במשאל טלפוני אישרה היום (שישי) הממשלה את הגבלת התפוסה בחדרי האוכל של בתי המלון ל-35%, זאת לאחר שהכנסת ביטלה החלטת ממשלה דומה מהשבוע שעבר. המתנגדים היחידים להנחיות היו דווקא חברי הכנסת החדרים שדרשו להשוות את ההגבלות לאלו של בתי הכנסת, בהם מותרים עד 10 מתפללים. השר ליצמן: "אין כל הסבר הגיוני להפלות מתפללים".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

המתיחות בין חברי הכנסת החרדים לליכוד ולכחול לבן הגיעה השבוע לנקודת הרתיחה כשמפלגתו של גנץ החליטו לתמוך בחוק האוסר טיפולי המרה ואילו שני שליש מחברי הליכוד לא הגיעו למליאה. נראה שמשבר הקורונה רק מגביר את המתיחות.

ליברמן והחכ"ים החרדים (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90‎, חדשות)
צילום: מרים אלסטר, פלאש 90‎, חדשות

"אין כל הסבר הגיוני שלהפלות מתפללים בבתי הכנסת בהגבלה ל-10 מתפללים בלבד", אמר שר הבינוי והשיכון. "למרות שהם נדרשים לעטות מסכות, שמירת מרחק והיגיינה, לעומת סועדים בבתי מלון שיכולים להתכנס ללא מסכה בזמן אכילה ומאפשרים להם 35% פעילות". השר ליצמן טען כי "נתוני ההדבקה בבתי כנסת אינם גבוהים לעומת מסעדות ובתי מלון, אלא להיפך. את העוול הזה יש לתקן".

גם יו"ר ש"ס אריה דרעי וחבר מפלגתו השר יעקב אביטן הצביעו נגד ההחלטה החדשה. גם הם, כמו השר ליצמן לא התנגדו באופן עקרוני להגבלת הסועדים בחדרי האוכל של בתי המלון אך דרשו להשוות את ההגבלות אלו של בתי הכנסת.

יולי אדלשטיין בהצהרה (צילום: N12)
יולי אדלשטיין בהצהרה | צילום: N12

"אנחנו לא מתנגדים, אך דורשים אחידות ושוויון. בבתי הכנסת כולם במסכות ולא אוכלים ולכן לא ייתכן שאפשר להתפלל רק עשרה אנשים, אמר השר אריה דרעי. "בחום הנוראי הזה אי אפשר להתפלל בחוץ. ביום חמישי הקרוב חל צום תשעה באב ואיפה אנשים יתפללו? ולכן אם לא מתקנים בבתי הכנסת, החרדים יצביעו נגד".

ההחלטה שעברה היום במשאל הטלפוני זהה לזאת שעברה בממשלה בשבוע שעבר ובוטלה על ידי ועדת הקורונה. המכסה בבתי המלון עד לאישור ההגבלה מחדש הייתה דומה לזאת של המסעדות – עד 20 סועדים בפנים המסעדה ו-30 בחוץ.