סקר שפורסם הערב (ראשון) במהדורה המרכזית מעלה כי רוב הציבור סבור שהסגר השלישי הוא תוצאה של כישלון הממשלה. 54% השיבו כי הם מסכימים להנחה שהממשלה נכשלה ולכן נכנסנו לסגר, כש-78% מהמשיבים שהגדירו עצמם שמאל-מרכז, ענו שהם מסכימים להנחה זו. בסקר מנדטים שפורסם, אילו הבחירות נערכו היום, מפלגת הליכוד הייתה מאבדת מנדט לעומת הסקר האחרון וזוכה ב-28 מנדטים, לעומת "תקווה חדשה" של סער שהייתה מתחזקת במנדט ומקבלת 19 מנדטים. יתר המפלגות שעברו את אחוז החסימה נותרו עם אותו מספר מנדטים כמו בסקר האחרון. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

סקרי בחירות אחרונים ב-N12:

ברקע מבצע החיסונים שהחל בשבוע שעבר, שאלה נוספת שנשאלה בסקר היא האם הנשאל חושב שהסגר שהתחיל היום הוא הסגר האחרון. 33% מהנשאלים חשבו שזה אכן הסגר האחרון, ואילו 42% חושבים שיהיה עוד סגר אחד לפחות אחרי זה השלישי. 

כאמור, הסקר בחן גם את אם הנשאלים סוברים שהסגר השלישי הוא תוצאה של כישלון הממשלה. 54% מכלל הנשאלים בסקר חושבים שהסגר השלישי הוא מכיוון שהממשלה נכשלה, 41% לא מסכימים להנחה הזו, ו-5% ענו שאינם יודעים.

ארכיון (צילום: Miriam Alster/Flash90)
צילום: Miriam Alster/Flash90

מבין הנשאלים שמגדירים עצמם מרכז-שמאל, 78% ענו שהסגר הוא תוצאה של כישלון הממשלה ואילו 19% מהם לא הסכימו לכך. 3% ענו שאינם יודעים. בקרב הנשאלים שמגדירים עצמם ימין, 40% סוברים שישראל נכנסת לסגר כי הממשלה נכשלה, ואילו 56% אינם מסכימים להנחה הזו. 4% מהם ענו שאינם יודעים.

- שאלת כישלון הממשלה נשאלה כך: האם אתה מסכים או לא מסכים לכך שישראל הולכת לסגר השלישי בשל כשלון של הממשלה? האפשרויות שניתנו לנשאלים: מסכים מאוד, די מסכים, לא כל כך מסכים, כלל לא מסכים או לא יודע. בשאלה זו נדרשו הנשאלים לומר אם הן מגדירים עצמם כימין, כמרכז-שמאל או שאינם מגדירים את עצמם. 
- שאלת הסגר האחרון נשאלה כך: האם לדעתך הסגר השלישי יהיה הסגר האחרון או שהוא לא יהיה הסגר האחרון? התשובות האפשריות שניתנו: יהיה הסגר האחרון, לא יהיה הסגר האחרון ולא יודע. 

סקר מנדטים: הליכוד מאבד מנדט - סער מתחזק

סקר מנדטים שפורסם לצד סקר שביעות רצון מהממשלה, מעלה כי אם הבחירות היו נערכות היום, מפלגת הליכוד הייתה זוכה ב-28 מנדטים, מנדט אחד פחות לעומת הסקר הקודם, ואילו "תקווה חדשה" של סער הייתה מתחזקת במנדט ומקבלת 19 מנדטים. תוצאות הסקר באות לאחר ההכרזה של ח"כ אלקין בשבוע שעבר על עזיבת הליכוד והצטרפותו למפלגתו של סער בנאום שבו גם הטיח ביקורת קשה נגד ראש הממשלה.

מפלגתו החדשה של עפר שלח לא עברה את אחוז החסימה בסקר, וקיבלה 1.3% מהקולות, מעט אחרי מפלגת העבודה שזכתה ב-1.5% מההצבעות בסקר. עוד עולה מהסקר שהצהרתו של בנט על ריצה לראשות הממשלה לא השפיעה משמעותית על הקולות: ימינה בראשותו קיבלה 13 מנדטים בסקר, תוצאה זהה לזו של הסקר הקודם שנערך לפני חמישה ימים.

 

כמו מפלגת ימינה, יתר המפלגות, מלבד הליכוד ו"תקווה חדשה", נותרו עם אותו מספר המנדטים כמו בסקר הקודם. יש עתיד-תל"ם בראשות יאיר לפיד קיבלה 16 מושבים, ישראל ביתנו של ליברמן שמרה על כוחה עם 7 מנדטים, וש"ס והדות התורה נותרו עם 8 מנדטים כל אחת. הרשימה המשותפת קיבלה 11 מנדטים, ומרצ וכחול לבן קיבלו 5 מנדטים כל אחת. מפלגת הבית היהודי בראשות רפי פרץ לא עברה את אחוז החסימה וזכתה ברק 1% מהקולות.

כך נשאלו משיבי הסקר על החלק הזה: אם הבחירות היו מתקיימות היום ויתר המפלגות ללא שינוי, לאיזו מפלגה היית מצביע?
גדעון סער עוזב את הליכוד
התחזק במנדט. סער

תוצאות הסקר אם חולדאי חובר לשלח

במסגרת הסקר, נבדק גם את התפלגות ההצבעות אם ראש עיריית תל אביב רון חולדאי היה מצטרף למערכת הבחירות וחובר למפלגתו של שלח יחד עם מפלגת העבודה וניסנקורן. במצב כזה, אילו הבחירות היו נערכות היום, מפלגת השמאל החדשה עם חולדאי הייתה מקבלת 7 מנדטים, ויש עתיד-תל"ם מאבדת 2 מנדטים ועומדת על 14.

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו (צילום: החדשות )
האם יצטרף לפוליטיקה הארצית? ראש עיריית תל אביב | צילום: החדשות

במציאות פוליטית זו, גם סער וליברמן מאבדים מכוחם ויורדים במנדט אחד כל אחד מהם, ואילו הליכוד נשאר עם מספר זהה של מנדטים. גם מרצ וכחול לבן מאבדים מנדט אחד כל אחת מהמפלגות אחרי הצטרפות חולדאי וחבירתו אל שלח, ניסנקורן ומפלגת העבודה.

כך נשאלו משיבי הסקר בחלק הזה: ואם הבחירות היו מתקיימות היום, ותקום מפלגת שמאל חדשה עם רון חולדאי, עפר שלח ואבי ניסנקורן ומפלגת העבודה ויתר המפלגות ללא שינוי, לאיזו מפלגה היית מצביע?  

לפני חמישה ימים פורסם במהדורה המרכזית סקר ראשון מאז הוכרז רשמית על בחירות 2021. הליכוד בראשות נתניהו קיבל אז 29 מנדטים (התחזקות של שני מנדטים בהשוואה לסקר שקדם לו). מפלגתו של גדעון סער הייתה השנייה בגודלה בישראל עם 18 מנדטים - 3 פחות מהסקר שלפניו, שנערך ביום שבו הצטרפה יפעת שאשא ביטון למפלגת "תקווה חדשה".  

מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 27/12/2020
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 510  
מספר המתבקשים להשתתף: 3,432
טעות הדגימה המירבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני