טקס הפתיחה של האולימפיאדה ייצא מחר לדרך - ללא קהל, ללא הבמאי שפוטר, אבל עם מצעד הדגלים המסורתי. הספורטאים הישראלים שזכו לכבוד להניף את הדגל הם האתלטית חנה מיננקו והשחיין יעקב טומרקין. "אני וגם חנה נורא מתרגשים. בכל זאת, זה טקס פתיחה, זה קורה פעם בחיים, זה רגע היסטורי", סיפר טומרקין בהתרגשות.

"כל מה שמסביב לאולימפיאדה הזאת היסטורי", הוסיפה חנה מיננקו. "אנחנו מאוד מתרגשים ומחר אנחנו ניפגש ונעשה כמה תרגילים, קצת לפני הטקס עצמו. אנחנו מרגישים גאווה ותמיכה של כל עם ישראל וזו גאווה גדולה, בשבילנו ולכולם".

מי שכנראה יוותר על הטקס כי יעלה להתחרות כבר בראשון בבוקר הוא המתעמל אלכס שטילוב, הוא אמנם כבר לא בשיאו אבל עצם נוכחותו כאן היא הישג - זאת תהיה האולימפיאדה הרביעית בחייו, זקן המשתתפים במשלחת. "נכון שעבורי זה משחקים אולימפיים רביעיים, יש התרגשות רבה", סיפר שטילוב. "אני חושב שבכפר האולימפי לא מרגישים הבדל בין האולימפיאדות הקודמות. יש אווירה מצוינת גם במתחם האימונים וגם באולם התחרות".

לינוי אשרם זכתה במדליית הזהב באליפות אירופה (צילום: איגוד ההתעמלות)
המועמדת מספר אחת של ישראל. לינוי אשרם חוגת את המדליה באליפות אירופה | צילום: איגוד ההתעמלות

המועמדת מספר אחת של ישראל היא המתעמלת לינוי אשרם שעוד נמצאת בארץ, וצפויה להתחרות בגמר בטוקיו יום לפני טקס הסיום. הישג של מדליה בענף ההתעמלות צפוי להיות לא רק הגשמת חלום של לינוי והמאמנת שלה איילת זוסמן, אלא לבטח אחד מהישגי השיא של הספורט הישראלי אי פעם.

"אני לא חושבת על לזכות שם במדליה אבל אני כן חושבת על: 'מעניין איך זה יהיה שם? איך אני ארגיש?'", אמרה אשרם לקראת הנסיעה. "זו חוויה שונה, שבעצם באמת עוד לא עברתי חוויה ממש כזאת".

אורי ששון (צילום: getty images)
בדרך למדליה אולימפית שנייה? אורי ששון | צילום: getty images

כשמדברים על מדליות אולימפיות לישראל, המסורת בענף הג'ודו הופכת לציפייה מהנבחרת של אורן סמדג'ה לחזור עם אחת לפחות. הג'ודאים נמצאים כעת במחנה אימונים בעיר יוקוסוקה, ומי שנחשבים הפייבוריטים למדליות הם פיטר פלצ'יק אלוף אירופה לשעבר ושגיא מוקי אלוף העולם לשעבר, שבחצי הגמר עשוי לפגוש את חברו הקרוב סעיד מולאי שערק מאיראן.

אורי ששון, המדליסט האולימפי היחיד במשלחת, למד היום שכבר בקרב השני מצפה לו משוכה אדירה - טדי רינר הצרפתי, מהג'ודאים הגדולים בהיסטוריה שלא הפסיד לששון מעולם. "אני מרגיש שאני מטפס על איזה הר שהפסגה שלו היא טוקיו, ומדי פעם גם יש מחשבות שאומרות: 'וואו, עשית כבר מדליה אולימפית, למה אתה עובר את הסבל היומיומי הזה', אבל אני נותן להן להיות, להזכיר לעצמי שאני יכול לעשות עוד דבר גדול ואז אני בעצם מנצח את המחשבה הזאת", סיפר ששון.

קטי ספיצ'קוב שייט (צילום: איגוד השייט)
"התנאים מצוינים". השייטת קטי ספיצ'קוב | צילום: איגוד השייט

עיקר האקשן יקרה בטוקיו אבל המדליה הישראלית הראשונה עשויה להגיע דווקא מהאי אנושימה, שם יצאו לדרך ביום ראשון תחרויות השיט, כששני הגולשים קטי ספיצ'קוב ויואב כהן, לשניהם רקורד מרשים בשנתיים האחרונות, מכוונים גבוה למדליות.

"אנחנו כבר שבוע וחצי ביפן, מתאמנים באתר שבו תיערך האולימפיאדה של השיט", אמר מאמן נבחרת הגברים בגלישת רוח גור שטיינברג. "בינתיים גם התנאים מצוינים כמו שאתם רואים, תנאים שדומים למה שיש לנו בקיץ בארץ, בים התיכון, התנאים שהתאמנו בהם די הרבה", הוסיף.

מנכ"ל הוועד האולימפי הישראלי גילי לוסטיג הגדיר הצלחה כזכייה בשתיים עד שלוש מדליות. מדליה אולימפית כידוע היא הישג נדיר למדי בישראל, שלוש באולימפיאדה אחת זה משהו שעוד לא קרה.