המתח והתסכול של הח"כים בליכוד: את הקדנציה בכנסת ה-24 החלה האופוזיציה במלוא המרץ, עם פיליבסטרים אל תוך הלילה ודיונים סוערים במליאה. אלא שנראה שאחרי הפגרה ומאז החל כנס החורף, האופוזיציה לא ממש עלתה על המגרש. חילוקי הדעות התחילו לצוף בישיבת סיעת הליכוד שנערכה אתמול - כפי שנשמע בהקלטות שהבאנו הערב (שלישי) במהדורה המרכזית. 

בישיבה דיברו הח"כים בליכוד על ההברזות של חלק מחברי הכנסת, ששניים מהם, הנגבי וגלנט, נמצאים עכשיו בכנס בצרפת.

חיים כץ: "אנחנו לא צריכים להתקזז, גם כשאנחנו הולכים אנחנו לא צריכים לשחרר אף אחד מהם. אין דבר כזה, זה שאנחנו מתקזזים איתם זה בדיחה. זה לא רציני. זה נושא אחד. ב. נסיעות לחו"ל – אף אחד לא נוסע לחו"ל. אם הם ייסעו הם צריכים פה קיזוז. יריב לוין, אתה כקודקוד לא נותן פה עדכון בכלל. חוסר אינפורמציה זה אחד המובילים לטרגדיה".

יריב לוין: "אני לא מסתיר מידע, זה לא שאני יודע כל מיני דברים ולא מביא אותם פה לשולחן..."

חיים כץ: "המטרה שלנו משותפת, אנחנו רוצים לנצח את המשחק"

יריב לוין: "אבל יש לכם את כל האינפורמציה שיש לי... חיים, איך לי יש אינפורמציה שאתה לא יודע אותה?"



חיים כץ בדיון על החסינות בכנסת (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
"זה שאנחנו מתקזזים איתם - זה בדיחה". ח"כ חיים כץ | צילום: פיטוסי , פלאש/90


אלא שהביקורת לא כוונה רק לחברי הכנסת שבחו"ל, אלא גם לנתניהו עצמו - שרק בשבוע שעבר נעדר מהדיון על חוק הקנאביס, אף שעורר חילוקי דעות פנימיים בתוך הקואליציה והיה נדמה לרגע שלאופוזיציה יש סיכוי לרשום בו ניצחון. 

בנימין נתניהו: "אני מכה על חטא על השבוע שעבר. היה כאן מן מצב לא ברור... קודם כול בואו נהיה כאן. אתם רוצים לנסוע לחו"ל, אין בעיה יום חמישי עד יום ראשון אפשר לנסוע... טוסו ביום שישי תחזרו ביום... לקפריסין. מה שהיה בשבוע שעבר, נמחק את זה ונלך..."

דוד ביטן: "מה למחוק? אי אפשר למחוק. הם צריכים לקבל סנקציה. אם לא, אני מצביע מה שאני רוצה – אני מודיע לך".



בנימין נתניהו: "יש לי הצעה..."

דוד ביטן: "הם יקבלו סנקציה... אין דבר כזה. הם עושים מה שהם רוצים בשביל 4 קולות בפריימריז? ואנחנו העם שעובד? שואבי אבק וחוטבי עצים?"

נתניהו וביטן, ארכיון (צילום: מריים אלסטר פלאש 90, חדשות)
ביטן לנתניהו: "הם צריכים לקבל סנקציה. אם לא, אני מצביע מה שאני רוצה" | צילום: מריים אלסטר פלאש 90, חדשות



עד לא מזמן, התאפיינה האופוזיציה בראשות נתניהו בקו לוחמני שמצביע כמעט אוטומטית על כל חוק של הקואליציה. כך היה בחוק האזרחות, כך גם בחוק הקנאביס. חלק מחברי הכנסת הודו בישיבה שצריך להפעיל שיקול דעת, ולפעול באופן עניינית.

קטי שטרית: "זה לא הגיוני שאני מגיעה להצבעה ומצביעה נגד חוק שאני חוקקתי אותו ושמירב בן ארי חוקקה אותו אחריי בגלל שהיא נמצאת בקואליציה ואני צריכה להרים (יד) נגד. אני עבדתי, היא פשוט העתיקה מילה במילה את החוק שלי. זה חוק שלי, אני ניסחתי אותו, זה פשוט לא יאומן".

אבל הוויכוח המרכזי בליכוד עוסק בפעילות הסיעה בוועדות הכנסת, המקום שבו נעשית העבודה האמיתית במשכן. למעשה, הסיעה מפוצלת - השרים וחלק מחברי הכנסת לא מגיעים לוועדות במחאה על כך שהקואליציה לקחה לעצמה ייצוג יתר בוועדת הכספים. מי שעושה את העבודה הם חברי כנסת בודדים כמו אופיר כץ, שלמה קרעי, קטי שטרית ויואב קיש. ויש לכך משמעות - רק היום, למשל, הצליח אופיר כץ לשנות את הקריטריונים לפיטורי מנהלי בתי חולים.

אבי דיכטר: "יש ועדה אחת שאי אפשר לבוא אליה בתורנות. ועדת חוץ וביטחון שממנה מתפצלת הוועדה המשותפת לתקציב הביטחון. אנחנו לא שם ולא יכולים להיות שם כי אנחנו לא חברים בה. צריך לתת את הדעת לזה מפני שאנחנו מפספסים לדעתי נושא מאוד משמעותי בוודאי תקציב הביטחון".

דודי אמסלם: "הכול נכון, אבל יש לנו דבר הרבה יותר נכון. אנחנו צריכים לקבל את הייצוג שלנו, מה זאת אומרת? לא הבנתי. כל אחד מהזווית שלו זה חשוב לו ביטחון... יש כאן בעיה. שודדים אותנו ואנחנו לא מוכנים לזה. נקודה".

דודי אמסלם (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
"שודדים אותנו". ח"כ דודי אמסלם | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת



בתוך הישיבה אמרו חברי כנסת נוספים שמדיניות ההחרמה פוגעת בליכוד, וביכולת של חברי הכנסת לייצג את הבוחרים. נתניהו שמע את הביקורת והדף אותה. לדבריו, הליכוד רק הולך ומתחזק - ומעולם לא היה פופולרי יותר. נתניהו שואב עידוד מהציבור ומהתוצאות המחמיאות בסקרים, אבל אחרי ארבעה חודשים - חברי הכנסת שלו רוצים לראות תוצאות גם בעבודה בכנסת.

נתניהו: "אנחנו רואים עלייה מתמדת בכוחנו בציבור. אני מסתובב בחוץ, קשה לי להסתובב בחוץ. קשה. יש בעיה אפילו של אבטחה. אנשים עולים על המאבטחים, עולים על המאבטחים. אני לא מגזים, אתם יודעים שאני מאוד מדייק".