פערים משמעותיים במגעים בין נתניהו וגנץ: נציגי כחול לבן והליכוד ישבו עד לפנות בוקר (שני) במטרה להגיע להסכם שימנע מערכת בחירות נוספת, אך עדיין לא הגיעו להסכמה על מינוי בכירים והתערבות בג"ץ בהסכם‎. בשני הצדדים מדווחים שהמגעים יימשכו גם היום, ושהערב תתקיים פגישה נוספת בין הצדדים שבה ימשיכו לדון על הסוגיות שעל הפרק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
 
הקשיים המשמעותיים בשורה ארוכה של סוגיות, נוגעות בעיקר בבעיות האישיות של ראש הממשלה. נתניהו רוצה לדאוג למעמדו בכל מקרה של התערבות שיפוטית וגם דורש להקים מנגנון פוליטי שיבחר את מינוי שומרי הסף, דבר שהוא קו אדום מבחינת כחול לבן.

"סכנת הבחירות לא חלפה"

גורם בכיר המעורה בפרטי המו"מ אמר הבוקר כי "סכנת הבחירות לא חלפה", זאת למרות ששר האוצר כ"ץ אמר ב"פגוש את העיתונות" כי הוא לא רואה את הבחירות מתקיימות בקרוב. לדברי אותו גורם, "נתניהו עוד לא החליט אם הוא רוצה בחירות. אף צד לא רוצה להיות זה שפורש מהשיחות אבל הסוף נראה ידוע מראש".

רק בשבוע שעבר דיווחנו ב-N12 על התקדמות מסוימות במאמצים של שתי המפלגות למנוע את פירוק הממשלה והליכה לבחירות נוספות. אז נודע כי הצדדים הגיעו להסכמה בכל הקשור לחילוקי הדעות על תקנון הממשלה - אך נראה היה שלסוגיית המינויים, שמהותית מבחינת נתניהו, עדיין אין פתרון.

בשבוע שעבר נחשף במהדורה המרכזית המו"מ החשאי שמנהלים נתניהו וגנץ, ולמרות הדברים שנאמרים בפומבי - סוגיית התקציב היא רק חלק משני בו. נתניהו דורש לבצע שורה של שינויים בהסכם הקואליציוני שנחתם בין המפלגות, ובין היתר ברצונו לשנות את שיטת מינוי שומרי הסף - פרקליט המדינה ומפכ"ל המשטרה - ולפרק את הוועדה המקצועית שהייתה אמורה לקום, כך שהכוח יחזור לידי הפוליטיקאים.

ראש הממשלה מבקש כאמור גם הגנה מפני התערבות של בג"ץ גם בחציה השני של הקדנציה, והליכה מיידית לבחירות אם שופטי בית המשפט העליון יחליטו לפסול אותו כראש ממשלה חליפי בשל כתב האישום נגדו.

מה היה קורה אם היו בחירות עכשיו?

המשא ומתן המתוח מתקיים בצל החילשותה של הליכוד בסקרים: לפי סקר חדשות 12 שנעשה אמש, אם הבחירות היו נערכות היום, המפלגה המובילה עדיין הייתה הליכוד בראשות נתניהו אולם זו ממשיכה להיחלש, ומגיעה ל-30 מנדטים. ימינה מוסיפה להתחזק - והופכת למפלגה השנייה בגודלה עם 18 מנדטים. יש עתיד-תל"ם נחלשת מעט ועומדת על 16 מנדטים, הרשימה המשותפת נותרת יציבה ושומרת על כוחה עם 15 מנדטים. כחול לבן של גנץ עם 12, יהדות התורה וישראל ביתנו עם 8 כל אחת. ש"ס מקבלת 7 מנדטים, ומרצ 6.

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, כאשר נדרשו המשיבים לבחור בין נתניהו לגנץ, קיבל נתניהו 43%, לעומת 16% לבני גנץ. כאשר ההשוואה הייתה מול יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד, עלה נתניהו ל-46% - מול 22% ללפיד. יו"ר ימינה נפתלי בנט קיבל את האחוזים הגבוהים ביותר; עם 24% מול 39% לנתניהו.