יו"ר איגוד המשפטנים עו"ד יצחק גורדון הודיע הבוקר (שלישי) לשר המשפטים שהוא מתריע לפני הכרזה על סכסוך עבודה בעקבות קידום המהפכה המשפטית. סכסוך העבודה צפוי לכלול את כל עובדי השירות המשפטי הציבורי, ובכלל זה כל המשפטנים בלשכות המשפטיות במשרדי הממשלה, שחקיקת הרפורמה נוגעת במידה רבה אליהם. גם יו"ר ארגון הפרקליטים, עו"ד אורית קורין, הודיעה על כוונת הארגון להודיע על סכסוך עבודה "לשם התגוננות מפני ההשלכות של צעדי החקיקה".

לקריאת ההודעה המלאה של ארגון פרקליטי המדינה

יו"ר האיגוד גורדון אמר שבימים אלה "מוטלים על הכף עתידנו האישי, המקצועי והתעסוקתי, מקום עבודתנו ועצם קיומו, מהותו ומעמדו של השירות המשפטי הציבורי שבו גדלנו, שאנו שייכים אליו, שאנו מאמינים בו ועובדים בו לטובת הציבור מתוך תחושת שליחות ומחויבות למדינה ולחברה הישראלית".

המהפכה המשפטית - N12 מסבירים את תכנית לוין:

עו"ד גורדון הכריז כי בהתאם להתפתחויות בזמן הקרוב מול המדינה, "יוחלט אם נידרש כבר להכריז בפועל על סכסוך העבודה ולהיערך לנקיטת צעדים ארגוניים".

לקריאת ההודעה המלאה של איגוד המשפטנים

עו"ד קורין ציינה בהודעתה כי צעדי המנהל שעומדים על הפרק הנעשים ללא כל הידברות מוקדמת עם הארגון. "הצעדים הללו, ככל שיושלמו, יפגעו בוודאות ובאופן חמור בתנאי העבודה והשירות של פרקליטי המדינה, בביטחונם התעסקותי וביחסים הקיבוציים מול המדינה", אמרה יו"ר ארגון הפרקליטים.

"מכלול צעדי החקיקה יביאו לייתור הייצוג המשפטי של המדינה על ידי הפרקליטות, לפגיעה קשה בייצוג המדינה שתהפוך למיקור חוץ של עמדת המדינה בבתי המשפט ובכלל הערכאות", הוסיפה עו"ד קורין בשם הארגון. "תפקיד הפרקליטים הוא להגן ולייצג את עמדת המדינה בערכאות השונות והצעדים האלו ימנעו מהפרקליטים את היכולת להגן על האינטרסים החשובים של המדינה או אפילו להשמיע עמדתם".

חברות מובילות בתעשיית ההייטק יאפשרו לעובדיהן לשבות היום למשך שעה כפעולת מחאה של "המטה למאבק ברפורמה המשפטית" במתחם שרונה בתל אביב, כך שעובדים שמשרדיהם נמצאים באזור יוכלו להצטרף לפעילויות המחאה למשך אותה שעה.

הנשיא הרצוג: "מאתר סימנים ראשוניים של רצון טוב"

נשיא המדינה יצחק הרצוג השתתף בוועידת אשמות השנייה והזהיר מפני "השסעים והקרעים" בחברה הישראלית ש"הולכים ומעמיקים". לדבריו, "אינני נביא זעם וחורבן. לא הייתי ולא אהיה. אני מאמין גדול בחוסנה של מדינת ישראל, ובכוחות של העם הנפלא שחי כאן. אבל אין בכך לגרוע מהעובדה שאנו עומדים בפני שעת מבחן גורלית, שתשפיע עלינו – על עמנו ועל מדינתנו. אנחנו חייבים להתעשת, לקחת אחריות ולהגן על מה שבנינו פה".

הנשיא יצחק (בוז'י) הרצוג (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
הנשיא הרצוג, ארכיון | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

ביחס למהפכה המשפטית שמקדם השר לוין, אמר הרצוג: "עלינו לחתור להסכמות רחבות ולא להכנעות. התנהלות של משחק סכום אפס מאיימת על כולנו, שהרי מי שיכניע היום, יוכנע מחר, ולהיפך; וכך לא אלו ולא אלו יזכו להגנה עקבית ותמידית על ערכיהם".

"הרפורמה המשפטית שעל הפרק היא דרמטית, וכשהיא נעשית במהירות גדולה, וללא הידברות בין חלקי הציבור ובין נציגי הרשויות, היא מעוררת התנגדות גדולה וחרדה קשה לעתיד הדמוקרטיה שלנו בקרב ציבורים רחבים בעם – תהליך שמוביל אותנו למצב מסוכן", הוסיף הנשיא.

לדבריו, הוא פועל בימים אלה כדי למצוא פשרה במחלוקת על הרפורמה. "אני מאתר סימנים ראשוניים של רצון טוב, ומקווה שנגיע לתוצאות שמושתתות על שיח ענייני ומכבד בין הרשויות, ועל הקשבה לציבור ולחששותיו", אמר.