"מיד עם סיום הסגר הכללי במדינה, ב-2 בדצמבר, יוכלו אוהדי הכדורגל לחזור למגרשים ולעודד את קבוצתם", זו ההודעה שפרסמה אתמול (שני) הנהלת הפרמיירליג ובישרה שהחל ממחזור המשחקים בשבת הבאה הקהל באנגליה חוזר למגרשים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

נכון, זה יקרה במתכונת מינימלית ביותר, עד 4,000 צופים, ולאוהדים יהיה אסור "לשיר, לצעוק ולשתות אלכוהול", אבל זו בכל מקרה הודעה משמחת שמבשרת על התחלה של חזרה לשיגרה ועל תהליך שאם יצליח יביא להכנסה מסיבית יותר של צופים, ואנחנו מדברים על מדינה בה נחשפים מדי יום כ-15,000 חולי קורונה חדשים.

בלומפילד הריק מאוהדים (צילום: דור מאיר מועלם)
בלומפילד ריק | צילום: דור מאיר מועלם

האוהדים הישראלים, שנאלצים לראות את קבוצתם רק דרך מסך הטלוויזיה, מקבלים בקנאה את החדשות על עוד ועוד ליגות שמאפשרות את הכנסת הקהל. משרד הבריאות, שהציב את החזרה של הקהל לאצטדיונים כאחד הצעדים האחרונים שלו ביציאה מהסגר, אפילו לא מוכן לדון בעניין לפני ינואר. "אנחנו כל הזמן במאמצים מול משרדי הבריאות והספורט על הכנסת הקהל. משחקים ללא קהל מהווים פגיעה בשחקנים ובליגה", מסביר יו"ר מנהלת הליגות לכדורגל, ארז כלפון.

גרמניה, המדינה הראשונה שאפשרה הכנסת קהל למגרשים כבר בספטמבר, לקחה לאחרונה צעד אחורה בעקבות העלייה בתחלואה במדינה – וכעת המשחקים במדינה נערכים ללא קהל. גם איטליה, שבספטמבר הותירה 1,000 צופים במגרשים, לקחה צעד אחורה והחזירה את האיסור על כניסת קהל למשחקים.

בצרפת, בה נחשפים כ-10,000 חולי קורונה ביממה, הקהל עדיין נמצא במגרשים. בספטמבר, אז התחלואה הייתה בשפל, הממשלה אשרה עד 7,000 צופים בחלק מהמגרשים. היום, כשהתחלואה עלתה, עדיין מתאפשרת כניסה של כ-1,000 צופים למשחק. הם יושבים במרחק שני כיסאות זה מזה ולא מעודדים.

קהל גרמניה כדורגל (צילום: getty images)
בפברואר, כשהיה מותר אצטדיונים מלאים בגרמניה | צילום: getty images

בספרד נחשפים גם כן כ-15,000 חולי קורונה ביום והמשחקים כיום בליגה נערכים ללא קהל, אבל שם כבר הודיעו שהם נערכים לחזרת הקהל בחודש ינואר. צריך לזכור שהקבוצות בליגה הספרדית נשענות קצת יותר משאר הקבוצות על הקהל והמשחקים של ליאו מסי, למשל, מול קאמפ נואו ריק פוגעים בתדמית הליגה וברמה שלה.

ומה קורה ברמה הבינלאומית? אופ"א, הגוף המנהל את הכדורגל האירופי, מאפשר כניסת קהל לפי החוקים המקומיים בכל מדינה. כך למשל יובנטוס, שלא ראתה יותר מ-1,000 צופים במשחקיה בליגה האיטלקית, שיחקה בחודש שעבר מול 20,000 כאלה מול דינמו קייב באוקראינה במסגרת ליגת האלופות.

בחודש ספטמבר התקיים בבודפשט משחק גמר הסופר קאפ בין באיירן מינכן וסביליה, אז נכנסו לאצטדיון פושקאש ארנה כ-20,000 צופים. החוקים בהונגריה, בה נחשפים כ-4,000 חולים ביום, אומנם מורים על השארת כיסאות בין צופה לצופה, אבל הקהל שם עדיין מורשה להיכנס לאצטדיונים.