מכירים את הבדיחה (המעולה) יש לציין שבה ילדים שואלים את אמא מה יש לאכול ביום ראשון בערב, והיא עונה "פיצה", והם שואגים משמחה. ומיום ליום השמחה הולכת ודועכת עד ליום שבת, אלא שאז מגיע לו יום ראשון והם שוב צוהלים מחדש? ובכן, אנחנו כאן לגרום לילדים להבין שפיצה ביום ראשון לא צריכה להיות דומה לזו של יום שלישי. פיצה היא אחד המאכלים האהובים על כל בני האנוש, בשלל גילים, אז למה שלא נלמד לגוון את הבסיס? הנה כמה הצעות מעולות, חלקן לכולם, חלקן לילדים וחלקן גם מגיעות בגרסאות לשעת לילה מאוחרת ופיקנטית.

 

  1. בסגנון מקסיקני עם חריף, כוסברה, אבוקדו ועגבניות

    פיתה פיצה מקסיקנית (צילום: יחסי ציבור)
    פיתה פיצה מקסיקנית | צילום: יחסי ציבור
    מה שיפה במטבח המקסיקני הוא שחומרי הגלם שלו זמינים לכל בית בישראל: חריף, כוסברה, אבוקדו, עגבניות. קל מאוד וטעים בצורה מרגיזה.למתכון המלא
  2. פיצה-פיתה ים תיכונית עם פטה, שרי, זיתים ועשבי תיבול

    גרסא מנומקת יותר לפיצה שאתם מכינים מרכיבים שיש לכם במקרר: רסק עגבניות, פטה, עגבניות שרי, זיתים ועשבי תיבול. הכל הולך ביחד ואפילו בשלנים גרועים ממש לא יצליחו לפשל פה.
  3. בשיק צרפתי שכולל גבינה כחולה, אגוזי מלך, בצל ואגסים

    גבינה כחולה, אגוזי מלך, בצל ואגסים. שילוב מושלם של מתוק-חריף-אומאמי-יוקרתי שכל שף חייב להכיר. אתם לא שפים, אתם תשימו את זה על פיצה-פיתה וזה יהיה טעים בדיוק באותה מידה, כנראה יותר. למתכון המלא
  4. פיצה קראנץ'

    פיצה קראנצ' (צילום: תומר מונטה, בבושקה הפקות)
    פיצה קראנצ' | צילום: תומר מונטה, בבושקה הפקות
    הנשנוש הכי כיפי בסביבה נמצא במרחק 15 דקות של עבודה קלילה: מפזרים את חתיכות הפיתה-קראנץ', מעליהן באופן חופשי רוטב עגבניות, מוצרלה ואיזה תוספות שאתם אוהבים, והופ לתנור. פשוט, טעים וקל. למתכון המלא
  5. ארטישוק ועגבניות מיובשות יתנו לפיצה-פיתה וייב איטלקי

    ההבדל בין המתכון הזה לתוצאה איומה וכישלון אישי שלכם הוא טיב חומרי הגלם. קנו ארטישוקים משומרים ועגבניות מיובשות ברמה גבוהה ותוכלי להכין בטוסטר-אובן שלכם משהו ששפים עובדים עליו שנים. תקנו בזול ותזכו לבוז ענק.
  6. פיצה בתוך פיתה

    במתכון הזה אנחנו מכינים גם את הפיתה עצמה, והוא עדיין נשאר בגבולות ה-5 מרכיבים והחצי השעה כולל הכל. איך עושים את זה? משתמשים במים חמימים שמזרזים את התפיחה, ובעיקר עוקבים אחרי ההוראות. למתכון המלא
  7. פיצה בשר

    פיצה בשר קריספית בתיק-תק (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
    פיצה בשר קריספית בתיק-תק | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב
    לחובבי הקרניבורים, יש לנו מנה "כבדה" יותר שמכינים בקלילות יתר.
    אם אתם מעדיפים לקרוא לזה לחמג'ון באמת שאין לנו בעיה, כל עוד תשימו לב שמרגע שהוצאתם את הקמח מהארון ועד שהארוחה שלכם הייתה מוכנה עברה רק חצי שעה. רגע, מה, לא מתפיחים את הבצק? אז זהו, שלא.למתכון המלא
  8. מקווים שהשארתם מקום לקינוח


    אוקיי אוקיי, הגרסא המקורית של זה תעלה יותר מדי, עם ריקוטה טרייה ויפרות יער טריים. מצד שני: ריקוטה ופירות יער! על פיצה פיתה! זה הדבר שיביא שלום לעולם וימנע רעב ויביא את המשיח. למתכון המלא
  9. פיצה פיתה שוקולד בננה
    כשחושבים על זה יש כאן את כל השילובים הכי טובים בעולם. אם אתם רוצים לקחת את הפיתה עם שוקולד שלכם למחוזות חדשים ויפים, תפנו רבע שעה ותגשימו חלומות. למתכון המלא