סקר חדש שפרסמנו אמש (שני) ב"מהדורה המרכזית" מעלה כי אם הבחירות היו מתקיימות אתמול, הקואליציה הנוכחית, חודש מאז הקמתה, הייתה זוכה לרוב של 63 מנדטים. גוש נתניהו מקבל 51 מנדטים והרשימה המשותפת 6 מנדטים. מדובר בסקר של חברת "מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע" שנערך אתמול בקרב 502 איש המהווים מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה.

על פי חלוקת המנדטים בסקר, הליכוד היא עדיין המפלגה הגדולה ביותר, עם 30 מנדטים. יש עתיד מתחזקת מעט ונשארת המפלגה השנייה בגודלה בכנסת, עם 19 מנדטים. ש"ס מקבלת 9 מנדטים ושלוש מפלגות, כחול לבן, העבודה וימינה – זוכות כל אחת ל-8 מנדטים. יהדות התורה וישראל ביתנו מקבלות כל אחת 7 מנדטים והרשימה המשותפת 6 מנדטים. הציונות הדתית ותקווה חדשה מקבלות כל אחת 5 מנדטים, כשרע"ם ומרצ זוכות כל אחת ל-4 מנדטים. 

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה – ראש האופוזיציה נתניהו מוביל עם 40%, כשהרחק מאחוריו נמצאים ראש הממשלה החלופי לפיד עם 24% וראש הממשלה בנט עם 14% בלבד. בקרב הנשאלים שמגדירים את עצמם כמצביעי ימין – נתניהו זוכה ל-62%, בנט ל-15% ולפיד ל-7% בלבד. בקרב הנשאלים שמגדירים את עצמם כמצביעי שמאל – לפיד מקבל 49%, בנט 13% ונתניהו 10%.

נתב"ג, אתמול (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
למרות התחלואה: 22% מתכוונים לטוס לחו"ל בקיץ | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

בשאלה "האם הציבור מרוצה או לא מהממשלה החדשה?" – יש שוויון. 45% מהנשאלים במדגם ענו כי הם מרוצים באופן כללי מהממשלה החדשה, ו-12% מהם מרוצים מאוד. שיעור זהה של נשאלים, 45%, ענו כי הם לא מרוצים באופן כללי, מהם 25% מאוד לא מרוצים. בקרב מצביעי הימין – 32% ענו כי הם מרוצים, לעומת 61% שאינם מרוצים. בקרב מצביעי המרכז-שמאל – 67% מרוצים ו-23% לא מרוצים.

בנוגע לשאלה כיצד הציבור מעריך את תפקוד הממשלה החדשה בטיפול במשבר הקורונה – 49% ענו "סך הכול טוב, מהם 9% שענו "טוב מאוד", לעומת 38% שענו "סך הכול רע", מהם 19% שענו "רע מאוד". בקרב מצביעי הימין – 37% מגדירים את תפקוד הממשלה במשבר הקורונה כטוב, לעומת 50% שמגדירים אותו כרע. בקרב מצביעי המרכז-שמאל – 68% מגדירים אותו כטוב, לעומת 24% שמגדירים אותו כרע.

עוד בענייני הקורונה – 46% מהנשאלים סבורים שצריך להטיל מגבלות נוספות על הציבור לאור מצב התחלואה, לעומת 43% שחושבים שאין בכך צורך. על השאלה הנוגעת לכוונה לטוס לחו"ל בקיץ הקרוב – 71% מהנסקרים ענו כי אין בכוונתם לעשות זאת, לעומת 22% שענו שכן.