האיום על חברי הכנסת של ימינה: החוק שהגיש שר המשפטים גדעון סער שנועד למנוע מנאשם בעבירות חמורות להרכיב ממשלה, חוק שידוע גם בכינוי "חוק נתניהו", מעורר מחלוקת במפלגת השלטון. הערב (רביעי) פרסמנו במהדורה המרכזית שמנכ"לית ימינה, סטלה וינשטיין, איימה על ח"כים בסיעה והבהירה שמי מהם שיתראיין על החוק - ייענש. 

הרקע לאיום שהשמיעה המנכ"לית, שנחשבת למקורבת ליו"ר ימינה ולראש הממשלה בנט, הוא הניסיון לבלום את הסחף במפלגה על רקע ההתנגדות הפומבית שהשמיעו כמה מחברי סיעתו של בנט לחוק - השרה איילת שקד וח"כ ניר אורבך. גם השר מתן כהנא רמז שהוא לא צפוי לתמוך בו.

נפתלי בנט (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
לא אהב את ההתבטאויות נגד החוק. בנט | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

בהודעה ששיגרה המנכ"לית וינשטיין לח"כים אחרים במפלגה, היא כתבה: "אני מבקשת שלא תפעלו כמו הח"כים האלה ולא תתבטאו בנושא חוק סער. אני מבטיחה באופן אישי שכל מי שיתבטא - ייכנס לעוצר ראיונות". בנט ככל הנראה לא ממש אהב את ההתבטאויות בסוגיה - ולאחר שהתנגד בעבר לחוק - בין היתר יום לפני הבחירות, כעת הוא מבקש להשאיר לעצמו כעת את מרחב התמרון בנוגע לעמדתו. 

ממנכ"לית המפלגה נמסר כי היא פנתה לחברי הכנסת וביקשה מהם שלא להתבטא בנושא, עד אשר תתקבל החלטה סיעתית משותפת. 

יוזם החוק השר סער: "תזכיר החוק היה על דעת בנט, זכותה של שקד להביע את דעתה"

בריאיון למהדורה המרכזית, שר המשפטים גדעון סער, שיזם את החוק, לא אמר באופן מפורש שראש הממשלה בנט תומך בו: "באוגוסט שוחחתי עם ראש הממשלה והכנת התזכיר הייתה על דעתו באופן מוחלט. הוא לא התחייב מה יהיה בשלבים מאוחרים יותר, אבל עצם היציאה לתזכיר החוק הייתה על דעת ראש הממשלה". 

על התבטאותה של שרת הפנים שקד לפיה היא מתנגדת לחוק, אמר סער: "זכותה של השרה איילת שקד להביע את דעתה. אנחנו לא מסכימים בנושא הזה. למפלגות יש על פי ההסכמים זכות וטו על חקיקה שמשנה חוקי יסוד אבל אין לכל שר זכות כזאת". 

 

גדעון סער ואיילת שקד (עיבוד: פלאש/90 )
חלוקים. השרים שקד וסער | עיבוד: פלאש/90

סער נימק מדוע הוא מוביל את החוק בימים אלה: "לפני הבחירות אמרתי בצורה הברורה ביותר שבעקבות הניסיון שהיה לנו שבו המדינה התנהלה בלי מפכ"ל, בלי תקציב ועם ארבע מערכות בחירות בשנתיים בגלל אדם שכיהן בתפקיד עם כתב אישום פלילי תוך העדפת אינטרסים אישיים על טובת המדינה, אביא הצעת חוק כזו לסיעת תקווה חדשה. היה פה מצב לא נורמלי במדינה שהביא אותה לשבר גדול והשאלה היא האם אנחנו מוכנים שהוא יחול עוד פעם". 

לדבריו של סער, "נתניהו עצמו הצביע בעד חוק כזה ב-2008, כשאולמרט היה ראש הממשלה. כשר פנים הבאתי חוק להשעיית ראשי רשויות מקומיות שהוגש נגדם כתב אישום והכנסת הצביעה בעד פה אחד. אז אף אחד לא התקומם. החוק יחול מהכנסת ה-25, הוא נוגע לעתיד".