זעזוע במשרד האוצר: מנכ"לית המשרד קרן טרנר-אייל פורשת פחות מחצי שנה לאחר שמונתה לתפקיד הבכיר - כך נודע היום (ראשון) ל-N12. ממשרד האוצר נמסר כי מדובר "בהחלטה משותפת" של שר האוצר כ"ץ ושל המנכ"לית הפורשת, לאור "בקשתה האישית" שלא נמסרה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במשרד האוצר פרסמו את התייחסותו של השר כ"ץ, שאמר כי "עבודתה של קרן הייתה יוצאת דופן ותרמה רבות למגזר הציבורי ולאזרחי המדינה. אני מודה לה בשמי ובשם ממשלת ישראל על שנים של עבודה משותפת במשרדי התחבורה והאוצר, שהובילה להישגים רבים שהשפיעו על כל בית בישראל. אני מאחל לקרן הצלחה רבה בהמשך הדרך".

קרן טרנר-אייל אמרה: "אני מודה לשר כ״ץ על שנים ארוכות של עבודה משותפת למען רווחת אזרחי ישראל במשרדי התחבורה והאוצר. אני משוכנעת שיחד עם אנשי המקצוע המסורים במשרד, הוא ינהיג תוכנית כלכלית רחבה לטיפול במשבר הכלכלי עקב התפרצות נגיף הקורונה. אני רוצה להודות לשר כ"ץ על האמון ועל הזכות הגדולה לעבוד איתו לאורך הדרך בתפקידים השונים, ולשרת את אזרחי המדינה במשך שנים ארוכות של עשייה במגזר הציבורי".

ישראל כ"ץ (צילום: פלאש/90 )
פקיד בכיר נוסף עוזב את האוצר. השר כ"ץ | צילום: פלאש/90

שמה של טרנר-אייל עלה לכותרות במאי השנה לאחר ששימשה במשך 4 שנים כמנכ"לית משרד התחבורה ופוטרה על-ידי השרה הנכנסת מירי רגב. לפני כן כיהנה בתפקידי ניהול במשרד התחבורה ובאגף התקציבים באוצר, והיא חזרה למשרד האוצר כמנכ"לית לאחר ששי באב"ד המנכ"ל הקודם התפטר לאחר השבעת הממשלה החדשה.

לפני כחודשיים נרשם זעזוע נוסף במשרד האוצר, לאחר ששאול מרידור, ראש אגף התקציבים במשרד, הודיע על פרישתו. במכתב נוקב לשר כ"ץ הוא כתב ברקע משבר הקורונה כי "שירתתי תחת שרי אוצר רבים וממשלות רבות, אך בהתנהלות כפי שמתרחשת כיום לא נתקלתי מימיי". לדבריו, "במשך החודשים האחרונים וביתר שאת במהלך השבועות האחרונים, היכולת לבצע את תפקידי כראש אגף התקציבים הפכה לבלתי אפשרית. לצערי, אתה לא מאפשר לי ולמשרתי ציבור רבים אחרים לעשות את מה שאנחנו יודעים לעשות".

שאול מרידור, הממונה לשעבר על התקציבים באוצר (צילום:  Yonatan Sindel/Flash90, פלאש/90 )
"החלטות פוליטיות, רמיסת הכלים והכללים התקציביים". מרידור | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, פלאש/90

"בימים בהם אין תקציב מדינה מאושר, נדרשת הקפדה יתירה על הובלה של מדיניות כלכלית אחראית הנשענת על עבודת מטה מקצועית", הוסיף מרידור. "במקום זאת, תהליכי קבלת החלטות בימים אלה מתאפיינים בקבלת החלטות המשופעת מאינטרסים צרים, לא עניינים, לצד השתקת הדרג המקצועי, רמיסת הכלים והכללים התקציביים שהיו נר לרגליהם של מנהלי הכלכלה הישראלית עשורים רבים".