sportFive1182192 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
"דברים טובים לוקחים זמן" (Getty) | צילום: ספורט 5

התאריך היה ה-17 בינואר 2022, יום מרטין לותר קינג, ובשעה טובה וושינגטון ודני אבדיה שובצו למשחק מוקדם - נגד פילדלפיה וג׳ואל אמביד. כמה שעות לפני ההתמודדות אבדיה פרסם פוסט בחשבון האינסטגרם שלו בו כתב ״דברים טובים לוקחים זמן״, אבל אני, כמו רובכם כנראה, לא ייחסתי למשפט הזה יותר מדי חשיבות. ובעיקר לא חשבתי שיש קשר בין הפוסט לבין ההפתעה שתחכה לנו על הפרקט. או על הספסל יותר נכון.

באותו משחק אבדיה שותף פחות משלוש דקות, כולן בגארבג׳ טיים, ואף אחד באולם לא ידע באמת מה קורה. לא העיתונאים המקומיים ששאלתי, בטח לא האוהדים ההמומים, אף אחד; חוץ מאבדיה. זה אכן לקח זמן כפי שהבטיח, וחודשיים וחצי אחרי אותו בלאגן שעורר שמועות ודיווחים על טרייד אפשרי - דברים טובים קורים לנגד עינינו.

קיץ חשוב לפניו (Getty) (צילום: ספורט 5)
קיץ חשוב לפניו (Getty) | צילום: ספורט 5

חזרתי הלילה (בין שישי לשבת) לקפיטל וואן ארנה לראשונה מאז היום המבאס ההוא נגד פילי, ומהר מאוד ניתן היה לשים לב לשינוי חיובי בגזרה הישראלית. קודם כל, סימני השאלה בקרב עיתונאי ופרשני הוויזארדס התחלפו בשלל סימני קריאה, או לפחות בשלוש נקודות בסוף המשפט כי ההרגשה היא שעוד לא ראינו כלום והעתיד של אבדיה נראה מזהיר יותר מיום ליום.

המילה הראשונה שעלתה על שולחן הדיונים בכל פעם שאבדיה היה מוקד השיחה סביב הכתבים - הייתה ״הגנה״. והרי ה״טיקט״ המדובר אליו התייחסנו עוד לפני תחילת 2021/22. ידענו שאבדיה צריך להיות משויך לאלמנט מסוים, כמו שבראדלי ביל משויך לנקודות, קנטוויוס קולדוול פופ לקליעה ואנתוני גיל לעבודה קשה, ולשמחתנו הצעד הזה מאחוריו. אנשים יודעים שדני אבדיה הוא סטופר הגנתי, גם אלו שלא באמת עוקבים (זהו כוחו של ה״טיקט״), ועכשיו אפשר להתעכב על הדברים שבאמת הפכו אותו לבחירת טופ 10 בדראפט 2020.

בשיחה עם הכתב הבכיר של ״NBC וושינגטון״ צ׳ייס יוז דיברנו על השיפור של אבדיה לאחרונה (ממוצע של 13 נקודות ב-11 משחקיו האחרונים), והוא אמר: ״ווס אנסלד ג׳וניור החליט שהוא רוצה לראות יותר פעולות של דני מוריד כדור חוזר, מוביל במהירות התקפה ומקבל החלטות״. שהחיינו.

ביחס לגודל שלו אבדיה נחשב סילון. אחרי שנה וחצי ב-NBA בה אנחנו כמעט שכחנו מהי המהות שלו על הפרקט, משמח לראות שנפל האסימון בבירת ארצות הברית. בהמשך יוז הדגיש כמה שהקיץ הקרוב חשוב מבחינת אבדיה, וכששמע על ההזדמנות של הישראלי להוביל לראשונה ביורובאסקט - התלהב והבטיח שיסקר את האירוע עבור אוהדי הוויזארדס. בבית של נבחרת ישראל, אגב, נמצאים צ׳כיה והרכז הפותח של וושינגטון תומאש סטורנסקי.

אוהדי וושינגטון. יודעים להראות אהבה (Getty) (צילום: ספורט 5)
אוהדי וושינגטון. יודעים להראות אהבה (Getty) | צילום: ספורט 5

אי אפשר לדבר על השיפור במשחק של אבדיה בלי להזכיר את המילה ״ביטחון״. משהו השתחרר שם, הפחד נעלם והחוצפה חזרה (המסירה הנהדרת השבוע לרוי האצ׳ימורה מאחורי הגב היא דוגמא לכך). זה מה שהיה לשדר הקבוצה ג׳סטין קאצ׳ר לומר בנושא: ״מעולם לא ראיתי שחקן שתלוי כל כך בביטחון שלו כמו דני אבדיה. כשדני משחק עם ביטחון הוא שחקן שונה לגמרי והוא יודע את זה. לקבוצה יש מאמן מנטלי שעובד איתו ועם שאר השחקנים על הצד הזה במשחק״.

ומה חושבים האוהדים אתם שואלים? ובכן, הגעתי מוקדם מהרגיל לוושינגטון על מנת להספיק לעשות ״סקר קהל״ (ולאכול ״שייק שאק״, מודה), בו שאלתי את האוהדים המקומיים ארבע שאלות:

1. איזה ציון אתם נותנים לעונה הנוכחית של אבדיה?
2. עד כמה הקהל ב-DC אוהב את אבדיה?
3. האם אתם מרוצים מהבחירה באבדיה במקום התשיעי בדראפט?
4. האם לדעתכם אבדיה יהיה שחקן משמעותי בוויזארדס בשנים הבאות?

התוצאות: הציון הממוצע שקהל הוויזארדס העניק לעונה של אבדיה הוא 4 (מתוך 5), לפחות 90% מהאוהדים אמרו שאבדיה אחד השחקנים האהובים בוושינגטון, הרוב הגדול תמך בבחירה באבדיה בעוד שאחרים אמרו שעוד מוקדם להחליט/היו מעדיפים שחקן אחר שנבחר אחריו - ועכשיו שימו לב לשאלה האחרונה. כל אוהד ששוחחתי איתו, בלי יוצא מן הכלל, אמר שלדעתו אבדיה יהיה חלק משמעותי מהעתיד של הוויזארדס. רוצים אותו, תומכים בו, נותנים לו גב.

כשמגיעים לקפיטל וואן ארנה נזכרים כמה כוח יש מאחורי המשפט ״הנציג הישראלי ב-NBA”. זה לא מובן מאליו להרים את הראש ולקלוט באנר של אבדיה מתנוסס מחוץ לאולם בלב בירת ארה״ב דקות ספורות מהבית הלבן, זה לא מובן מאליו לראות גופיות עם השם ״Avdija” ביציעי NBA וכשהכדור הכתום פוגש את הרשת זה בכלל קרנבל כחול-לבן על הבמה הכי גדולה שיש לענף.

הודות לשבועות האחרונים אבדיה גרם למשחקים של 14 נקודות להרגיש סטנדרטים, וזהו סממן לקפיצת מדרגה שצריכה לפתוח לו את התיאבון לקראת ההמשך, גם אם בהמשך הסגל שוב יהיה מלא. אבדיה בדרך הנכונה ונדמה שכולנו מתחילים להבין מה צריך לעשות כדי שנרוויח כמה שיותר מהמסע הזה. העבודה הקשה והשקט הנפשי - על דני. הסבלנות - עלינו.