אז מה הספר שלכם? במסגרת פרויקט מיוחד לרגל שבוע הספר הבאנו לכם מדי יום את הספרים ששינו את חייהם של המגישים, הכתבים ואנשי חדשות 2 שאתם רואים בדרך כלל על מסך הטלוויזיה.

מגישת המהדורה המרכזית של חדשות 2 יונית לוי המליצה לכם בחום על הספר "ימיו ולילותיו של הדודה אווה" של אמנון דנקנר:


אין תמונה
"ימיו ולילותיו של הדודה אווה"/אמנון דנקנר
"זה הספר הכי מרגש שיצא לי לקרוא בתקופה האחרונה. סיפור יפיפה, מרגש עד דמעות, מורכב, עצוב לעיתים ואף משמח. חלקו מתרחש בירושלים של שנות ה-50 וחלקו באירופה של שנות ה-40. דנקנר הוא אמן של מילים והוא פשוט הצליח ליצור דמות, של הדודה אווה, שבעיניי היא אחת הדמויות היפות שנוצרו בספרות העברית".

"זה ספר שאתה מתלבט כשאתה קורא אותו אם לאכול אותו מהר מהר, כמו ארוחה טובה, או להתענג על כל ביס ועל כל עמוד. אני בחרתי באופציה השנייה - קראתי אותו לאט לאט. תקראו אותו לאט, תקראו אותו מהר - איך שאתם רוצים, זה פשוט ספר נפלא שממש לא כדאי להחמיץ אותו".

עמית סגל מתרגש מרחל המשוררת

כתבנו בכנסת, עמית סגל, שמח והתרגש להמליץ על "כל שירי רחל": "מדובר בסיפור טרגי של משוררת שמגיעה לארץ שהיא לא דוברת את שפתה, מתה בגיל צעיר מאוד ממחלה קשה, בודדת. ובעצם הצאצאים היחידים שלה זה שירים שאין כמעט אדם שלא מכיר. למרות שרחל לא דוברת את השפה, העברית שלה, השירים שלה בהחלט מדברים וממציאים שפה חדשה - 'רק על עצמי לספר ידעתי', 'ואולי לא היו הדברים מעולם'".

"השירים של רחל, למרות שהיא עצמה נפטרה לפני 80 שנה כמעט והשירים הם עוד מעט בני מאה, הם צלולים ואין עליהם טיפת אבק, עד כדי כך שהשיר העברי הראשון שהושמע אי פעם בחלל זה שיר של רחל - 'זמר נוגה'.

"אשתו של האסטרונאוט הישראלי הראשון אילן רמון חשבה שהוא עדיין רלוונטי ב-2002, כשהיא השמיעה לו את המילים 'התשמע קולי, רחוקי שלי', כשהוא מרחף מעל האטמוספרה ושבוע אחר כך התברר למרבה הזוועה והצער שאפילו הסוף של השיר עדיין רלוונטי - 'אחרון ימי כבר קרוב אולי'".

"אני חושב השירים של רחל, בעיני לפחות, הם פס קול שמלווה חלק גדול מהחיים שלי ואני חושב של הרבה מאוד אנשים ולכן הם יישארו עוד הרבה שנים לא רק אחרי רחל, אלא גם אחרינו. וזו סיבה מצוינת לקנות את הספר הזה".

דפנה ליאל על "לאכול, להתפלל לאהוב"

הכתבת והמגישה דפנה ליאל המליצה לכם על הספר "לאכול, להתפלל לאהוב" של אליזבת גילברט.

"עד יום הולדתה השלושים כבר השיגה אליזבת גילברט כל מה שאישה יכולה לבקש - בעל אוהב, בית בפרוורים, קריירה פורחת. אבל במקום להרגיש מאושרת ומסופקת היא אכולת בהלה, צער ובלבול. אחרי גירושים, דיכאון הרסני ורומן כושל, כל מה שהיא הייתה אמורה להיות - פשוט התפוגג".

"ואז אליזבת נוקטת צעד קיצוני. היא נפטרת מכל חפציה, מתפטרת מהעבודה ויוצאת לעולם להרפתקה של שנה כדי לגלות את עצמה. באיטליה היא אוכלת פסטה נהדרת, בהודו היא מוצאת שלווה פנימית, באינדונזיה היא מגיעה לאיזון ולאהבה - כל הדרך כולה אל עצמה".

