיות בהן הייתה מעורבת אירן בחודשים האחרונים. האחרונה שבהן היא השתלטות על מכלית בריטית בטענה כי זו הפרה חוקים ימיים בינלאומיים כאשר התנגשה בסירת דיג אירנית והתעלמה מקריאות האזהרה שנשלחו. מאז אותה תקרית 23 אנשי צוות מוחזקים בידי אירן לתחקור האירוע ושחוררם הותנה בשחרור מכלית אירנית שעל פי החשד הייתה בדרכה להעביר דלק לסוריה, בניגוד לסנקציות העולמיות. זו נלכדה בידי בריטניה ועוררה מחאה מצד אירן.