רובנו נמצאים ביחסים יומיומיים עם מכונת הכביסה כבר הרבה שנים, וכמו בכל מערכת יחסים ממושכת ייתכן שהתרגלנו למגבות שיוצאות מהמכונה מלוות בריח מעופש, או שקיבלנו כבר את העובדה שתמיד יישארו כתמים על החולצות, אבל זה ממש לא חייב להיות ככה. אם אתם רוצים לעלות מדרגה ביחסים שלכם עם מכונת הכביסה, לשמור עליה וגם לקבל כביסה נקייה ומריחה כל טוב, כדאי שתפנימו את רשימת הטיפים הבאה:

  1. תפסיקו לשפשף את הכתמים

    הסיבה היא שזה רק יכול להחמיר את מצב הכתם ועלול גם לשחוק את הבד. במקום זה כדאי לטפל בכתם בהקדם האפשרי, ככל שיחלוף פחות זמן, הטיפול בכתם יהיה יותר מוצלח. אם לדוגמא נשפך לכם קפה, מרחו חומר להסרת כתמים על מטלית לבנה בלבד (או תערבבו חומץ, מים ושמפו לכביסה), תטבלו את המטלית בתערובת ונגבו את הכתם כלפי פנים, כדי שלא יימרח עוד יותר על הבד.

  2.  אל תכבסו פריטים שמצויין על התווית שלהם: ניקוי יבש בלבד

    את רוב הפריטים שכתוב עליהם "ניקוי יבש" כמו לדוגמא פריטים מבדי פשתן או משי ניתן לשטוף ביד ולייבש באוויר. הדרך הכי טובה לבדוק זאת תהיה לוודא שהצבע עמיד:  הרטיבו ספוגית כותנה עם חומר ניקוי עדין ובדקו על תפר מוסתר על מנת לראות אם הצבע יורד. אם הצבע לא יורד, אפשר לטבול את פריט הלבוש במים עם אבקה או שמפו כביסה עדין, לשטוף ולגלגל במגבת כדי לספוג את הלחות. עם זאת, יש להקפיד על ניקוי יבש ולא לנסות את עמידות הצבע בפריטים העשויים מבדי עור, זמש וכו'.

  3. אל תגזימו עם חומרי הניקוי

    עודף קצף יכול לגרום ללכלוך שנשטף מהבגדים להיתפס על איזורים בפריטי הלבוש שיותר קשים לניקוי כמו לדוגמא מתחת לצווארון, מה שמוביל להצטברות חיידקים. הסברה היא שרובכם משתמשים בהגזמה באבקות הכביסה ולכן מומלץ להשתמש רק במחצית מהכמות, ולהגדיל אותה בהדרגה רק במידה והבגדים שלכם לא יוצאים נקיים לשביעות רצונכם.

  4. דחיינים ולא אוהבים לגהץ?

    ברגע שהבגדים יוצאים חמים הישר מהמייבש אל תשימו אותם בערימה - אלא תקפלו אותם מיד, ותעבירו מתיחה קטנה לכל בגד, אם אין לכם זמן לקפל, תנו ניעור קל ותניחו את כל הפריטים שטוחים אחד על גבי השני, עד שיזכו לתשומת הלב הראויה.

  5.  עדיף שהמייבש לא ינוח

    יש אנשים שאוהבים לחכות שעה או יותר בין מחזורי הייבוש של המייבש, לפני שהם מטעינים אותו בהר חדש של כביסה לחה. אבל האמת היא שהפעלה מחדש של המייבש מייד בסמיכות לסיום הסיבוב הקודם היא חכמה ויעילה אנרגטית משום שהיא מאפשרת לנצל את החום שכבר נוצר בהפעלה הקודמת.
  6. Less is more

    אל תדחסו יותר מדי בגדים לתוך תוף המכונה, עדיף שהמקום יהיה מאוורר משום שדחיסת יתר גורמת גם לבגדים להתקמט וגם לצאת לא ממש נקיים, שנית, היא מפעילה לחץ וגורמת לשחיקה של המכונה בטרם עת.
  7. סגרו את הרוכסן

    שיני המתכת יכולות ללכוד פריטי לבוש עדינים ולהשאיר עליהם סימנים או אפילו לחורר בהם חורים. לכן חשוב להקפיד שכל פריטי הלבוש הכוללים רוכסנים יהיו רכוסים טרם הם נזרקים למכונת הכביסה. אם אתם מהמהדרין ותרצו להגן על פריטי הלבוש העדינים שלכם, תוכלו להכניס אותם לתוך שקית כביסה העשויה רשת.

  8. וטיפ אחרון לארץ הגרביים האבודות

    לגרביים שלנו יש נטייה להידחס לכל מקום, למכנסיים, לקצוות של הסדינים, והרבה פעמים הם פשוט נכנסים לכביסה ונעלמות. כדי להימנע מתעלומת הגרביים האבודות, תפרידו אותם משאר הפריטים ותניחו אותם קודם בתוף המכונה, אבל העצה הכי טובה תהיה להפריד אותם מפריטים אחרים באמצעות כביסה בשקית רשת מיוחדת, רק אל תמלאו אותה יותר מדי כדי שהגרביים יכובסו כראוי.