"על פניו זה נשמע כמו עוד אחד מהספרים הרוחניים האלה שמתיימרים לשנות לכולנו את החיים עם כל מיני עצות נבובות, אבל גילברט עושה את זה אחרת לגמרי: היא לא מתנשאת, לא מטיפה וגם לא מנסה להשלות אותנו שהחיפוש אחרי האושר הוא מסע תענוגות".

"לאכול, להתפלל, לאהוב" הוא סיפור מסע מרגש, מצחיק ונוגע ללב על גילוי עצמי של אישה שלוקחת אחריות על חייה ועל אושרה, אישה שקמה בוקר אחד עם תשוקה בוערת עיקשת לשנות את חייה".

אלעד שמחיוף נלכד במותחן משפטי

מגיש חדשות 2 אלעד שמחיוף המליץ לכם על "השותף" של ג'ון גרישם: "אין הרבה ספרים שאני יוכל להגיד שקראתי אותם יותר מפעם אחת או פעמיים ונהניתי בכל פעם ו-'השותף' של ג'ון גרישם הוא אחד מהספרים האלה".

"כמיטב המסורת של גרישם מדובר כמובן במותחן משפטי. פטריק הוא שותף במשרד עורכי דין מצליח, שיש לו את החיים המושלמים, נשוי לאישה יפה, יש לו בת וגם כסף - הכל מסתדר. עד שיום אחד הוא מזייף את מותו, גונב 90 מיליון דולר מהמשרד ובורח".

"ארבע שנים נמשך המצוד אחריו ולבסוף מוצאים אותו בעיירה נידחת בברזיל. הוא שינה את פניו ואת שמו, ובעצם את כל חייו. ואז תופסים אותו ומחזירים אותו לארה"ב".

"הסיפור המעניין הזה הוא רק ההתחלה לספר שבעצם מתחיל מהנקודה בה מוצאים אותו. גרישם מתאר השתלשלות מאוד מעניינת של האירועים מהרגע שהוא נלכד ועד הרגע שהוא מובא לארה"ב, ובנוסף מתעד את מהלך המשפט ועושה את זה בדרך המיוחדת שלו - איך מצליח פטריק להתל במערכת המשפטית עד לסיום המפתיע - כיאה לספרים של ג'ון גרישם".

"הספר הזה בעיניי לא רק ספר משפטי מעניין שמראה עד כמה בעייתית מערכת המשפט ועד כמה אפשר לנצל אותה אם מכירים אותה כמו שצריך, זה גם ספר מותח ומאוד מעניין. לומדים ממנו הרבה מאוד גם על החיים ולא רק על הדברים המשפטיים והעסקיים. ובסופו של דבר פשוט כיף, הנאה צרופה לקרוא ובכל פעם מחדש להיזכר בסיפור המעניין הזה, ואני מאוד ממליץ לכם לקרוא אותו".

מנחם הורוביץ לומד מושגים ביהדות

כתב חדשות 2 בצפון: "אני ממליץ לקנות את 'הנחת יסוד - מאה מושגים ביהדות', שכתב הרב ישראל מאיר לאו שליט"א בהוצאת ידיעות אחרונות. הרב לאו פועל כבר שנים לנסות ולהחדיר מושגים אלה באמצעות תכניות טלוויזיה ואין ספור שיחות, ראיונות, הרצאות בכל מקום, ועכשיו - הספר שבו מנסה הרב לאו להנחיל את המורשת היהודית בקרב העם לרבדיו השונים ובו אפשר למצוא מושגים שחלקם מוכרים, אבל תמיד טוב שהיו מושרשים יותר".

"לדוגמה, מה היא תורה שבעל-פה, מהו פדיון הבן, יסודות בסיסיים סביב שמירת השבת, חגי ישראל, תפילין, טהרת המשפחה ואפילו מדוע חובשים כיפה שהפכה לסמל אצל רבים".

לילך סונין מצאה את ה'סיינפלד של הילדים'

מגישת חדשות 2 המליצה בחום על ספר ילדותה: "לא היה לי קל לבחור ספר להמליץ עליו, אבל מאחר וספרים תמיד היו חלק בלתי נפרד ממני ובתור ילדה הייתי מעין תולעת ספרים כזאת, החלטתי ללכת על ספר שנמצא אצלי מהילדות - 'והילד הזה הוא אני' של יהודה אטלס, עם האיורים המדהימים של דני קרמן".

