למרות ההבטחות שניתנו סביב תקנות שעת החירום המאפשרות לשוטרים לערוך חיפוש בבתי האזרחים, היום (שלישי) ניתנה הארכה לתקנה הקיימת בת 45 ימים - בטענה כי טרם נכתב חוק חדש. עם פרסום הדברים הנחה שר המשפטים אבי ניסנקורן: הסירו את הסעיף המאפשר כניסה לבתים ללא צו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

על פי הנוסח החוקי שאושר, "שוטר או מפקח רשאי להיכנס למקום המשמש למגורים גם שלא על פי צו משפט, לשם פיקוח והטלת קנס מינהלי על הפרת הוראות לצו בידוד בית או תקנה 7 לתקנות לשעת חירום". בקואליציה הבטיחו כי בחוק החדש לכשיעבור – הסעיף יבוטל, אולם העבודה עליו טרם הושלמה. 

יו"ר סיעת כחול לבן, אבי ניסנקורן (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
שר המשפטים ניסנקורן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

דקות לאחר הפרסום שר המשפטים, בתיאור עם יו"ר ועדת חוקה, הנחה להסיר את הסעיף.  

"אנחנו השתגענו, מה קרה? איפה קניינו של אדם?", אמר ח"כ מיקי לוי ממפלגת יש עתיד. "איזה מן דבר זה להיכנס לבית ללא צו של בית משפט? גם כאשר מתבצעת עבירה ושוטר רוצה לרדוף ולהיכנס הוא צריך קשר עין. הוא יבוא וייכנס? מה הוא יעשה, יביא את הימ"מ ויפרוץ את הרב בריח?"

"מה הוא יעשה ללא צו של בית משפט? כמה מקרים כאלה היו כדי שזה יהיה מחויב? מה הטירוף הזה של פגיעה בזכויות אדם וקניינו של אדם?".

ח"כ אוסאמה סעדי מהרשימה המשותפת התייחס גם הוא לחוק ואמר: "המשחק הסתיים אתמול והממשלה לא האריכה את תקנות האכיפה נגד מפירי קורונה, והיום מבקשים להאריך התקנות. אבל מה -הם מבקשים לאשר כניסה לבתים ללא צו של שופט, בניגוד להצהרות ראש הממשלה ושר המשפטים - ובניגוד לעמדת הממשלה בחוק הקורונה שהניחה הממשלה, שמתיר כניסת שוטר לבתים רק עם צו שופט. די לפגיעות בזכויות אדם בתואנה של מאבק בקורונה".

על פי הנוסח המעודכן, ההכרזה על מצב חירום תהיה תקפה ל-30 יום ולא לכמה חודשים. הכנסת תהיה רשאית לבטל את ההכרזה על מצב חירום בכל עת ותקנות מכוח החוק יהיו חייבות לקבל את אישור הכנסת תוך שבוע. השינויים הגיעו לאחר שלפני כשבוע נערכה הפגנה של מאות אנשים בתל אביב נגד החוק לשעת חירום, שמעניק סמכויות נרחבות למשטרה ולממשלה. ראש הממשלה נתניהו כבר אז ניסה להרגיע את הרוחות כשהודיע כי שוטרים לא יערכו חיפושים ללא צו, אך הציבור שלח כ-15 אלף הערות והסתייגויות לחוק.