לא כולם אוהבים מים ועדיין הצורך הקיומי והבסיסי ביותר הוא הקפדה על שמירה קבועה של רמת נוזלים נאותה בגוף. יש לא מעט תחליפים למים הגולמיים, חלקם נטולי קלוריות, אחד מהם הם המים המוגזים, מים שמושרים בפחמן דו חמצני כדי להפוך אותם למבעבעים, לפעמים בתוספת טעם. האם הם עונים על הצורך בדומה למים רגילים והאם הם עדיפים על משקאות קלים אחרים?

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

מה הערך התזונתי של מים מוגזים?

בגדול, מים מוגזים הם מים בתוספת גז, ללא קלוריות או סוכר ובתוספת כמות קטנה מאוד של נתרן, כך שהם אמורים להיות די זהים מבחינה תזונתית למים רגילים. יש גם חברות שמוסיפות כמויות קטנות של מינרלים כמו סידן ומגנזיום. כן חשוב לשים לב לרשימת הרכיבים של המוצרים השונים כי חלק מהמותגים מוסיפים למשקה מיץ פירות, סוכר או ממתיקים מלאכותיים

המחקר הבא בדק את ההשפעות של 13 משקאות על רמות ההידרציה של 72 גברים ונמצא כי מים ומים מוגזים מביאים לאותה רמת לחות בגוף.  

אישה שותה סודה, מים מוגזים (צילום:  Jari Hindstroem, shutterstock)
אישה שותה סודה, מים מוגזים | צילום: Jari Hindstroem, shutterstock

האם מים מוגזים יכולים להזיק?

למרות שתחושת התסיסה יכולה לקרוץ ללא מעט אנשים שמאסו במים הפשוטים, חשוב לשים לב להשפעות האפשריות. מחקרים מצאו כי צריכה מוגברת של שתייה מוגזת עלולה לגרום לנפיחות ולתחושת אי נוחות במערכת העיכול בגלל האוויר שנכנס למעיים. 

האם מים מוגזים יכולים להזיק לשיניים? מחקר בכתב העת של איגוד השיניים האמריקני מצא כי מים מוגזים עלולים לשחוק את השיניים, בהשוואה למשקאות אחרים, במיוחד אלה המכילים סוכר, אך הסיכוי שהם יובילו לחורים נמוך מאוד. על פי החוקרים, עבור האדם הבריא הממוצע, שתיית כמות רגילה של מים מוגזים לא אמורה להוות מקור לשחיקת האמייל.

מים מוגזים לעומת שתיה קלה מוגזת: מה עדיף?

רוב המשקאות הקלים מבוססים על מים מוגזים, אך הם מכילים תוספות סוכר, ממתיקים מלאכותיים, חומצה זרחתית או לימון, חומרי טעם וריח, וכימיקלים לצבע. מים מוגזים עדיפים גם על סודה שמכילה ברוב המקרים לא מעט סוכר.

כמה מים מומלץ לשתות ביום?

שמירה על רמה גבוהה של לחות בגוף היא קריטית כל השנה ועוד יותר בחודשי הקיץ החמים. מאזן נוזלים תקין נחוץ כדי לסלק פסולת, להגן על רקמות הגוף ולשמור על רמות האנרגיה. הכמות המדויקת שאנחנו צריכים לשתות מדי יום משתנה בהתאם למין, רמת הפעילות וכמובן האקלים. המדד המקובל ביותר מגיע מהאקדמיה הלאומית למדעים, הנדסה ורפואה בארה"ב הממליצה לנשים לשתות כ-2.7 ליטר ביום ולגברים כ-3.7 ליטר ביום. לאחר ניכוי בערך 20 האחוזים מהכמות הזו שמגיעה מהמזון שאנו אוכלים, זה אומר שנשים צריכות לשתות 9 כוסות ביום וגברים - 13.