"אחד הספרים המקסימים והאינטליגנטים שהכרתי וקראתי. זה ספר שאני אוהבת לחזור אליו כל הזמן, ומדי פעם אני מעיינת בו. הוא מלא דברים כל כך רגישים והתייחסויות כל כך נפלאות לדברים שהם יומיומיים לגמרי. אפשר לכנות אותו - 'הסיינפלד של הילדים'. הוא שם את האצבע על סיטואציות שכל אחד מאיתנו בטוח שרק הוא חווה אותן עד שהוא קורא את הספר ומבין שבעצם כולם עוברים את הדברים האלה, חוויות של עצבות, של בדידות, של ייאוש וגם של שעמום יומיומי".

קרן מרציאנו עם הילדים

כתבת חדשות 2 קרן מרציאנו המליצה לכם בחום על ספר הילדים "מעשה בחמישה בלונים". "זה הספר שאני קוראת הכי הרבה בשלוש השנים האחרונות, מאז הפכתי לאמא. ככל שאני קוראת יותר ויותר את הספר שמצליח למגנט ילדים, אני מבינה את העקרונות שיש בו ומתאימים גם למבוגרים. הוא מלמד את כולנו לא להיאחז יותר מדי ברגש או בדברים שאנחנו רוצים: כי הרי סופו של כל בלון להתפוצץ. כך גם המשאלות וגם התקוות שלנו לפעמים מתפוצצות ומתאיידות ברוח".

"הספר הזה גם מראה לילדים שאין אשמה ואין פחד: לא נורא אם הבלון מתפוצץ, מחר נביא לכם בלון אחר. והכי אני הכי אוהבת לקרוא את העמוד של רותי שמחבקת את הבלון חזק חזק, כמו שמחבקים את אמא. כי ככה גם אני זוכה לחיבוק גדול".

הספר שמלמד את סיון

הכתבת סיון רהב מאיר המליצה לכם על הספר "תורת החיים". "אנחנו נקראים 'עם הספר' בגלל הספר הזה - הספר בו אני נעזרת ללמוד את הקרוא היומי. בכל פרשת שבוע יש שבעה קרואים, החלקיק שמוקדש לכל יום".

"כל הפרשנים מופיעים כאן - רשי ,הרמב"ם והפרשנים הקלאסים. אפשר בכל יום לבחור בפרשן אחר ולצאת איתו למסע בנפתולי פרשת השבוע. בין הפסוקים ניתן לבער ולפרש את המאורעות של אותו השבוע. כשאני רוצה להיזכר שפרשת השבוע היא לא 'הפרשה של דודו טופז', זו האלטרנטיבה שלי".

"אומרים בחסידות 'לחיות עם הזמן', כלומר לחיות עם פרשת השבוע ולראות איפה היא מתחברת לנו לחיים. זו ההמלצה שלי לשבוע הספר הזה".

רוני דניאל הופתע לגלות פרטים חדשים

כתבנו לענייני צבא וביטחון רוני דניאל המליץ: "אני רוצה להמליץ בחום על ספר שנקרא 'מאז ומקדם' של ג'ואן פיטרס בהוצאת הקיבוץ המאוחד. זה ספר לא קל לקריאה, הוא ספר עיוני, מחקרי, תחקירי שעושה אמריקנית, שנקודת המוצא שלה היא בכלל של נערת פרחים שמאלנית, והנה היא מתחילה לחטט בארכיוני האו"ם וכל עולמה משתנה והיא כותבת ספר, מאז ומקדם, שכל מה שהוא עושה זה לערער את הנרטיב הפלסטיני כאילו הם ישבו כאן - מאז ומקדם".

"באחת ההקדמות היא מספרת שהיא הציגה חלק מן הדברים ליצחק רבין, כשזה היה ראש ממשלה בסיבוב הראשון, ולהפתעתה הוא אמר לה - יש כאן דברים שאפילו אני לא ידעתי".

"אז נכון, יש גם ויכוחים על חלק מהממצאים של הספר הזה, אבל נכון וחשוב לקרוא אותו. מספר זה אפשר לגזור את ההחלטות האישיות שלך, את הנטייה הפוליטית שלך, אבל בוא נדע לפחות חלק מהעובדות שדי הוסתרו".

"כמה הוסתרו? יש סביב הספר הזה גם קצת אגדה: הסעודים, משראו את הספר שיצא לפני לא מעט שנים, קנו את הוצאת הספרים ועצרו את פרסום הספר. אבא של האלוף גיורא איילנד מצא את הספר הזה, הביא אותו לארץ, גייס כספים כדי לתרגם אותו לעברית וכך הספר הזה מופץ כאן, קצת, לא הרבה. אני חיטטתי ומצאתי, אני מאוד ממליץ - 'מאז ומקדם' ג'ואן פיטרס, חשוב לעיין בו".

