מכינים את עוגת החמאה והמרנג שמעליה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה חמאה, שלושת רבעי כוס סוכר וסוכר וניל, לאיחוד. מערבבים פנימה חלמונים.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וחצי כוס חלב. מערבבים לאיחוד (וזהו!).
4 מורחים בתבנית עם נייר אפייה, ומשאירים בצד עד שהמרנג יהיה מוכן (עוד לא מכניסים לתנור).
5 מקציפים במיקסר חלבונים וסוכר 5 דקות, במהירות גבוהה (הכל ביחד מההתחלה, לא צריך להוסיף את הסוכר בהדרגה), לקצף קרמי ומבריק.
6 מניחים את הקצף בעדינות מעל בלילת העוגה שבתבנית, בעזרת שתי כפות, בערימות צמודות. מורחים את הקצף, לכיסוי מלא. מפזרים לקישוט שקדים פרוסים מעל הקצף.
7 אופים 30 דקות, בשליש התחתון של התנור (כדי שיהיה מקום להתנפחות של המרנג – שמתמלא באוויר באפייה כמו בלון, בערך פי 10 מהגודל, וצונח שוב בצינון), עד להזהבה של המרנג. המרנג עדיין יהיה רך – וזה בסדר.
8 מצננים לגמרי (נפח העוגה יירד בהדרגה, עד שתהיה רק קצת יותר גבוהה מאיך שנכנסה לתנור).
מכינים את הקרם, חותכים לרצועות, מרכיבים ומקשטים:
9 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, שלושת רבעי כוס חלב ואינסטנט פודינג, לקרם יציב.
10 מיישרים בסכין את שולי העוגה שהתקררה, וחותכים אותה ל-3 רצועות שוות. מניחים רצועה אחת על צלחת הגשה.
11 מניחים חצי מהקרם על רצועת העוגה שבצלחת, בערימות צמודות. מורחים בכף בעדינות, לכיסוי מלא. מכסים ברצועת עוגה שנייה.
12 מניחים את שאר הקרם ומורחים באותו האופן. מכסים ברצועה שלישית.
13 מפזרים לקישוט מעט אבקת סוכר. שומרים במקרר.
עוגת שכבות גבוהה | צילום:
סופגי גואטה, מתוק בבית, הוצאת תכלת
פרוסה | צילום:
סופגי גואטה, מתוק בבית, הוצאת תכלת
עושים החלפות:
* למתכון ללא גלוטן: במקום קמח - כוס קמח אורז לבן + חצי כוס קמח שקדים, או כוס וחצי תערובת קמח ללא גלוטן לעוגות.