רעידת אדמה התרחשה בישראל אמש (שבת) בשעה 23:36 והורגשה בעיקר בצפון הארץ - באזורים חיפה, הקריות ובית שאן. פיקוד העורף עדכן במהלך הלילה כי עוצמת הרעידה 3.7, וכי המוקד 16 ק"מ מצפון-מזרח לבית שאן. בשיחה עם N12 סיפר אחד מתושבי הצפון: "כל הבית שלי זז". תושב הכפר נין שסמוך לעפולה תיאר: "הרגשנו את הרעידה, זה היה למשך שניות וזה היה חזק מאוד". בעפולה הופעלה אזעקה שכרזה על רעידת האדמה.

המשטרה עדכנה כי מקור הרעידה בישראל, וכי הורגשה בעיקר באזור בית שאן. עשרות קריאות התקבלו במוקד 100, לא דווח על נפגעים או על נזק באירוע, ובנוסף נמסר שאין חשש לצונאמי. זוהי רעידה שנייה שמורגשת בישראל בתוך פחות משבועיים.  

הססמולוג ד"ר אבי שפירא הסביר הבוקר ל"חדשות הבוקר עם ניב רסקין": "מדובר ברעידת אדמה די קטנה וחלשה. רעידות כאלה כבר הורגשו בעבר. אנו לא רואים שינוי בפעילות הקצב הססמית. רעידת אדמה זה תהליך שבו קורה משהו בכדור הארץ ומשתחררת אנרגיה, בצורה של גלים. יש מקרים שאחרי רעידות כאלה מתרחשות רעידות יותר חזקות, וברוב המקרים אחרי רעידות כאלה לא קורה שום דבר".

מוקד רעידת האדמה שהורגשה בישראל: 16 ק"מ מצפון-מזרח לבית שאן  (צילום: google maps)
מוקד רעידת האדמה שהורגשה בישראל: 16 ק"מ מצפון-מזרח לבית שאן | צילום: google maps

לפני כעשרה ימים רעידת אדמה שפקדה את אזור קפריסין הורגשה בישראל במקומות שונים. מקור הרעידה ממערב לקפריסין, ועל פי פיקוד העורף נמדדה בישראל בעוצמה 5.6. מנהל המכון הגיאולוגי, פרופ' זוהר גבירצמן, הסביר אז בשיחה עם N12 את הסיבות לרעידת אדמה: "הלוחות הטקטוניים שמתחת לפני הקרקע מתפרסים על שטח של אלפי קילומטרים ובעובי של כ-100 ק"מ. יש כעשרים לוחות בכל רחבי כדור הארץ וזה לא הרבה. זה ממש כמו פלטה של שולחן. הם זזים ביחד אחד לכיוון השני או אחד לכיוונים הפוכים והחיכוך ביניהם יוצר את הרעידות. באזור שלנו יש כאמור את הלוחות של אפריקה ואירו-אסיה ואנחנו כידוע על השבר הסורי אפריקאי".

בעקבות רעידת האדמה, פיקוד העורף פרסם רשימת הנחיות להתמודדות עם רעידת אדמה:

  1. השוהים במבנה - אם ניתן, יש לצאת לשטח פתוח. אם לא ניתן לצאת מהמבנה בתוך שניות ספורות, יש להיכנס לממ"ד ולהשאיר את הדלת והחלונות פתוחים או לצאת לחדר המדרגות ולהמשיך לרדת עד ליציאה מהמבנה. רק אם לא ניתן לפעול כך, יש לשבת בפינה פנימית של החדר או תחת רהיט כבד ולהגן על הראש באמצעות הידיים.
  2. השוהים בחוץ - יש להישאר בשטח הפתוח ולהתרחק ממבנים, מעצים, מכבלי חשמל ומפריטים שעלולים ליפול ולסכן אתכם.
  3. השוהים בקרבת חוף הים - יש להתרחק מחוף הים קילומטר אחד לפחות או לעלות לקומה רביעית ומעלה, בשל חשש שיגיע צונאמי ויציף את החוף. ניתן להסתייע בשילוט המורה על דרכי המילוט אל אזורי הכינוס המסומנים.
  4. הנוסעים ברכב - יש לעצור את הרכב בצד הדרך לחכות בתוכו עד שרעידת האדמה תיפסק. יש להימנע מעצירה מתחת לגשר או על מחלף.