משה נוסבאום אהב את "עאידה"

כתבנו לענייני משטרה משה נוסבאום התפעם מהשפה של סמי מיכאל ב"עאידה". "כאיש של מילים, אני חייב לומר שההתרשמות שלי היא קודם כל מן השפה. סמי מיכאל מפלרטט עם השפה העברית, הוא לא ארכאי, הוא מתאר את תיאוריו בספר בשפה עשירה, שלי כעיתונאי - נשאר רק לקנא".

"במקביל הוא לוקח אותנו אל עולם שאנחנו מרבים לשמוע עליו, אבל לאמתו של דבר אנחנו לא יודעים עליו כמעט כלום - לבגדד של עירק שבין שתי המלחמות, תוך כדי עלילה מופלאה, קסומה לטעמי, שהוא פורש בפנינו, שמתרחשת שם, בבגדד. לטעמי, הנאה צרופה".

קושמרו ממליץ על שלו

מגיש המהדורה המרכזית וחדשות סוף השבוע דני קושמרו המליץ גם הוא השבוע על ספר: "אני ממליץ על מישהו שכשאני קורא את ספריו אני מתענג ומתעצבן - מאיר שלו. 'יונה ונער', או כל ספר אחר של הסופר הזה, כולל ספרי ילדים, גורם לי כל פעם לחייך ולהתפעם מהשליטה שלו בשפה, מאוצר המילים, מהעובדה שהוא מלהטט ממש, במילים האלו. משום כך, אני נהנה וגם מקנא קנאה עזה. ובשל כל הדברים האלה אני אוהב אותו ואת הספר שלו. מאיר שלו".

בן-עמי ממליץ על משעול

מגיש "שש עם" עודד בן-עמי בחר את הספר שלו: "אני רוצה להמליץ מאוד על ספר שירים חדש של המשוררת אגי משעול - "ביקור בית" בהוצאת הקיבוץ המאוחד.

"בכישרון רב ולא בפעם הראשונה, אגי משתמשת בכישרון רב בתבניות הנפלאות לתאר את הישראליות שלה, את המקום שממנו היא באה. את ניסיונה להתנתק מהוריה ניצולי השואה ולהיות ישראלית לחלוטין. לטעום את הטעמים, להריח את הריחות, ליהנות מהצבעים. כל דף וכל שיר בדפי הספר הינו תענוג גדול".
דויטש ממליץ על טושה גפלה

וזו ההמלצה של החזאי דני דויטש: "בחרתי בספר 'הקטרקט בעיני הרוח' של הסופר המעולה, אופיר טושה גפלה. זהו ספרו השני, אחרי ספרו הראשון והמצליח - 'עולם הסוף'.

"גם הספר הזה מפתיע, מקורי, מעמיק מרענן ובעיקר מותח. זהו סיפור בלשי, סיפור מתח על גבול האימה. הסופר הזה יודע להפליג במחוזות הדמיון, לפעמים אפילו דמיון פורה מדי".

"מדובר על רוצח סדרתי שמתמקד בעיקר בסופרים מתחילים בתחילת דרכם, כך שאם היו לכם כוונות להתחיל לכתוב יכול להיות שזה לא הספר בשבילכם... אבל אני מבטיח לכם שבכל זאת תצליחו ליהנות ממנו. אני נהניתי, ממליץ בחום".

רכזת פרוייקט "הספר שלי - סיגל ריבה, מבקרת הספרות של חדשות 2 באינטרנט

איך מצטרפים לטוויטר של חדשות 2?

הספר שלי: עמית סגל ממליץ

הספר שלי: דפנה ליאל ממליצה

הספר שלי: אלעד שמחיוף ממליץ

הספר שלי: מנחם הורוביץ ממליץ

הספר שלי: לילך סונין ממליצהן

הספר שלי: קרן מרציאנו ממליצה

הספר שלי: יונית לוי ממליצה

הספר שלי: דני דויטש ממליץ

הספר שלי: דני קושמרו ממליץ

הספר שלי: עודד בן עמי

הספר שלי: משה נוסבאום ממליץ

הספר שלי: רוני דניאל ממליץ

הספר שלי: סיון רהב-מאיר ממליצה