אם חסינות נתניהו תוסר, כתב האישום יוגש במהרה לבית המשפט: בפרקליטות ערוכים לתרחישים שבמסגרתם בקשת החסינות של ראש הממשלה נתניהו תידחה או שהוא עצמו יבחר למשוך אותה – וגם לאפשרות שנתניהו יעתור לבג"ץ נגד החלטות ועדת הכנסת בעניינו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במקרה שבו ועדת הכנסת אכן תכונס ויוחלט בה לדחות את בקשת ראש הממשלה לחסינות מפני העמדה לדין או במקרה שבו נתניהו עצמו יבחר למשוך את הבקשה – בפרקליטות ערוכים להגיש את כתבי האישום נגדו לבית המשפט המחוזי בירושלים עוד באותו היום ולכל המאוחר כמה ימים לאחר מכן.

בנוסף, היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, נערך לשני תרחישים שבמסגרתם נתניהו עשוי לעתור לבג"ץ נגד החלטות ועדת הכנסת שצפויה לדון בבקשת החסינות: אם לא יאפשרו לו להביא עדים או מומחים לדיונים או במקרה שבו הוועדה תדחה את בקשתו לחסינות.

אלא שאם נתניהו יבחר באופציית העתירה לבג"ץ, מדובר בסיכון אדיר עבורו: במקרה כזה, הוא ייאלץ להתמודד עם אמירות קשות במיוחד של השופטים על חומרת העבירות שבהן הוא מואשם – ולנהל את משפטו כשהאמירות הללו "מרחפות" ברקע הדיונים בעניינו.

ההערכה: אדלשטיין יכנס את מליאת הכנסת, השאלה רק מתי

אלא שכדי להגיע בכלל לשלב שבו ועדת הכנסת מתכנסת ודנה בחסינותו של נתניהו, על מליאת הכנסת לאשר בהצבעה את הקמתה. כאן נכנס לתמונה יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, שעליו מוטלת הסמכות לקבוע מתי תכונס המליאה לצורך ההצבעה בנושא.

בכחול לבן סבורים שאדלשטיין מנסה למשוך את הזמן כדי למנוע את קבלת ההחלטה על הסרת חסינות נתניהו – מה שיוביל לפתיחת משפטו של ראש הממשלה עוד לפני הבחירות. אדלשטיין העביר מסר לכחול לבן לפיו הוא עוצר כל החלטה בנושא – אלא אם בכחול לבן יפסיקו עם האיומים והאולטימטומים כלפיו, מסר שאומר: "רוצים להדיח אותי? לכו על זה".

אלא שאדלשטיין לא מקבל איומים לכאורה רק מצד כחול לבן, גם בליכוד משגרים לעברו אמירות קשות לפיהן אם לא יפעל למנוע את כינוס המליאה הוא לא יהיה יו"ר הכנסת הבא ולא נשיא המדינה ושהוא "גמור" בליכוד.

למרות הכל, ההערכות הן שאדלשטיין יאמץ את חוות דעתו של היועץ המשפטי של הכנסת, אייל ינון, ובסופו של דבר יכנס את המליאה. השאלה היא רק מתי – וזו השאלה הגדולה למעשה.