אם הבחירות היו נערכות אתמול (רביעי), איתמר בן גביר ומפלגת עוצמה יהודית היו משיגים 9 מנדטים – כך על פי סקר מכון מדגם בראשות מנו גבע שפרסמנו אמש ב"מהדורה המרכזית". מפלגת הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ' ומפלגת הרוח הציונית של שקד והנדל נותרות מתחת לאחוז החסימה. מרצ מתחזקת ל-6 מנדטים תחת היו"ר הוותיקה-חדשה זהבה גלאון. גוש נתניהו יורד ל-58 מנדטים והקואליציה היוצאת עולה ל-57 מנדטים.

לעומת הסקר הקודם - הליכוד ויש עתיד ללא שינוי במספר המנדטים – 34 ו-23 בהתאמה. המחנה הממלכתי של גנץ וסער מאבד מנדט ויורד ל-13. ש"ס נותרת עם 8 מנדטים ויהדות התורה עם 7. מרצ בראשות זהבה גלאון מטפסת ל-6 מנדטים (לעומת 4 בסקר הקודם), ישראל ביתנו, העבודה והרשימה המשותפת עם 5 מנדטים כל אחת. מפלגת רע"ם גם כן מתחזקת במנדט אחד ועומדת בסך הכול על 5 מנדטים.

 

בעקבות החלטת בן גביר לרוץ בנפרד מהציונות הדתית – מפלגתו של בצלאל סמוטריץ' נותרה מתחת לאחוז החסימה עם 2.8% מהקולות. מדובר במהפך לעומת הסקר הקודם - שבו הציונות הדתית קיבלה 10 מנדטים ואילו עוצמה יהודית לא עברה את אחוז החסימה. מפלגת הרוח הציונית בראשות איילת שקד ויועז הנדל נותרת לאחוז החסימה עם 1.8% מהקולות, לצד המפלגה הכלכלית של ירון זליכה שמקבלת 1.3% מהקולות. 

תמונת הגושים: הקואליציה היוצאת מתחזקת ל-57 מנדטים, לעומת גוש נתניהו שיורד ל-58 מנדטים.

 

השפעת איחוד בן גביר-סמוטריץ': גוש נתניהו מתחזק במנדט

במקרה של איחוד בין עוצמה יהודית לציונות הדתית, שתי המפלגות יחד עוברות את אחוז החסימה ומגיעות ל-11 מנדטים, בתוך שהן לוקחות מנדט אחד מהליכוד שיורד ל-33. גם מפלגת יש עתיד יורדת במנדט אחד ועומדת על 22. שאר המפלגות נותרות ללא שינוי.

שאלת ההתאמה לראשות הממשלה

על השאלה "מי לדעתך הכי מתאים לתפקיד ראש הממשלה – נתניהו או לפיד" - 45% מכלל המשתתפים במדגם השיבו נתניהו (לעומת 45% בסקר הקודם), 32% השיבו לפיד (לעומת 29% בסקר הקודם), 18% השיבו שאף אחד מהם ו-5% השיבו שהם לא יודעים.

כשהמשתתפים במדגם נשאלו על נתניהו לעומת גנץ בהתאמה לראשות הממשלה, 45% השיבו שבנימין נתניהו המתאים ביותר, 27% השיבו שבני גנץ (לעומת 22% בסקר הקודם), 23% השיבו שאף אחד מהם ו-5% השיבו שהם לא יודעים.

רה"מ יאיר לפיד וראש האופוזיציה נתניהו (צילום: פלאש 90)
לפיד ונתניהו. ללא שינוי דרמטי במפת הגושים | צילום: פלאש 90

המשבר במערכת החינוך - מי אשם?

על רקע המשבר בין הסתדרות המורים למשרד האוצר המשתתפים במדגם נשאלו גם אם לדעתם שנת הלימודים תיפתח כסדרה ב-1 בספטמבר. 51% מכלל המשיבים חושבים ששנה"ל לא תיפתח כסדרה, לעומת 32% שחושבים שכן תיפתח ו-17% שהשיבו שהם לא יודעים.

על השאלה מי לדעתך האשם העיקרי במקרה שהמורים ישבתו ב-1 בספטמבר, 32% השיבו משרד האוצר, 28% השיבו הסתדרות המורים, 35% השיבו שניהם באותה מידה ו-5% השיבו שהם לא יודעים.


מזמין הסקר: חברת החדשות

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע

מועד איסוף הנתונים: 24/8/2022

אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה

מספר המשיבים בפועל: 509

טעות הדגימה המרבית: 4.4%+-

שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות

שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית

אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני